25 de jucători a avut Rapidul la reunire! Sucevenii îl vor pe Chișu de la FC Botoșani

25 de jucători a avut Rapidul la reunire!** Sucevenii îl vor pe Chișu de la FC Botoșani

Lotul divizionarei secunde Rapid Suceava s-a reunit luni, la stadionul Areni, în vederea demarării pregătirilor pentru sezonul de primăvară. Doar 13 jucători din grupul care a încheiat turul campionatului, este vorba de portarul Preda și jucătorii de câmp Fl. Plămadă, Lozneanu, Semeghin, Bălan, Sava, Spătar, Moldovan, Sumanariu, Arotăriței, Negru și I. Pămadă au fost prezenți la primul antrenament din acest an. După cum se știe, fotbaliștii Pascal, P. Bosancu, Marinkovic, Duman și Gheorghiu au fost puși pe liber de conducerea clubului încă de la finalul anului trecut, Homneac și-a manifestat dorința de a se întoarce la clubul de care aparține, FC Botoșani, în vreme ce Velescu a lipsit motivat, primind o zi în plus de odihnă din partea colectivului tehnic.

Golofca a început deja recuperarea

Un caz special este cel al mijlocașului Cătălin Golofca, care face eforturi mari să revină la forma optimă după ce a fost nevoit să stea pe bară timp de 3 luni din cauza unei accidentări horror, suferită la un antrenament. „Am început de puțin timp recuperarea, iar dacă totul decurge normal, sper să revin pe gazon undeva în a doua jumătate a returului”, a mărturisit fotbalistul în vârstă de 22 de ani.

În aceste condiții, lotul a fost completat cu mai mulți tineri de perspectivă. Marea lor majoritate, cum este cazul lui Fedorovici, Costan, Vornicu, Luțac, Rotari, Cerlincă și Apetrei provin de la echipa de juniori a clubului pregătită de Ovidiu Căldăruș, însă au venit în probe și fotbaliști aflați sub contract cu diferite formații din județ, precum Țugui, Hânțari sau Sadoveac.

Alb-vișiniii joacă sâmbătă primul amical al anului

Referitor la programul de pregătire din intersezon, Ovidiu Murariu a anunțat că alb-vișiniii se vor antrena în localitate până la sfârșitul lunii, perioadă în care vor disputa și trei meciuri test, pe 19 ianuarie cu Kosarom Pașcani, pe 23 ianuarie cu Ceahlăul Piatra Neamț, ambele în deplasare și pe 26 ianuarie cu FCM Dorohoi, pe stadionul Ițcani. În intervalul 30 ianuarie – 9 februarie gruparea suceveană va efectua un stagiu de pregătire centralizată la Vatra Dornei, urmând ca până la startul sezonului de primăvară, programat pentru data de 9 martie, să mai dispute o serie de jocuri amicale în compania unor adversari precum Ceahlăul II Piatra Neamț, Dunărea Galați sau Petrotub Roman.

Au pus ochii pe ex-botoșăneanul Chișu

După Marius Doboș și Dragoș Boboc, care au început deja pregătirea sub comanda trioului Murariu – Tudoreanu – Buzoianu, Rapid este pe cale să mai aducă pe Areni încă un fotbalist, pe numele său Flavius Chișu.

În vârstă de 21 de ani, Chișu a început fotbalul la Seso Câmpia Turzii și evoluează pe postul de mijlocaș dreapta. Timp de un an, în sezonul 2011-2012, Chișu a evoluat sub formă de împrumut la FC Botoșani, revenind în vara anului trecut la FC Seso Câmpia Turzii, grupare pentru care a marcat trei goluri.

„Ne-am propus să ne întărim pe faza ofensivă, iar din acest punct de vedere Chișu pare jucătorul potrivit, fiind un fotbalist deosebit de rapid, cu o tehnicitate peste medie. Am stabilit ca el să se alăture începând de astăzi lotului sucevean, urmând să semneze o înțelegere cu Rapid din postura de jucător liber”, a declarat antrenorul principal al Rapidului, Ovidiu Murariu.

Ferariu de la Sporting e în vizorul Rapidului

Șanse mari să îmbrace începând din retur tricoul Rapidului mai au Marius Doboș și Dragoș Bucur, fotbaliști care au evoluat în ultima vreme pentru gruparea de liga a III-a FCM Dorohoi.

„Am demarat deja discuțiile cu ei și sunt șanse mari să ne înțelegem. Sunt jucători cu mare experiență, au în CV-ul lor formații precum FCM Bacău, FC Botoșani, Jiul Petroșani sau Farul Constanța și cred ne pot fi utili în tentativa noastră de a construi o echipă redutabilă la Suceava. Oricum, avem în vedere și aducerea altor jucători pe Areni. Suntem în contact cu mai multe echipe din Ardeal pentru înregimentarea unui portar, dar cred că este imperios necesar să ne fortificăm compartimentul ofensiv”, a declarat principalul Rapidului, Ovidiu Murariu.

Un alt jucător curtat de gruparea „ceferistă” este fundașul central Constantin Ferariu, aflat sub contract cu concitadina Sporting. Apărătorul în vârstă de 26 de ani a luat ieri un prim contact cu conducerea Rapidului și a cerut timp de gândire până miercuri pentru a analiza oferta care i-a fost înaintată.

VEZI o GALERIE FOTO de la reunire

La reunirea de luni a Rapidului au fost prezenti urmatorii jucatori: Andrei Preda, Florin Plamada, Andrei Lozneanu, Dorin Semeghin, Daniel Balan, Radu Sava, Cristian Spatar, Alex Moldovan, Ciprian Sumanariu, Constantin Arotaritei, Catalin Golofca, Ionut Plamada, Mircea Negru, Marius Dobos, Dragos Boboc, Iliuta Tugui, Alex Hantari, Bogdan Sadoveac, plus Fedorovici, Apetrei, Vornicu, Cerlinca, Costan, Rotari si Lutac – sapte juniori proveniti de la grupa lui Ovidiu Caldarus. Singura absenta notabila a fost cea a mjlocasului galatean Claudiu Velescu.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Pe aceeași temă