Bugetul Deltei Tulcea în 2013, redus de opt ori!

Marius ANGHEL 16 Jan. 2013, 11:22 Liga 2
Bugetul Deltei Tulcea în 2013,** redus de opt ori!

Dacă în 2012, Consiliul local a fost mai mult decât generos cu fotbalul și pentru Delta Tulcea a închis anul cu o subvenție totală de circa 4 milioane de lei, anul curent va fi … ca după potop.

Într-o conferință de presă, primarul Constantin Hogea a declarat că anul acesta construcția financiară pentru clubul de fotbal tulcean se va opri în jurul sumei de 500 de mii de lei, altfel spus de opt ori mai puțin decât anul trecut. Nu înseamnă că performanța se vrea alta și la un buget de opt ori mai mic se vrea chiar mai mult decât în 2012: promovarea în Liga I.

Cum anul trecut cu un buget de aproape un milion de euro nu s-a atins performanța sportivă dorită, e greu de crezut că în 2013, plecând de pe locul 5, Delta poate surmonta handicapul și urca pe locul unu sau doi de acolo de unde se pot lua biletele de Liga I, dar poate că foamea de performanță se poate întreține mai bine pe … foame, cine știe?

Cert este un lucru: investițiile în stadionul Delta vor demara anul acesta, cel mai probabil în primăvară și dacă până acum clubul de fotbal tulcean trăia periculos, până în ultima etapă, emoțiile obținerii licenței pentru Liga I, din vară lucrurile se vor schimba radical.

În parteneriat cu Federația Română de Fotbal se va schimba suprafața de joc prin programul Hattrick 3, se vor construi alte vestiare, nocturna va fi montată prin parteneriat cu o firmă care mai colaborează cu Primăria în materie de iluminat public iar pentru tribuna I se va realiza o copertină care să apere spectatorii și de ploi și de razele soarelui.

„Am mai spus-o și cu alte ocazii că de la bugetul local în 2013 nu vom mai putea susține clubul de fotbal Delta și de la Consiliul Județean Tulcea avem promisiunea unei alocări financiare similare cu a noastre, respectiv cinci miliarde de lei vechi. Atât ne putem permite pentru returul acesta de campionat”, a declarat Constantin Hogea.

La sfârșitul săptămânii trecute, președintele clubului Delta, Haralambe Meregiu a recunoscut că situația financiară a clubului este una dificilă, ceea ce ar putea da de înțeles că și cu milionul de euro de anul trecut s-au acumulat datorii, iar banii promiși pentru retur ar putea intra fix în contul creditorilor. Iar restul… să mai aștepte!

Articol scris de Irinel Călin

Marius ANGHEL 16 Jan. 2013, 11:22 Liga 2
Pe aceeași temă