Bogdan Andone vede Brașovul lui Alexa favorit la Timișoara, cu Poli, iar meciul ca pe unul special: ”E normal să aibă o încărcătură aparte.” Antrenorul bănățenilor și-a avertizat jucătorii

Anda DELIU 19 Aug. 2022, 17:57 Liga 2
Bogdan Andone vede Brașovul lui Alexa favorit la Timișoara, cu Poli, iar meciul ca pe unul special: ”E normal să aibă o încărcătură aparte.” Antrenorul bănățenilor și-a avertizat jucătorii

Poli Timișoara primește sâmbătă vizita celor de la FC Brașov, echipă antrenată de Dan Alexa, care acum un an și jumătate îi conducea pe alb-violeți.

Meciul vine într-un moment dificil pentru bănățeni, și nu neapărat din cauza ”Chirurgului”, ci după partida pierdută cu CS Comunal Șelimbăr, iar Bogdan Andone spune că se gândește să dea afară din nou jucători, dacă evoluția nu se va îmbunătăți.

Bogdan Andone e supărat și după cele 17 plecări de la club și avertizează că urmează noi despărțiri

Echipa timișoreană nu arată așa cum își dorește antrenorul, care, totuși, și-a asumat multe despărțiri față de sezonul trecut. După partida cu FC Brașov e posibil să se ia decizii, în funcție și de joc și rezultat.

”E un meci important. Toate sunt importante, dar, având în vedere ultimul nostru rezultat, care a fost unul rușinos (n.r. – 0-4 la Râmnicu Vâlcea cu Șelimbăr), meciul de mâine devine cu atât mai important. Vreau să văd mai multă atitudine la băieți, să-i văd mai determinați, mai agresivi și conștienți pentru echipă și clubul la care joacă. A fost o săptămână delicată. E normal ca după rezultatul din etapa trecută să fie o anumită presiune. Jucătorii trebuie să se concentreze. Pretențiile pe care le am și eu, ca antrenor, și clubul cer de la ei o altă abordare, o altă determinate. Iar cei care vom vedea în meciurile următoare că nu vor înțelege ceea ce ne dorim, cu ei vom ajunge la o discuție serioasă și chiar la despărțire. Chiar cu riscul de nu mai avea timp și buget de a aduce alți jucători”, a declarat Andone.

Andone o vede pe Poli Timișoara cu șansa a doua pe teren propriu, contra Brașovului

Andone are multe absențe, deoarece niciun accidentat nu s-a refăcut, iar Cătălin Oanea e suspendat. Antrenorul Politehnicii a spus că sunt și alți jucători cu probleme, pe care nu a vrut să-i nominalizeze.

Întrebat despre faptul că meciul contra lui Dan Alexa naște un context mai special la acest joc, Andone a punctat că nu neapărat ar exista o presiune suplimentară, dar că Brașovul e favorită.

”Putem spune și acest lucru, pentru că Dan Alexa cunoaște bine clubul, echipa, orașul și este un antrenor foarte bun. Vine Brașovul, echipă cu care s-a jucat barajul în primăvară. E normal ca meciul să aibă o încărcătură aparte față de un meci normal de campionat. Dar, cum le-am spus băieților, noi trebuie să fim concentrați pe ceea ce avem noi de făcut. Chiar dacă mâine, din punctul meu de vedere, pornim cu șansa a doua, având în vedere ultimele rezultate dintre cele două echipe”, a mai spus Andone.

Dan Pureca: ”E o rușine să încasăm patru goluri și sper să nu se mai întâmple așa ceva”

Deși în momente psihologice, de obicei, vorbesc jucătorii reprezentativi din lot, Poli l-a adus la declarații pe tânărul și inocentul Dan Pureca, un puști de 17 ani, care a spus că atmosfera nu e așa proastă la echipă.

”Ne dorim să câștigăm meciurile, fiecare în parte, să facem cât mai multe puncte și să aducem Poli acolo unde îi e locul. Nu trebuie să avem rezultate ca cele de săptămâna trecută. E o rușine să încasăm patru goluri și sper să nu se mai întâmple așa ceva, să avem altă atitudine. Ne dorim să câștigăm meciul. Atmosfera e relativ bună după meciul trecut”, a spus Pureca, mijlocaș timișorean care a evoluat în ambele partide din acest sezon disputate de Poli.

2-1 pentru FC Brașov în jocurile cu Poli Timișoara

În runda a 3-a din Liga a 2-a, Poli Timișoara joacă sâmbătă, de la ora 11:00, pe arena Știința, cu FC Brașov.

Sezonul trecut, cele două echipe s-au duelat inclusiv în barajul de menținere în Liga a 2-a, unde câștig de cauză au avut brașovenii antrenați atunci de Călin Moldovan, după 2-1 la Timișoara și 1-0 la Brașov. În sezonul regular, Poli câștigase cu 1-0 la Brașov.

În prezent, echipa alb-violetă, rămasă totuși în Liga 2 datorită desființării retrogradatei din Liga 1 Gaz Metan Mediaș, are 3 puncte după primele două etape și e pe locul 13 în clasament, cu golaveraj 1-4. FC Brașov are 1 puncte și e pe locul 13, cu golaveraj 1-2.

Foto: Politehnica Timișoara 

Anda DELIU 19 Aug. 2022, 17:57 Liga 2
Pe aceeași temă