Poli Timișoara și FC Brașov se întâlnesc din nou în Liga 2, deși trebuia să joace în ligi diferite. Dan Alexa, Rareș Lazăr și Ivan Fustar au prefațat meciul de pe Bega

Adi MARICA 18 Aug. 2022, 22:59 Liga 2
Poli Timișoara și FC Brașov se întâlnesc din nou în Liga 2, deși trebuia să joace în ligi diferite. Dan Alexa, Rareș Lazăr și Ivan Fustar au prefațat meciul de pe Bega

La aproape trei luni după ce s-au luptat în barajul de menținere în Liga 2, disputat până la urmă degeaba, fiindcă și pierzătoarea a rămas în eșalonul secund, FC Brașov și Poli Timișoara se vor duela din nou în campionat. Jocul are loc sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul Știința din Timișoara.

Față de dubla de baraj, cele două echipe au alți antrenori, Dan Alexa înlocuindu-l la Brașov pe Călin Moldovan, în timp ce bănățenii au început sezonul cu Bogdan Andone, în locul lui Nicolae Croitoru, dar și loturile au fost remaniate masiv.

Dan Alexa, înainte de meciul cu Poli Timișoara: ”Avem multe probleme la nivelul jocului”

FC Brașov are parte de un start de sezon sub așteptări, iar după primele două runde, trupa lui Dan Alexa are doar un punct.

”Nu am început sezonul așa cum ne-am dorit. Am avut perioade bune de joc, atât în meciul cu Șelimbăr, cât și în meciul cu Baia Mare, dar sunt conștient că avem multe probleme la nivelul jocului. Avem doar un punct și important este să-mi fac jucătorii să conștientizeze faptul că avem nevoie de o victorie pentru a ne asigura liniștea. Urmează un meci greu, întâlnim o echipă care, la fel ca și noi, a adus mulți jucători noi în această vară”, a spus antrenorul lui FC Brașov.

În goana după puncte, Alexa vrea să învingă Poli cu FC Brașov

Meciul cu Poli este unul special pentru antrenorul Brașovului. În urmă cu două sezoane a fost manager și antrenor la echipa timișoreană, pe care a dus-o în play-off, unde a terminat pe locul 6.

”Pentru mine este un joc special. Eu mereu mi-am arătat atașamentul și iubirea față de Poli. Am fost jucător la Poli Timișoara, am fost căpitanul echipei mulți ani, apoi am fost și manager și antrenor și m-am implicat cu tot ce a depins de mine, pentru că eu sunt legat sufletește de Timișoara. Acum sunt antrenorul Brașovului și mă gândesc doar să câștigăm acest meci, pentru că avem mare nevoie de puncte. La Poli pretențiile sunt foarte mari, este un club pe care îl cunosc foarte bine. La meciurile de acasă, Poli se mobilizează foarte bine, astfel că vom avea un meci complicat. Un lucru este cert, mergem la Timișoara să câștigăm”, a spus Alexa.

”La Timișoara sportul a fost dat la o parte!”

”Chirurgul” are și o părere clară despre ce se întâmplă la Poli.

”Din păcate, la Timișoara sunt implicați foarte puțini oameni în bunul mers al echipei. Sunt doar cei de la Druckeria, unde sunt oameni care aduc bani de acasă și fac sacrificii imense. În schimb autoritățile locale sprijină foarte puțin echipa. La Timișoara parcă sportul a fost dat puțin la o parte și nu înțeleg de ce în acest oraș nu se mișcă lucrurile. Este foarte greu fără sprijin ca Poli să revină în Liga 1”, a spus Alexa.

Rareș Lazăr, prietenia și fotbalul

Rareș Lazăr a jucat sesonul trecut la Poli Timișoara, iar acum este jucătorul Brașovului.

”Și pentru mine este un joc special. La Poli am împărțit vestiarul cu mulți jucători, am mulți prieteni acolo și pot spune că am fost foarte bine primit, deși rezultatele nu au fost bune. Prietenia e prietenie, iar fotbalul este fotbal. Mergem la Timișoara să câștigăm, aveam nevoie de puncte și nu avem decât varianta victoriei. Nu am avut un joc strălucit în primele două etape, dar am avut momente bune. Sunt mulți jucători noi, Brașovul încearcă să joace altceva în acest sezon. Nu căutăm scuze, indiferent cum jucăm trebuie neaparat să câștigăm”, a spus mijlocașul Lazăr, care în sezonul trecut de Liga 2 a evoluat în 25 de meciuri pentru Poli Timișoara, în toate ca titular, și a înscris un gol.

Ivan Fustar e optimist

Fundașul croat Ivan Fustar a fost sărbătoritul zilei în tabăra brașoveană. Croatul a împlinit joi, 18 august, 33 de ani.

Fustar este convins că FC Brașov are o echipă mai bună față de sezonul trecut, când s-a salvat de la retrogradare în urma barajului cu Poli Timișoara.

”Cred că avem echipă mai bună, dar avem nevoie de puțin timp pentru omogenitate pentru că sunt mulți jucători noi. Trebuie să devenim o familie și sper că rezultatele vor veni în scurt timp. Nu este așa de ușor să schimbi mulți jucători, dar cred în potențialul echipei și cred că rezultatele se vor îmbunătăți. Trebuie să credem în victorie la Timișoara. Avem echipă bună, nu vom avea un meci usor, dar trebuie să strângem rândurile și să fim pozitivi”, a spus Fustar, utilizat în 12 meciuri în sezonul trecut de Liga 2 și a marcat 2 goluri. În actualul campionat a fost integralist în primele două jocuri.

2-1 pentru FC Brașov în jocurile cu Poli Timișoara

În runda a 3-a din Liga a 2-a, FC Brașov va juca sâmbătă, de la ora 11:00, la Timișoara, pe arena Știința, cu Poli.

Sezonul trecut, cele două echipe s-au duelat inclusiv în barajul de menținere în Liga a 2-a, unde câștig de cauză au avut brașovenii antrenați atunci de Călin Moldovan, după 2-1 la Timișoara și 1-0 la Brașov. În sezonul regular, Poli câștigase cu 1-0 la Brașov.

În prezent, echipa alb-violetă, rămasă totuși în Liga 2 datorită desființării retrogradatei din Liga 1 Gaz Metan Mediaș, are 3 puncte după primele două etape și e pe locul 13 în clasament, cu golaveraj 1-4. FC Brașov are 1 puncte și e pe locul 13, cu golaveraj 1-2.

Declarațiile date de Dan Alexa, Rareș Lazăr și Ivan Fustar despre meciul Poli Timișoara – FC Brașov:

https://www.youtube.com/watch?v=SzSGF8Nhspc

Foto și video: FC Brașov

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jardel-a-plecat-de-la-fc-brasov-si-vrea-sa-se-intoarca-la-clubul-cu-care-a-promovat-in-liga-2-faza-antologica-cu-care-ramane-dupa-scurta-perioada-petrecuta-sub-comanda-lui-dan-alexa-19241325

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-fata-in-fata-cu-poli-timisoara-echipa-la-care-spune-ca-a-si-dus-bani-de-acasa-si-despre-care-a-vorbit-inclusiv-la-prezentarea-sa-la-fc-brasov-19241268

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-cu-frana-de-mana-trasa-marin-mitran-s-a-vazut-o-stare-de-oboseala-la-jucatorii-veniti-tarziu-la-pregatiri-iar-arbitrajul-ne-a-lovit-din-nou-19241059

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-pusa-sa-joace-din-nou-marti-in-etapa-a-3-a-a-ligii-2-majoritatea-meciurilor-au-loc-sambata-doua-dintre-ele-la-buftea-cele-cinci-partide-televizate-19240988

Adi MARICA 18 Aug. 2022, 22:59 Liga 2
Pe aceeași temă