Mulțumiți de remiza cu FCU Craiova! Bihorenii voiau să profite de criza oltenilor, dar le-a fost suficient și un punct. Aragolaza: ”E important, s-a schimbat un pic clasamentul”

Marius ANGHEL 08 Oct. 2024, 11:38 Liga 2

”Sunt în criză. Sunt răniți, e momentul să profităm și să nu-i lăsăm să se trezească”, spunea Gustavo Aragolaza înaintea meciului cu FCU Craiova. După joc, argentinianul de pe banca Bihorului era mulțumit de remiza cu oltenii: ”E important acest punct pe care l-am luat.”

FC Bihor și FCU Craiova au fost egale în meciul lor direct din sezonului regular al Ligii 2, scor 1-1, la Oradea, într-un joc desfășurat luni, 7 octombrie, în cadrul etapei a 9-a.

FC Bihor, egală pe teren propriu cu FCU Craiova

Echipa din Craiova a deschis aproape instantaneu scorul la Oradea, prin debutantul Idris Bounaas, încă din minutul 2, iar Andrei Moga a egalat pentru FC Bihor după aproape după o jumătate de oră de joc, în minutul 28. Și Moga s-a aflat la primul său gol în acest sezon. Atât după primul gol, cât și după al doilea, adversarul echipei care a înscris a lovit bara la scurt timp. Ioan Filip a făcut-o în minutul 6, pentru bihoreni, iar Jibril Ibrahim a trimis în bară direct din lovitură liberă, în minutul 30, pentru doljeni.

Per total, oltenii au fost prezenți mai mult în atac, în special în partea secundă, iar în minutul 88 au irosit incredibil o ocazie prin Camara, care a trimis peste poartă din 2-3 metri.

O fază controversată s-a petrecut în minutul 59, când Jibril Ibrahim l-a lovit cu cotul în figură pe Giafer, însă faptul că fundașului nu i-a curs sânge l-a făcut pe arbitrul Lăstun să scoată din buzunar doar cartonașul galben.

Gustavo Aragolaza: ”E important acest punct pe care l-am luat, s-a schimbat un pic clasamentul şi ne dă un pic siguranţă”

Și remiza este un rezultat pozitiv, iar FC Bihor a arătat pe final de meci că este mulțumită cu egalul. După joc, Gustavo Aragolaza a vorbit în acest sens.

”E important acest punct pe care l-am luat, s-a schimbat un pic clasamentul şi ne dă un pic siguranţă, pentru că FCU Craiova este o echipă foarte bună. Aşa că vom continua să muncim pe acest drum, pentru eu cred că acesta este drumul pe care noi trebuie să mergem.

Am avut o primă repriză bună, exceptând acel gol din debut, pe care l-am luat din fază fixă. A doua repriză a fost mai echilibrată, noi nu am fost chiar atât de clari în jocul nostru. Păcat, pentru că am stat destul de bine din punct de vedere fizic, astăzi.

Sunt fericit că echipa a jucat bine şi mă bucur că suporterii au fost alături de noi.

Am făcut patru schimbări, cu patru atacanți, nu am fost atât de lucizi, cum ne așteptam. În a doua repriză nu am fost atât de clari în mișcările noastre.”, a afirmat, la finalul jocului, antrenorul principal al roş-albaştrilor, Gustavo Aragolaza.

  • FC Bihor, în egalul cu FCU Craiova: Accinelli – Seb. Cucu, Andr. Gal, Giafer, C. Jurj – I. Filip (cpt.), Ric. Farcaș – Stahl (Gîdea 67′), Almanza (Curescu 77′), Andr. Moga (Adl. Nica 77′) – A. Chirițoiu (Sg. Jurj 67′). Rezerve neutilizate: I. Rus – Ioviță, Ghițea, Gunie, Băican.

Urmează meciul cu liderul Ligii 2, însă până atunci FC Bihor are amical cu liderul SuperLigii

În urma acestui rezultat, FC Bihor a acumulat 11 puncte și a urcat pe locul 14, devansând la golaveraj CSC Dumbrăvița și Concordia Chiajna.

În etapa 10, programată peste două weekenduri, FC Bihor are meci tot acasă, cu liderului FK Miercurea Ciuc (locul 1, 25 puncte), duminică, 20 octombrie, de la ora 11:30.

”Trebuie să ne pregătim bine, cum o facem pentru toate meciurile. Trebuie să fim mai atenți la primele minute de joc, pentru că nu e ușor să începi mereu meciul cu gol primit. Din fericire pentru noi, am reușit să egalăm”, a spus Aragolaza.

Până atunci, formaţia orădeană se va deplasa la Cluj, sâmbătă, 12 octombrie, pentru a disputa un amical în compania liderului din SuperLigă, ”U” Cluj, de la ora 12:00.

Declarația lui Gustavo Aragolaza după FC Bihor Oradea – FCU Craiova 1-1:

https://www.youtube.com/watch?v=ky9QOUozGMY

Foto și video: FC Bihor Oradea

Marius ANGHEL 08 Oct. 2024, 11:38 Liga 2
Pe aceeași temă