Bălan : „Liga a II-a era mult mai tare în urmă cu 12 ani”

Marius ANGHEL 24 Dec. 2012, 14:30 Liga 2
Bălan**: „Liga a II-a era mult mai tare în urmă cu 12 ani

Revenit să-și încheie cariera la Suceava după ce din 2001 și până în prezent a evoluat la echipe precum Steaua București, FC Vaslui, FC Argeș, Omonia Nicosia, Alki Larnaca, Aris Limassol sau Energyia Khabarovsk, Daniel Bălan se declară dezamăgit de modul în care se prezintă eșalonul secund al fotbalului românesc.

„Precedenta mea experiență în Liga a II-a a fost în urmă cu 12 ani, pe când încercam să-mi fac un loc în fotbalul mare împreună cu Foresta. Sincer, pe atunci competiția era mult mai tare. Acum, majoritatea echipelor se zbat să supraviețuiască crizei financiare, ceea ce face ca nivelul să fie foarte scăzut în ambele Serii ale Ligii a II-a”, a declarat fostul internațional de tineret al României.

Rapid are nevoie de 3-4 jucători de valoare

Referitor la parcursul Rapidului în prima parte a sezonului, Bălan crede că el și coechipierii săi nu au dezamăgit, însă în ciuda problemelor cu care s-au confruntat, se putea obține chiar mai mult. „Să nu uităm că ne-am adunat în pripă, ne-am înscris în campionat pe ultima sută de metri, așa că ne-a fost imposibil să efectuăm o pregătire de vară completă. Chiar și așa, cu puțină atenție, puteam să avem lejer 5-6 puncte în plus în clasament. La cum se prezintă lucrurile în acest moment la Suceava, nu putem să ne propunem mai mult decât evitarea retrogradării. Eu spun că obiectivul este pe deplin realizabil, mai ales că, din câte am înțeles, conducerea clubului se zbate să întărească lotul cu 3-4 jucători buni”, a precizat fostul campion al României.

Face Revelionul între steliști

Daniel Bălan a mărturisit că își va petrece Crăciunul acasă la Suceava, urmând ca trecerea dintre ani să-l găsească la Reșița, într-o companie selectă. „Mi-am dat întâlnire acolo cu mai mulți prieteni ai mei din lumea fotbalului, printre care foștii coechipieri de la Steaua, Florentin Dumitru și Daniel Oprița. În mod sigur, vom rememora amintiri plăcute în fața unui pahar de vin, dar ne-am propus ca în cele 5 zile pe care le vom petrece acolo să facem și puțină mișcare”, a dezvăluit Bălan.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 24 Dec. 2012, 14:30 Liga 2
Pe aceeași temă