Autoritățile locale botoșănene vor sprijini echipa în cursa promovării!

Marius ANGHEL 30 Jan. 2013, 15:42 Liga 2
Autoritățile locale botoșănene vor sprijini echipa în cursa promovării!

Conducerea clubului FC Botoșani a avut ieri o întâlnire cu primarul Ovidiu Portariuc și viceprimarul Cosmin Andrei. În urma discuțiilor, primarul a promis că se va implica în susținerea echipei FC Botoșani dar suma alocată va fi mai mică decât în 2012.

Ovidiu Portariuc susține că în mod cert primăria va ajuta financiar clubul FC Botoșani și în plus va continua lucrările de modernizare a stadionului. Cât privește suma care va fi alocată echipei de fotbal, aceasta va fi cu 10% mai mică în comparație cu anii trecuți.

„Am avut o scurtă întâlnire în care am discutat pe bugetul pentru 2013. Obiectivul este extrem de ambițios. Susținem aceste eforturi ale clubului. Vom încerca să fim alături de ei printr-o finanțare. Poate nu la fel de ridicată precum în anii trecuți. Va avea loc o diminuare cu aproximativ 10% a finanțării datorită condițiilor economice în care ne aflăm. În principiu, rămânem alături de FC Botoșani și vom face toate eforturile să le acordăm sprijinul necesar”, a spus Ovidiu Portariuc.

„Având în vedere ținta noastră de a promova, ne-am angajat și noi, am vorbit și cu domnul președinte al Consiliului Județean… Ideea este să mergem pe bugetul propus de noi pentru 2013. Să muncim pentru promovare. În afară de susținerea financiară, primăria are de făcut și niște lucrări în stadion. Ne-au spus niște lucruri interesante și noi am fost de acord. Trebuie mai mult marketing și să înțeleagă oamenii că fotbalul nu este făcut doar pentru o mie de oameni ci pentru tot orașul. Să insistăm mult la partea de imagine. Ne-au mai cerut ca o persoană din primărie să fie în consiliul de conducere al asociației și am fost de acord”, a spus Valeriu Iftime care a adăugat: „Dacă vom vinde vreun fotbalist, în funcție de aportul pe care îl avem, fiecare să aibă drepturi. Să împărțim veniturile în funcție de aportul pe care îl avem”.

CJ va aloca 10 miliarde

„Am fost la domnul președinte acum o săptămână. A fost destul de pozitiv. Vine la FC Botoșani. În principiu, până la proba materială suntem OK. Cel mai greu lucru este la mine care trebuie să plătesc zilele acestea niște bani”, a mai afirmat Valeriu Iftime.

În cazul în care va promova, clubul FC Botoșani va avea un buget în valoare de 1,7 milioane de euro din care 650.000 de euro vor fi asigurați de către finanțatori, 600.000 de euro vor proveni din drepturi de televizare și 450.000 de euro vor proveni de la primărie și Consiliul Județean.

Sursa: Bt online

Marius ANGHEL 30 Jan. 2013, 15:42 Liga 2
Pe aceeași temă