Au uitat de civilizație și fair-play! Suporteri dinamoviști au incendiat în mai multe locuri peluza din Ghencea în care au stat la derby-ul cu Steaua. Imagini și reacțiile antrenorilor

Au uitat de civilizație și fair-play! Suporteri dinamoviști au incendiat în mai multe locuri peluza din Ghencea în care au stat la derby-ul cu Steaua. Imagini și reacțiile antrenorilor

Fanii dinamoviști au uitat de ”civilizația” și ”fair-play-ul” cerute de club înainte de derby-ul cu Steaua și, după fluierul final al partidei din Ghencea, au incendiat în peluza în care au luat loc elementele de coregrafie și au rupt scaune pentru a înteți focul. S-a dorit o reamintire a evenimentelor din 1997 petrecute în Ghencea, când dinamoviștii au dat foc peluzei.

Pompierii au intervenit și au stins focarele pornite de ”câinii” frustrați că echipa lor favorită a pierdut cu scorul de 2-0 în fața Stelei, după un meci slab al băieților lui Ovidiu Burcă.

Fanii dinamoviști au incendiat în mai multe locuri peluza în care au luat loc în Ghencea

”Ne-am asumat, în numele tuturor dinamoviștilor, un comportament exemplar al fanilor noștri și suntem convinși că, dincolo de rivalitate, fair-play-ul va caracteriza acest meci” sau ”Galeria Dinamo poate oferi întregii țări un foarte necesar exemplu de forță, maturitate și respect pentru fotbal și suporterii săi! În a treia zi de Paște, Dinamo își poate depăși adversarul inclusiv la capitolul civilizație”. Aceste îndemnuri a avut clubul Dinamo către suporterii săi înainte de derby-ul din Ghencea, însă eșecul suferit în fața Stelei i-a făcut pe fanii ”câinilor” să demonstreze contrariul.

După fluierul final al lui George Găman, suporteri ai echipei Dinamo, prezenți în Peluza Nord a stadionului din Ghencea, au aprins elemente ale coregrafiei, cartoane, și au întețit focul. Au fost incendiate mai multe locuri din peluză, iar pompierii au fost nevoiți să intervină de urgență.

În plus, fanii dinamoviști au rupt scaune din peluză și au aruncat cu ele înspre teren.

”E păcat. Am spus și înainte, că ar trebui să fim fair-play, să ne încurajăm echipele. În sport, până la urmă, cineva trebuie să câștige sau să piardă. Astăzi am fost noi cei care am câștigat. Îi înțeleg și pe ei. Și noi poate eram în aceeași situația și nu ne convenea. Dar, asta e, trebuie să acceptăm și să știm să și pierdem”, a comentat Daniel Oprița, antrenorul Stelei, faptul că dinamoviștii au aprins mai multe focuri în peluza lor.

”Se mai întâmplă la astfel de meciuri astfel de lucruri. Sperăm să nu fie ceva grav”, a spus și Ovidu Burcă, antrenorul echipei Dinamo.

Steaua, la nouă puncte peste Dinamo în play-off-ul Ligii 2

Steaua a câștigat cu 2-0 meciul cu Dinamo, contând pentru etapa a 4-a a play-off-ului Ligii 2, prin golurile marcate de Bogdan Chipirliu, în minutele 19, din penalty, și 29.

În urma acestui succes, Steaua a acumulat 47 de puncte și a revenit pe locul 1 în clasament, la un punct peste Poli Iași și la nouă peste Dinamo (38 puncte), situată pe locul 4.

În runda a 5-a, ultima a turului play-off-ului, Steaua joacă în deplasare la Gloria Buzău (sâmbătă, ora 12:30), în timp ce Dinamo evoluează acasă cu Poli Iași (marți, ora 20:00).

Coregrafia afișată de suporterii dinamoviști la meciul cu Steaua
Coregrafia afișată de suporterii dinamoviști la meciul cu Steaua. Aproximativ 5.000 de suporteri ai clubului din ”Ștefan cel Mare” au asistat la jocul din Ghencea

https://liga2.prosport.ro/seria-1/spectacol-in-tribune-la-steaua-dinamo-19267233

https://liga2.prosport.ro/seria-1/bogdan-chipirliu-atacantul-echipei-steaua-nasul-lui-dinamo-19267268

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-dinamo-se-joaca-de-la-ora-1900-in-ghencea-unde-se-asteapta-sa-se-bata-recordul-de-spectatori-din-acest-sezon-cu-o-victorie-militarii-redevin-lideri-19267064

Pe aceeași temă