Au redescoperit un golgheter

01 May. 2009, 18:30 Liga 2
Au redescoperit** un golgheter

FC Ploiești a învins, cu 3-2, echipa a doua a prim-divizionarei, ca și retrogradată însă, Gloria Buzău. La capătul unui meci plăcut, cel mai important lucru a fost acela că atacantul gazdelor, Georgian Păun, a reușit în cele 45 de minute cât a jucat, să marcheze un hatrick, prestația sa, pe final de meci fiind " ca în zilele bune", când jucătorul ploieștean ajungea să joace într-un derby Rapid – Dinamo, pentru prima echipă, a "câinilor roșii". Păun a reușit să întoarcă rezultatul partidei, de la 0-2 pentru buzoieni și să-și asigure, prin evoluția sa, o șansă în plus pentru a fi titular în urmatoarele partide ale echipei pregătite de Ion Moldovan și Marius Șumudică.

 

Adversara din amical a divizionarei secunde prahovene a venit la Ploiești cu o echipa întreagă formată din jucători care provin din lotul lărgit al echipei de pe ultimul loc al Ligii I, Gloria Buzău. Claudiu Ionescu, Florin Sandu, dar și o serie de străini care au jucat în tur, titulari la Gloria, înainte de "implantul" de jucători pe "ruta Timișoara – Buftea" au asigurat o replică destul de consistentă gazdelor, care profită de pauza competițională forțată pentru a pregăti confruntările decisive din finalul sezonului.

 

Fostul golgheter buzoian, Claudiu Ionescu, a deschis scorul, din penalty, după un fault al lui Oprsal, în marginea careului, la Tavarez. Centralul Florin Ionescu a acordat lovitură de pedeapsă, transformată de Ionescu, un jucător a cărui "stea" parcă a apus prea devreme. Replica gazdelor a venit imediat și juniorul Păduraru (folosit ca titular în absența lui Alexe, convocat la lotul național UEFA 90) a ratat incredibil, speriindu-se, în min. 35, de faptul că a rămas singur cu portarul Stoicescu și a tras peste transversală. Gafită, două minute mai târziu și Damaschin, înainte de finalul primei reprize, au dat și ei cu… piciorul egalării, irosind ocazii foarte bune. După pauză, contrar cursului jocului, oaspeții au făcut 2-0, Popovici marcând golul carierei sale, probabil, până acum, cu un șut senzațional de la 30 de metri ce s-a "înțepenit", aproape, la încheietura barelor! A fost însă și semnalul trezirii, pentru echipa gazdă, Păun începandu-și recitalul, mai întâi, cu un șut plasat, din 8 metri, după o centrare a lui Crăciun (min. 68), apoi, cu un penalty transformat (lovitura de pedeapsă fiind obținută de Mihalache), hatrickul fiind reușit în minutul 82, cu o altă execuție precisă, din marginea careului mic.
 

 

Bah integralist

Colectivul tehnic al ploieștenilor a folosit amicalul cu Gloria II pentru a da posibilitatea unor jucatori, mai puțin utilizați, să poată arăta nivelul la care sunt, francezii Lionel Bah și Steeve Reinette regăsindu-se printre titulari. Primul a jucat chiar toate cele 90 de minute, dar niciunul nu a impresionat. De menționat că, la FC Ploiești, doi dintre jucători nu au putut evolua din pricina unor probleme medicale, atacantul Valentin Lemnaru resimțindu-se după entorsa suferită la meciul cu Cetate Suceava, în timp ce Valentin Sandu a acuzat o răceală, fiind menajat.
Sâmbătă, de la ora 11.00, la Filipești, FC Ploiești va disputa un nou amical, contra divizionarei C din localitate.
 

 

Testați de "Sensei"

Preparatorul fizic al echipei ploieștene, Constatin Niculae, a testat în acest meci parametrii fizici ai jucătorilor. Astfel, în fiecare repriză, câte cinci jucători au purtat un dispozitiv special, prin care au fost monitorizați, datele privind distanțele parcurse de jucători, pulsul avut și alți parametri urmând să fie prelucrate și interpretate apoi pentru a se stabili programul de pregătire ulterior.
 

 

FC Ploiești – Gloria II Buzău 3-2 (0-1)
Stadion: "Astra". Au marcat: Păun (68, 76 – din penalty și 82) / C. Ionescu (20 penalty), Popovici (62)

 

FC Ploiești: Miron – Reinette, Rohat, Oprsal, Crăciun – Paulinho, Bah, Takayuki, Păduraru – Gafiță, Damaschin. Au mai intrat: Popa, Iatan – Neagu, Mihalache, Stan, Cataramă, V. Gheorghe, Ciobanu, Păun. Director tehnic: Ion Moldovan. Consilier sportiv: Marius Șumudică.

 

Gloria II: Stoicescu – Luis Diaz, Nejneru, Teusan, F. Sandu – Aziz Tafer, Falardo, C. Ionescu, Pătras – Tavarez, Popovici. Au mai jucat: Barbu – Lazăr, Iancu, Tudor, Movileanu,I. Popescu, Stanciu. Director tehnic: Constantin Cârstea. Antrenor: Nicolae Anton.
 

 

articol scris de Marian DIMA

 

01 May. 2009, 18:30 Liga 2
Pe aceeași temă