ASU Poli vrea ”satelit” în Liga 3. Cum explică președintele Viorel Șerban nevoia clubului timișorean de a avea o echipă secundă

Anda DELIU 23 Jun. 2021, 08:34 Liga 2
ASU Poli vrea ”satelit” în Liga 3. Cum explică președintele Viorel Șerban nevoia clubului timișorean de a avea o echipă secundă

După experimentul cu împrumutul juniorilor la Fortuna Becicherecu Mic, în sezonul trecut, ASU Poli vrea să aibă un ”satelit” oficial în Liga 3. În primul rând, e vizat tot aspectul valorificării generației născute în anul 2003, dar totul depinde și de numărul de locuri disponibile.

Viitorul sezon de Liga 3 va fi tot cu 100 de echipe împărțite în mod egal în zece serii. Pe măsură ce se eliberează locuri, cluburile din Liga 1 și apoi Liga 2 pot cere federației să le primească o echipă secundă în cel de-al treilea eșalon fotbalistic. Și ASU Poli are de gând să-și facă o echipă a doua.

”Am depus o cerere de a avea o echipă-satelit. Avem speranța că vom reuși. În cazul în care nu vom avea posibilitatea să ne înscriem, vom încerca o soluție de tip Fortuna Becicherecu Mic, ca totuși să ne păstrăm principile cu această organizare a clubului”, a declarat președintele Viorel Șerban în conferința de prezentare a antrenorului Dorin Toma.

Timișul are, teoretic, cinci echipe în Liga 3

În Timiș, din sezonul trecut s-au menținut în Liga 3 CSC Dumbrăvița, CSC Ghiroda și Giarmata Vii, Avântul Periam și ACS Poli Timișoara, ultima, cu termen la 1 iulie pentru a afla dacă i se va aproba planul de reorganizare sau va intra în faliment.

De asemenea, a promovat Pobeda Star Bisnov (Dudeștii Vechi).

Este relativ de crezut dacă vreuna din aceste echipe va putea prelua generația de 2003 a lui ASU Poli sau și alți juniori, în caz în care nu apare loc pentru un ”satelit” al timișorenilor din Liga 2.

Fortuna Becicherecu Mic, cu juniorii poliști pe teren, a obținut un singur egal în tot campionatul, în 18 meciuri, fiind la fel de slabă ca fosta divizionară secundă CS Balotești (Seria 4). Fortuna și Balotești au jucat și baraj de menținere în Liga 3, pe care, de asemenea, l-au pierdut. Timișenii au cedat în fața hunedorenilor Aurul Brad (1-3 în deplasare, 2-2 acasă).

Foto: Leczki Jozsi / ASU Politehnica Timișoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-dorin-toma-a-fost-prezentat-ca-antrenor-la-asu-poli-nu-alegi-cel-mai-renumit-sau-cel-mai-bun-antrenor-ci-il-alegi-pe-cel-mai-potrivit-19189997

https://liga2.prosport.ro/liga-3/noul-sezon-de-liga-3-va-avea-tot-100-de-echipe-impartite-in-10-serii-insa-se-va-introduce-sistemul-cu-play-off-si-play-out-termenul-limita-de-inscriere-cum-se-vor-completa-locurile-vacante-si-situa-19189691

Anda DELIU 23 Jun. 2021, 08:34 Liga 2
Pe aceeași temă