Astra, ”vacanță forțată” după ultima etapă. Florin Stîngă a ”fluierat” finalul de an prematur: ”Să nu mai fie frustrare că ajungem la stadion și nu e aia, nu e aia, nu e aia”. De ce depinde reunirea și explicațiile extremelor din ultimele etape

Răzvan STÎNGĂ 06 Dec. 2021, 17:22 Liga 2
Astra, ”vacanță forțată” după ultima etapă. Florin Stîngă a ”fluierat” finalul de an prematur: ”Să nu mai fie frustrare că ajungem la stadion și nu e aia, nu e aia, nu e aia”. De ce depinde reunirea și explicațiile extremelor din ultimele etape

Astra a terminat un an cu bune și cu rele în Liga 2, cu probleme financiare, cu probleme legate de condițiile de pregătire, dar cu un vestiar care a reușit să scoată mai mult decât se aștepta oricine în clasament, mai ales că în timpul campionatului clubului i s-au tot scăzut puncte din pricina problemelor cu banii.

Florin Stîngă: ”Din cauza problemelor financiare, pentru că avem jucători care fac naveta și pentru că nu avem condiții tocmai ok, am preferat să dau vacanță” 

Tot din cauza aspectelor de ordin financiar, Florin Stîngă a decis să le dea vacanță jucătorilor săi imediat după partida cu Politehnica Timișoara, deși, așa cum a declarat într-o discuție telefonică purtată cu reporterul Liga2.ro, ar mai fi vrut să continue antrenamentele cel puțin o săptămână.

Așa procedează majoritatea echipelor din Liga 2 după etapa a 16-a, așa voia să facă și antrenorul Astrei, dar din cauza lipsurilor, condițiilor de pregătire care nu sunt la un nivel optim, plata salariilor care nu se face la timp și a multor minusuri care pot continua, și-a trimis jucătorii în vacanță încă de acum.

Florin Stîngă: ”Nu am vrut să îi expun pe jucători la neplăceri, la neajunsuri, să nu iasă discuții” 

În acest moment, reunirea Astrei a fost deja programată, pentru 10 ianuarie, dar totul depinde și de eventuala îmbunătățire a situației financiare. Declarația lui Florin Stîngă pentru Liga2.ro:

Din cauza problemelor financiare, pentru că avem jucători care fac naveta și pentru că nu avem condiții tocmai ok, am preferat să le dau vacanță jucătorilor, să se gândească fiecare la ce a făcut, să nu mai fie frustrarea că ajungem la stadion și nu e aia, nu e aia, nu e aia.

Una peste alta, sunt mulțumit de ce s-a întâmplat, chiar vreau să mulțumesc conducerii că așa cum a putut și cum nu a putut s-a zbătut să îmi ofere condiții. Am în suflet un regret că am fi putut avea mai mult cu un punct-două în clasament, dar ținând cont că suntem o echipă tânără, cu problemele pe care le avem, puncte luate, salarii mici și neplătite la timp, eu zic că am făcut o figură frumoasă. Am impus respect prin ce am făcut pe teren.

Le-am dat jucătorilor programul de vacanță, știu ce au de făcut, reunirea e pe 10 ianuarie. Le-am spus să se odihnească o săptămână, iar apoi să facă acasă ce trebuie, să decurgă totul profesionist. Mi-ar fi plăcut să ne mai antrenăm o săptămână, poate să mai luăm un joc amical, dar nu am vrut să îi expun la neplăceri, la neajunsuri, să nu iasă discuții.

Aștept să văd ce se va întâmpla din punctul de vedere al conducerii, să vedem cum vor decurge lucrurile în perioada următoare. Eu am zis să avem reunirea pe 10, pentru a avea șapte săptămâni înainte de startul campionatului, cel puțin. Vedem dacă începem atunci, poate conducerea nu își permite și începem pe 17 ianuarie sau pe 23. Vedem, profesional am făcut lucrurile așa cum trebuie”.

Mentalul a făcut diferența în două meciuri consecutive 

În ultimele două etape din acest an, Astra a fost la extreme. A produs un adevărat șoc în etapa a 15-a, când a trecut de Universitatea Cluj și le-a furnizat ardelenilor primul eșec al sezonului pe teren propriu, iar în etapa a 16-a a suferit un eșec mai mult sau mai puțin surprinzător. A pierdut, la Giurgiu, cu Politehnica Timișoara, scor 0-2.

Într-o analiză a partidei cu formația de pe Bega, Florin Stîngă a recunoscut că i-a fost greu să tempereze entuziasmul jucătorilor săi tineri după victoria cu Universitatea Cluj. I-a văzut bine la antrenamente înaintea partidei cu Poli Timișoara, după cum a declarat, dar gândul fotbaliștilor era tot la succesul important de pe terenul ardelenilor.

Cu puțină atenție puteam chiar să câștigăm cu Poli. Cred că nu am reușit să ne capacităm din punct de vedere mental, după euforia câștigării meciului cu U Cluj am fost foarte încrezători și cred că asta ne-a afectat concentrarea la meciul cu Timișoara. Am simțit asta, pentru că am avut și momente foarte bune de meci, am ratat și o lovitură de le 11 metri.

Am început bine repriza a doua, am dominat, apoi am luat gol, am avut șanse bune, dar după am luat iar gol și cred că moralul s-a văzut, jucătorii au căzut din toate punctele de vedere, mai ales mental.

Oricum, sunt mândru de jucători, dar ar fi fost bine pentru noi să câștigăm acel meci. Cel mai important lucru a fost pentru mine să îi readuc pe jucători cu picioarele pe pământ după meciul cu Universitatea Cluj. Știam că problema mentală era cea mai grea de gestionat, dar a fost și timpul scurt între cele două meciuri, distanța de la Cluj a contat și ea.  

Modul în care erau jucătorii la antrenamente mi-a dat încredere înainte de meciul cu Politehnica, dar concentrarea a avut de suferit”, a mai declarat Florin Stîngă în dialogul cu Liga2.ro.

Astra termină anul pe penultimul loc, cu 5 puncte 

Astra termină anul pe locul 19, penultimul, cu 5 puncte, cu trei mai mult decât ultima clasată, Dacia Unirea Brăila. Distanța față de locul 18, Dunărea Călărași, este de două puncte. Ca un exercițiu de imaginație, dacă nu ar fi avut minusul de 14 puncte din cauza problemelor financiare, Astra ar fi fost acum pe locul 16.

În ultimele etape ale sezonului regular din 2022, Astra le va mai întâlni pe FC Buzău, în deplasare, Unirea Constanța, acasă, și Poli Iași, în deplasare.

Foto: Flaviu Buboi (Mediafax Foto) și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/victorie-in-zi-de-centenar-pentru-poli-timisoara-la-giurgiu-nicolae-croitoru-ne-am-motivat-dupa-sarbatoarea-de-astazi-19213250

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gabi-giurgiu-este-multumit-de-delegarea-arbitrului-adrian-cojocaru-pentru-derby-ul-petrolul-u-cluj-sper-ca-jocul-sa-nu-fie-influentat-in-niciun-fel-de-arbitraj-19213398

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-unirea-dej-si-antrenorul-dragos-militaru-au-semnat-prelungirea-contractuala-durata-noii-intelegeri-si-reactia-principalului-19213387

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mos-nicolae-constantin-gata-de-ultima-reprezentatie-a-petrolului-din-2021-a-pregatit-special-derby-ul-cu-u-cluj-care-trage-cortina-peste-liga-2-va-fi-o-19213379

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 06 Dec. 2021, 17:22 Liga 2
Pe aceeași temă