Astra începe campionatul cu minus șase puncte! FRF, decizii fără precedent: giurgiuvenii riscă retrogradarea în următoarele 90 de zile

Daniel NAZARE 09 Jul. 2021, 09:40 Liga 2
Astra începe campionatul cu minus șase puncte! FRF, decizii fără precedent: giurgiuvenii riscă retrogradarea în următoarele 90 de zile

Astra, echipă care a retrogradat în Liga 2 finalul sezonului precedent de Liga 1, a fost sancţionată pentru a treia oară de Comisia de Disciplină şi Etică a FRF cu scăderea a două puncte, în ediţia 2021-2022.

În plus, i s-a interzis dreptul de a transfera şi legitima jucători pentru neachitarea datoriilor către fostul antrenor interimar Alexandru Radu, informează site-ul Federației Române de Fotbal.

Astra Giurgiu începe campionatul cu minus șase puncte în clasament! FRF, decizii fără precedent: gruparea riscă retrogradarea în următoarele 30 de zile

Alexandru Radu a fost antrenor interimar la Astra Giurgiu în patru partide în perioada 1 octombrie – 10 noiembrie 2020. Secund al lui Edward Iordănescu, el a preluat echipa după demisia lui Bogdan Andone de la sfârşitul lunii septembrie.

Astra Giurgiu a mai primit o sancţiune similară, scăderea a două puncte şi interzicerea dreptului de a transfera, la 30 iunie în cazul datoriilor către fotbalistul Andrei George Truşescu.

Ţinând cont de faptul că sancţiunile cu depunctarea se cumulează, formaţia Astra va începe noua ediţie de campionat cu minus patru puncte.

Creditor Alexandru Radu, debitor AFC Astra – executare drepturi financiare – În baza art. 85 din RD coroborat cu art. 24 lit. C pct. 1 lit. b din Regulamentul privind Statutul şi Transferul Jucătorilor de Fotbal, sancţionarea AFC Astra cu interzicerea dreptului de a transfera şi/sau legitima jucători în calitate de club cesionar; scăderea de puncte asupra celor acumulate în campionat de echipa de categoria cea mai ridicată depunctare 2 puncte pentru perioada 16.06.2021-30.06.2021”, se menţionează în soluţia comisiei publicată, miercuri noaptea, pe site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal.

Astra, retrogradată în luna octombrie 2021?

Gruparea giurgiuveană este obligată să îi plătească restanţele financiare fostului antrenor interimar pentru a evita în continuare alte sancţiuni cu depunctarea.

Comisia a acordat termen în data de 21 iulie 2021, ora 15:00, dată la care clubul debitor să prezinte dovada plăţii faţă de creditorul Radu Alexandru conform Hotărârii nr. 41/CL/09.02.2021, rămasă definitivă prin decizia nr. 20/CR/15.04.2021, pentru a evita în continuare depunctarea”, se mai precizează în soluţia citată.

Conform Regulamentului Disciplinar, la fiecare 15 zile calendaristice de întârziere de plată, calculate de la data expirării termenului de graţie, echipei Astra i se va scădea câte două puncte.

Sancţiunea cu scăderea a două puncte se aplică timp de 90 de zile, după care finalista Cupei României va fi exclusă din toate competiţiile în curs şi retrogradată în categoria inferioară, respectiv Liga a 3-a.

Foto: Astra Giurgiu

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-buzau-victorie-la-scor-in-amicalul-cu-astra-in-echipa-lui-cristian-pustai-si-au-facut-aparitia-si-opt-jucatori-noi-19191386

https://liga2.prosport.ro/seria-1/astra-a-castigat-primul-amical-dupa-retrogradarea-in-liga-2-jucatorii-pe-care-ii-are-la-dispozitie-florin-stanga-19191104

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-hermannstadt-l-a-achizitionat-si-pe-silviu-balaure-mijlocas-care-a-evoluat-la-astra-in-ultimele-cinci-sezoane-de-liga-1-19190962

 

 

 

Daniel NAZARE 09 Jul. 2021, 09:40 Liga 2
Pe aceeași temă