Astra a câștigat primul amical după retrogradarea în Liga 2. Jucătorii pe care îi are la dispoziție Florin Stângă

Marius ANGHEL 02 Jul. 2021, 17:25 Liga 2
Astra a câștigat primul amical după retrogradarea în Liga 2. Jucătorii pe care îi are la dispoziție Florin Stângă

Astra a disputat, miercuri după-amiază, primul amical de după retrogradarea în Liga 2 și reluarea antrenamentelor pentru pregătirea noului sezon. Formația antrenată de Florin Stângă a câștigat cu 2-1 jocul cu CS Păulești, pe terenul echipei de Liga a 4-a Prahova.

La aproape o săptămână de la reunire, fosta prim-divizionară, acum cu un lot format pe ”scheletul” echipei a doua a clubului din sezonul trecut, a întâlnit la Păulești formația locală. Astra s-a impus cu 2-1, prin golurile marcate de Andrei Zaharia și Adeshina Fatai, respectiv Cristian Vasile, pentru gazde, ”la capătul unui meci fără probleme, dar cu un ritm destul de scăzut, «de vină» fiind și căldura, la ora jocului, 18:00, fiind peste 30 de grade!”, a informat Ziarul Prahova.

Robert Boboc, Robert Grecu și trei jucători foști la Metaloglobus, printre ”noutățile” Astrei

Printre jucătorii utilizați se numără mijlocașul Robert Boboc (foto jos, la minge), ultima dată împrumutat la CSM Reșița, portarul Cristian Nedelcovici, mijlocașul Radu Chiriac sau atacantul Raul Găvîrliță, ultimii trei reveniți de la Metaloglobus.

Noutate este și mijlocașul Robert Grecu (foto principal), care în sezonul trecut a evoluat în 33 de meciuri de Liga 1 (1597 minute) pentru Campionii FC Argeș, în care a marcat și 4 goluri. În cariera sa a mai trecut pe la Viitorul, FCSB, Petrolul sau Daco-Getica.

Grecu a mai fost la Astra în prima parte a sezonului 2019-2020, când a prins doar 42 de minute în două meciuri, ulterior fiind cedat la clubul piteștean.

Pentru Astra au evoluat în prima repriză: Nedelcovici (Berbeacă 30) – Oreviceanu, T. Giuroiu, Vasilescu, Y. Fatai – Boboc – Zaharia, Grecu, Șerban, Dr. Gheorghe – Găvîrliță. În partea a doua au fost utilizați: Berbeacă (Moroz 60) – Toader, C. Ion, A. Giuroiu, Stanciu – Banu – Dumitrașcu (CS Păulești, via CSO Plopeni), Brăilă, Riza, Udeanu (ex Rapid)(Pinescu 70) – A. Fatai.

CS Păulești: Nedelcu – Țugui, Al. Ștefan, Neacșu, Căpraru – Enciu, Comnoiu, Saulea, C. Vasile – C. Anton, Dragomir. Au mai jucat: Pripu, A. Damian, Baciu, D. Mihai, A. Banu, Condrea, Iordan, Leca. Antrenor: Forin Pripu

Următorul amical e programat cu FC Buzău

Până la startul campionatului Ligii 2, programat la 31 iulie, Astra mai are programate cel puțin încă cinci meciuri amicale.

Primul are loc mâine, 3 iunie, de la ora 11:00, cel mai probabil la Râmnicu Sărat, cu FC Buzău, fosta SCM Gloria Buzău.

Ulterior, echipa antrenată de Florin Stângă îi mai are stabiliți ca adversari pe Tricolorul Breaza, Steaua, CS Blejoi și CS Tunari.

Viitorul Astrei va fi stabilit după verdictul în cazul eliberării sau nu a patronului Ioan Niculae

Clubul asteaptă verdictul în cazul patronului ei, Ioan Niculae, dacă va fi sau nu eliberat din închisoare. Un nou termen este programat la jumătate acestei luni.

În acest moment, fără bani, Astra este mai degrabă aproape de desființare decât de participarea în Liga 2, însă soarta îi va fi decisă abia după ce se va cunoaște și viitorul lui Niculae.

O primă măsură pentru reducerea cheltuielilor a fost accea de a înceta activitatea echipei secunde, cea care în sezonul recent încheiat de Liga 3 a ocupat locul 5 în Seria a 5-a, la egalitate cu echipa aflată pe poziția a 4-a, cât și cea situată pe 8.

Foto: Marian Macovei (Ziarul Prahova)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-hermannstadt-l-a-achizitionat-si-pe-silviu-balaure-mijlocas-care-a-evoluat-la-astra-in-ultimele-cinci-sezoane-de-liga-1-19190962

https://liga2.prosport.ro/seria-1/doi-fotbalisti-din-liga-2-convocati-in-lotul-romaniei-pentru-jocurile-olimpice-amandoi-sunt-de-la-astra-19190804

https://liga2.prosport.ro/seria-1/s-a-reunit-si-astra-florin-stinga-e-noul-antrenor-al-echipei-anuntul-clubului-19190308

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/astra-fosta-campioana-a-romaniei-dezmembrata-bucata-cu-bucata-unde-a-ajuns-autocarul-echipei-dupa-ce-firma-lui-ioan-niculae-a-intrat-in-insolventa-exclusiv-19190338

Marius ANGHEL 02 Jul. 2021, 17:25 Liga 2
Pe aceeași temă