AS47 vrea răspunsuri publice de la conducerea CSA Steaua și MApN: ”Care este viitorul echipei de fotbal Steaua Bucureşti?” Comunicatul suporterilor

Marius ANGHEL 15 Jun. 2021, 12:21 Liga 2
AS47 vrea răspunsuri publice de la conducerea CSA Steaua și MApN: ”Care este viitorul echipei de fotbal Steaua Bucureşti?” Comunicatul suporterilor

Asociația Steliștilor 1947 (AS47), principalul sponsorul oficial al clubului CSA Steaua București de când a fost reînființată echipa de fotbal, potrivit propriilor spuse, este revoltată de maniera în care decurg lucrurile la nou-promovata în Liga 2.

Asociația care reprezintă suporterii Stelei, în special pe cei din Peluza Sud, susține că echipa ”militară” este învăluită în ceață în acest moment, în ciuda faptului că și-a îndeplinit obiectivul de a promova în Liga 2 și acum trebuia să pregătească noul sezon, dar, mai important, să-și rezolve situația juridică, pentru a avea drept de promovare în Liga 1.

AS47 vrea răspunsuri publice privind activitatea echipei de fotbal Steaua

AS47 pune întrebări publice pentru conducătorii CSA Steaua, dar și pentru Ministerul Apărării Naționale.

Suporterii vor să știe dacă se va găsi o formă de administrare pentru ca echipa să aibă drept de promovare în Liga 1, de ce există mereu un mister în legătură cu activitatea sportivă, de la jucători, amicale, cantonament, echipament, buget, viitori sponsori, cum se va reuși obținerea unui buget necesar pentru Liga 2, situația inaugurării noului stadion sau cea a abonamentelor.

Comunicatul Asociației Steliștilor 1947:

”⏳ În acest moment, la Steaua, nu există o decizie luată de club/minister cu privire la viitorul echipei de fotbal. Nu știm dacă se va găsi o formă de administrare care ne va permite să jucăm sau se va încerca schimbarea legii, deși, încă din 2017, ne-au asigurat constant că există soluții. În cazul în care acestea nu vor exista, cine își va asuma acest sezon? Cristi Petrea? Bixi Mocanu? Mădălin Hîncu? Răzvan Ștefan Bichir? Să nu uităm că doar comandanții s-au schimbat în această perioadă, toți ceilalți angajați ai clubului, în special sefii de secție, au rămas. Dacă pentru alte discipline este suficient locul 3-5, la fotbal un sezon fără obiectiv este un sezon ratat. Încă o dată, întrebăm public de ce am ajuns în această situație și de ce oamenii din club nu și-au făcut treaba?
⚽ Nu există un lot definitivat pentru Liga a II-a și nici nu se știe obiectivul din acest sezon. Privim cum toate echipele se întăresc și încep pregătirea pentru sezonul următor, doar la Steaua este mereu un mister în legătură cu jucătorii care vin, amicalele, cantonamentele, bugetul, echipamentul, dar și viitorii sponsori.
? Sezonul acesta, în Liga a II-a, va fi nevoie de un buget considerabil mai mare. Deși am dorit să ajutăm, în ultimii ani ni s-a spus că nu se poate pentru că „ne-am substitui departamentului de marketing”. În sezoanele 2017-2018, 2018-2019, 2019-2020, 2020-2021, doar AS47 a fost sponsorul oficial al clubului și asta a venit din dorința suporterilor de a ajuta, iar toți ceilalți sponsori au fost de fapt un barter sau au venit tot prin ambiția unor suporteri. Suntem curioși cum vor reuși șefii de secție și departamentul de marketing să asigure un buget pentru promovare având în vedere că se va juca în sistemul campionat, nu playoff ca în sezoanele trecute când toate echipele se întăreau în iarnă.
?️ Stadionul Steaua nu are nici până astăzi stabilită o dată pentru inaugurare. Am mai scris despre posibilitatea (sau ambiția unor oameni) de a se juca un meci de rugby în deschidere, lucru ce ar putea fi o pată asupra clubului și a celor care care îl administrează. Cât de greu poate fi organizarea unui meci și comunicarea acestuia din timp? Am dat vina pe pandemie, ba pe preluare lui, acum a venit și Macedonia de Nord. De fapt, întrebarea corectă este DE CE nu se vrea o inaugurare? Terenul 5 nu este omologat pentru Liga a II-a, care începe la sfârșitul lunii iulie. În acest viitor sumbru, ne vom trezi jucând pe un teren închiriat, în Regie?
? Abonamentele pentru sezonul următor trebuiau să fie baza pentru viitorul buget. Încă din săptămâna promovării, acestea trebuiau să fie scoase, euforia de după baraj ar fi ajutat, în mod cert, la vânzarea lor. Cu siguranță, nu există un preț stabilit, o strategie de vânzare sau o campanie de promovare a acestora. Să ne așteptăm, din nou, ca acestea să fie anunțate printr-o postare pe facebook și puse în vânzare la bazinul de polo într-un interval de 2 ore înainte cu câteva zile de primul meci oficial?
? „De la minister nu se aprobă, cei din club nu au făcut”, mereu cineva pasează responsabilitatea. Există chiar oameni în club care cred că echipa poate promova prin meritul sportiv. Suporterii s-au săturat de acest circ, vrem un club normal, vrem normalitate. Vrem oameni profesioniști care să se ocupe din timp, vrem oameni responsabili și respect.
❓Au trecut 2 săptămâni în care clubul pare că a intrat în vacanță. Pe 21 este reuniunea lotului, ce mai așteptăm?”

  • Asociația Steliștilor 1947, așa cum singură se descrie, ”este o asociație non-profit de suporteri, care dă o voce puternică tuturor celor pentru care STEAUA înseamnă o parte din viață”.

Oprița a plecat în vacanță, cum a intrat și clubul Steaua?

La 30 mai, Steaua câștiga cu 2-1 meciul retur al barajului cu CS Afumați, în deplasare, după ce în tur se impusese cu 2-0 în Ghencea, și promova în Liga 2 alături de Dacia Unirea Brăila, Corona Brașov, Viitorul Șelimbăr și Unirea Dej.

După acel meci, antrenorul Daniel Oprița voia să aibă liniște două săptămâni, cât să meargă în vacanță, pentru a se rupe de problemele fotbalistice. Din câte se pare, clubul i-a ascultat rugămintea antrenorului, ba, mai mult, a intrat cu totul în vacanță, în ciuda faptului că situația echipei are multe semne de întrebare privind viitorul ei.

”Vreau să plec acum în vacanță, nu am fost de doi ani și să mă gândesc și la altceva, la familie”
Daniel Oprița, antrenorul Stelei, după promovarea în Liga 2

Foto: AS47

Marius ANGHEL 15 Jun. 2021, 12:21 Liga 2
Pe aceeași temă