Arbitrii au dat vina unul pe altul la finalul meciului Mioveni – UTA. Argeșenilor li s-a anulat un gol perfect valabil atunci când jucau în inferioritate

Marius ANGHEL 14 Mar. 2017, 17:00 Liga 2

Derby-ul rundei a 24-a a Ligii 2, CS Mioveni – UTA Bătrâna Doamnă (0-2), disputat vinerea trecută, în nocturnă, nu a fost lipsit de faze controversate, ceea ce a dus în final și la un memoriu împotriva arbitrilor din partea conducerii clubului argeșean adresat celor de la FRF și CCA. Cea mai mare greșeală s-a petrecut în minutul 57, la scorul de 1-0 pentru arădeni, atunci când gazdelor li s-a anulat un gol perfect valabil.

La acea fază, din minutul 57, Ayza a scăpat în stânga careului arădean și a șutat din fața lui Adili, de la 10 metri, direct sub transversală, înscriind și aducând egalarea, cu toate că argeșenii jucau în inferioritate numerică. Bucuria a ținut doar câteva secunde, fiindcă golul a fost anulat eronat de asistentul Florian Vișan, deoarece căpitanul Mioveniului nu se afla în offside la centrarea bună a lui Boboc peste apărare. Manea și Gligor îl păstrau în joc pe Ayza. Imediat după acest gol nevalidat, UTA a înscris în minutul 60 prin Adrian Petre și a majorat diferența de pe tabelă, stabilind astfel și scorul final.

Centralul dă vina pe tușier

Pe tunelul ce duce la vestiare, arbitrii au început să dea vina unul pe altul pentru deciziile luate, scrie ziarul local Curierul zilei. Astfel, Robert Dumitru (foto mic) a fost categoric la protestele gazdelor, spunând că nu el a semnalizat offside la golul anulat lui Ayza și că, dacă asistentul a greșit, să plătească. La rândul său, tușierul Florian Vișan s-a scuzat, spunând că a fost o fază grea și că rămâne la părerea sa că a judecat-o bine și că nu a venit cu gândul să greșească sau să defavorizeze echipa gazdă.

„Ce am putut eu să-i spun lui Ayza, un jucător profesionist, când s-a uitat în ochii mei învestiar și mi-a spus: «Domnule președinte, arbitrii ne-au scos mingea din plasă, am dat gol și am egalat». Delegarea la aceste două meciuri a lui Balaci și a lui Robert Dumitru (n.r. – arbitrii meciurilor cu Dunărea Călărași și UTA Bătrâna Doamnă), doi arbitri care nu au mai arbitrat de mult în Liga 1, ridică multe semne de întrebare”, a spus președintele Mioveniului, Dumitru Olteanu.

Gugu, eliminat de același tușier

Un alt moment care a decis derby-ul de la Mioveni a fost eliminarea lui Costinel Gugu din minutul 29, pentru un gest nesportiv. Fundașul central al gazdelor a reacționat la provocarea lui Adrian Petre și i-a pus o piedică la o fază la care atacantul nu avea mingea. Arbitrul de centru nu a văzut faza și a fost la un pas să nu ia nicio decizie, însă tușierul Florian Vișan i-a semnalizat și i-a transmis în cască ceea ce s-a întâmplat.

Decizia a fost luată imediat de Robert Dumitru – cartonaș roșu, fără proteste prea mari ale jucătorului, care era conștient de ceea ce făcuse. Totuși, Adrian Petre a scăpat fără niciun avertisment, deși el și-a provocat adversarul și puțin mai înainte avusese o intrare tare, cu talpa, pe apărătoarea lui Tirică, nesancționată.

Meciul desfășurat pe stadionul Orășenesc din Mioveni a fost arbitrat de centralul Robert George Dumitru (Sfântu Gheorghe) și de asistenții Florian Alexandru Vișan (Galați) și Daniel Vlase (Slobozia Conachi). Arbitrul de rezervă a fost Andrei Lucian Țiții (Șura Mică), iar observatori au fost delegați Silviu Crângașu (Ploiești) și Ciprian Anton (Suceava).

Pelici a vorbit de demisie

Altfel, antrenorul Mioveniului, Alexandru Pelici, a fost foarte afectat de rezultatul final, iar la finalul partidei, a lăsat de înțeles că nu știe care va fi viitorul său la echipă. „Nu știu ce se va întâmpla. E normal ca oamenii să fie nemulțumiți, să apară o frustrare în urma acestor rezultate. Orice se poate întâmpla. Oamenii au cerut demisia în tribune, iar noi, antrenorii, trebuie să plătim când nu sunt rezultate. Dacă ei consideră că eu sunt de vină pentru aceste două jocuri, stăm de vorbă și reziliem contractul. Vom analiza siuația probabil în zilele următoare”, a spus tehnicianul care a dus Mioveniul aproape de primele locuri promovabile din clasament, însă puținii spectatori prezenți în tribunele stadionului Orășenesc tot nu sunt mulțumiți.

Arădenii au prevenit eliminările

Dacă Gugu a părăsit jocul după doar 30 de minute, banca tehnică a arădenilor a știut să prevină o eliminarea în tabăra sa, prin efectuarea schimbărilor. Astfel, după ce luase un galben în minutul 21 și fusese iertat de al doilea în finalul primei reprize, Alexandru David a rămas la pauză la vestiare, bănuindu-se că centralul îi va da al doilea galben la primul fault. În locul său a fost trimis macedoneanul Mevlan Adili, aflat la debutul pentru UTA.

Apoi, Amir Jorza, care avea și el galben din minutul 9, a fost schimbat cu Ionuț Tănase în minutul 59, iar Sorin Strătilă, al treilea avertizat la oaspeților, a părăsit terenul cu un sfert de oră înainte de final, lăsându-l în locul său pe Cristian Andor.

Articol scris de Marius ANGHEL și Silviu MIHAI
Foto: Argeș Sport

Marius ANGHEL 14 Mar. 2017, 17:00 Liga 2
Pe aceeași temă