Impresiile lui Costel Enache și Laurențiu Marinescu la început de cantonament pentru Petrolul. ”Ne gândim să promovăm. E un detaliu mai puțin important locul” / ”Totul este posibil”

Marius ANGHEL 26 May. 2020, 13:37 Liga 2
Impresiile lui Costel Enache și Laurențiu Marinescu la început de cantonament pentru Petrolul. ”Ne gândim să promovăm. E un detaliu mai puțin important locul” / ”Totul este posibil”

Petrolul s-a reunit luni, 25 mai, a efectuat prima testare împotriva virusului SARS-CoV-2 și s-a cantonat pentru a-și relua antrenamentele în regim închis, respectând protocolul medical impus de autorități și FRF, în următoarele două săptămâni. Echipa ploieșteană are 23 de jucători în lot în acest moment, fără portarul Cristian Apostolachi, aflat în autoizolare după ce a revenit din Republica Moldova, și imediat după ce va afla rezultatul testului va începe pregătirea la Strejnic și Pleașa, două localități din apropiere.

Costel Enache și stafful său au la dispoziție circa o lună și o săptămână să pregătească asaltul decisiv pentru promovare, play-off-ul urmând a debuta, dacă totul decurge normal, la începutul lunii iulie.

Înainte de startul cantonamentului, antrenorul principal Costel Enache și mijlocașul Laurențiu Marinescu, căpitanul echipei, au vorbit despre cum au „traversat” lunile de izolare și ce așteptări au de la perioada următoare.

Costel Enache: ”Promovarea este un fenomen care implică lucrurile sunt mult mai complexe și complicate decât săpatul în grădină”

Costel Enache a reușit în această perioadă de izolare la domiciliu să dedice mai mult timp unor lucruri pe care, de obicei, nu le face, precum săpatul în grădină sau gospodăritul.

”A fost o perioadă destul de lungă și ne-a dărâmat un pic pasiunea și entuziasmul pentru fotbal, dar cred că sănătatea și conjunctura din ultima vreme obligau să stau așa departe de fenomen. Eu am încercat să descopăr lucruri pe care nu le-aș fi putut face în timpul foarte scurt pe care îl avem noi, cei implicați în fenomenul fotbal. M-am ocupat de familie, am descoperit și partea de gospodărire pe lângă casă, am mai citit relaxant, chiar am avut parte și de ceva filme, teatru, lucruri pe care, în mod normal, sunt destul de greu, pentru că să stai două ore încontinuu relaxat e aproape imposibil, având în vedere stresul din ziua de astăzi”, a spus antrenorul Petrolului pentru FCP TV.

Enache consideră meseria pe care o are și obiectivele pe care trebuie să le îndeplinească lucruri mult mai complexe și complicate decât cele caznice. ”Promovarea este un femonem care împarte partea de talent, artă, cu știința, e nevoie de preocupare, de implicare foarte mare, e nevoie de responsabilitate, seriozitate, de anumite abilități, adică lucrurile sunt mult mai complexe și complicate decât săpatul în grădină. Pământul este, într-adevăr, destul de puternic, dar opoziția lui nu este așa de puternică precum a adversarilor noștri. Avem mult de muncă și lupta va fi foarte grea”, e de părere antrenorul ”lupilor”, care are în gând doar accederea în Liga 1: ”Ne gândim să promovăm. E un detaliu mai puțin important locul 1 sau locul 2. Vrem să promovăm. Asta e ideea de bază. Nu cred că a anticipat nimeni aceste lucruri. Acum ne rămâne doar să ne adaptăm, să încercăm să fim responsabili și să menținem lucrurile sub control. În primul rând al sănătății, apoi, cu regulile impuse, să încercăm să fim eficienți și să ne facem treaba cât mai bine.”

Laurențiu Marinescu: ”Ne bucurăm în primul rând că se joacă și că nu a înghețat totul”

Și mijlocașul Laurențiu Marinescu a profitat de această perioadă de peste două luni de pauză forțată pentru a face lucruri pe care, de obicei, cariera de fotbalist nu-i permite prea mult. Experimentatul jucător e mulțumit că se mai joacă măcar și aceste cinci meciuri.

”A fost destul de dificil pentru fiecare dintre noi. E greu să stai izolat o perioadă destul de lungă. Ne doream să putem ieși, să ne bucurăm de anumite lucruri, dar, pe o parte, a fost și bine, pentru că am stat mai mult cu familia, cu copiii, ne-am putut bucura, dar au și astea o limită. Ne-am jucat destul de mult, toate jocurile posibile pe care le poți juca acasă. Din fericire, am și o curte în care mai poți ieși și nu am simțit așa de mult nevoia de a ieși în afara ei.

Ne-am întors cu gândul de a promova, pentru că e o șansă foarte mare. Ne bucurăm în primul rând că se joacă și că nu a înghețat totul. Cu siguranță trebuie să facem totul pentru a promova. Nu știu cât de mult de avantajează play-off-ul. Este important că se joacă. Chiar dacă sunt puține jocuri, trebuie să le dovedim pe toate, pentru că altfel nu vom promova”, a spus Marinescu pentru FCP TV.

Căpitanul ”lupilor” regretă însă că echipa nu va putea să aibă parte de sprijinul suporterilor în aceste meciuri. ”Cu siguranță ne-ar fi ajutat foarte mult publicul. Este un joc de fotbal și toată lumea își dorește să joace cu tribunele pline. Dar, asta este decizia. Sperăm să jucăm doar aceste cinci meciuri și să fim în Liga 1, să jucăm cu stadionul plin”, a declarat Laurențiu Marinescu.

Mijlocașul nu are preferințe în privința adversarilor pe care Petrolul îi va întâlni acasă sau în deplasare în acest play-off și consideră că lupta pentru promovare este deschisă pentru oricare dintre cele șase echipe implicate în acest mini-turneu. ”UTA are un avantaj destul de bunicel, pentru că are șase puncte, totuși. Sunt puține meciuri și are și o echipă bună. Dar, totul este posibil. Noi trebuie să câștigăm toate meciurile pentru a ne ajuta să promovăm în Liga 1”, a mai spus Marinescu.

În play-off-ul de promovare vor juca UTA Arad (25 puncte), CS Mioveni, Turris Oltul Turnu Măgurele (ambele cu câte 20 de puncte), Campionii FC Argeș, Petrolul Ploiești și Rapid (toate trei cu câte 19 puncte). Mini-turneul de cinci etape ar trebui să debuteze pe 4 iulie, iar programul meciurilor încă nu a fost stabilit.

https://www.youtube.com/watch?v=pIYg-0IwGe0&feature=emb_title

https://liga2.prosport.ro/seria-1/foto-petrolul-s-a-reunit-a-efectuat-primul-test-impotriva-sars-cov-2-si-s-a-cantonat-jucatorii-pe-care-costel-enache-ii-va-avea-la-dispozitie-apostolachi-e-in-autoizolare-19133525

Marius ANGHEL 26 May. 2020, 13:37 Liga 2
Pe aceeași temă