Antrenorul de la Viitorul Pandurii a tras concluzia înaintea meciului cu Steaua: ”Nu există nicio favorită, dar, statistic, plecăm cu prima șansă.” Echipa lui Cristian Lupuț n-a reușit, în urmă cu 2 zile, să învingă o nou-promovată în Liga 3

Mircea OGLINDOIU 09 Aug. 2021, 15:09 Liga 2
Antrenorul de la Viitorul Pandurii a tras concluzia înaintea meciului cu Steaua: ”Nu există nicio favorită, dar, statistic, plecăm cu prima șansă.” Echipa lui Cristian Lupuț n-a reușit, în urmă cu 2 zile, să învingă o nou-promovată în Liga 3

După ce a remizat în runda inaugurală din Liga 2, 2-2 la FC Brașov, Viitorul Pandurii Târgu întâlnește și în etapa a 2-a tot o nou-promovată. Formația gorjeană joacă marți, de la ora 19:00, pe stadionul Municipal din Târgu Jiu, cu Steaua București, iar antrenorul Cristian Lupuț crede că echipa sa are avantajul experienței la nivelul eșalonului secund.

Cristian Lupuț spune că nicio echipă nu este favorită, dar că a lui pornește cu prima șansă!

La debutul în Liga 2, Steaua a învins, în Ghencea, cu 1-0 FK Csikszereda, echipă care în sezonul trecut i-a fost superioară Viitorului Pandirii, prin prisma faptului că a evoluat în play-off, nu în play-out.

”Părerea mea este că nu există nicio favorită, fiindcă e început de campionat, iar echipele nu și-a regăsit încă ritmul necesar competiției, dar pot să spun că, din punct de vedere statistic, pornim cu prima șansă, fiindcă suntem echipa care are experiență la nivel de Liga 2. Ei sunt nou-promovați, dar trebuie să fim atenți, fiindcă au jucători experimentați”, a declarat antrenorul Cristian Lupuț, la Radio Accent.

Amical neconcludent cu Viitorul Șimian

Sâmbătă, când au fost programate majoritatea meciurilor din runda secundă, Viitorul Pandurii a disputat un amical, pe terenul III din cadrul Complexului Municipal Târgu Jiu. Deși a întâlnit o nou-promovată în Liga 3, echipa lui Lupuț a remizat, scor 3-3, cu Viitorul Șimian.

Echipa mehedințeană chiar a condus la pauză, prin golul camerunezului Passi Njopgang, iar partea secundă a mai marcat prin Ionel Lătea și Andrei Sărăcin, în timp ce Vlad Rusu, Gabriel Dodoi și Paul Copaci au înscris, după pauză, pentru echipa cu aspirații la play-off-ul din Liga 2.

”Am încercat să dăm minute jucătorilor care nu prea au jucat, care sunt în urmă cu pregătirea și au venit după perioada noastră de cantonament, cum sunt Dodoi și Brânzan. Au fost și mulți tineri și jucători care au prins minute mai puține”, a justificat Lupuț remiza cu Viitorul Șimian.

  • În ultima săptămână, Viitorul Pandurii a mai făcut o achiziție, mijlocaul francez Madikaba Doumbia (28 de ani), fost la Farul sau Dunărea Călărași, ultima dată fost la NK Krka, în Slovenia. În această vară, trupa gorjeană i-a mai adus și pe Gabriel Dodoi (Pandurii), Denis Brînzan (CSM Reșița), Vlad Rusu (Farul), Ciprian Rus (UTA), Alexandru Dulca (CSM Reșița), Francois Yabre (Aerostar Bacău), Alexandru Core (Minaur Baia Mare), Darius Gheban, Mădălin Ruican sau Adrian Godja.

Partida Viitorul Pandurii Târgu Jiu – Steaua București va fi arbitrată de Florin Ovidiu Mazilu, din Satu Mare, ajutat de arbitri-asistenți Raul Ghiciulescu și Călin Cimponeriu, ambii din Lugoj. Marius Nechita Chioran (Cluj – Napoca) va fi arbitru de rezervă, iar observatori au fost delegați Fevronia (Craiova) și Romeo Malac (TImișoara).

Mircea OGLINDOIU 09 Aug. 2021, 15:09 Liga 2
Pe aceeași temă