Antrenorul Chindiei comentează anunțul că la Târgoviște se vrea un stadion nou în 2-3 ani. „Nu poate decât să ne bucure vestea. Acum nu stăm bine”

Anunțul cum că orașul Târgoviște ar putea să aibă în viitorul apropiat un nou stadion a fost comentat și de antrenorul principal al Chindiei, Nicolae Croitoru. Șeful băncii tehnice a echipei din Liga 2 condamnă actuala infrastructură de care beneficiază Chindia și s-ar bucura ca reședința județului Dâmbovița să aibă o arenă nouă. În acest moment, gruparea din eșalonul secund evoluează pe vechiul stadion „Eugen Popescu”, care pe jumătate e închis din cauza degradării.

Nu e însă prima dată când autoritățile locale târgoviștene se laudă și aruncă declarații în presă în care spun că vor da start construcției unui nou stadion în oraș, însă până acum s-a demonstrat că au fost doar vorbe în vânt, promisiuni electorale neîndeplinite.

La meciurile de pe teren propriu, Chindia are, în ciuda condițiilor demult depășite, unul dintre cel mai ridicat număr de spectatori prezenți la partidele din Liga 2.

„Nu poate decât să ne bucure vestea că vom avea stadion nou la Târgoviște. Eu am venit aici acum doi ani și jumătate, am început un proiect în care să producem un fotbal de calitate, să dezvoltăm secția de juniori, dar din punct de vedere al infrastructurii nu stăm bine în acest moment. Acest stadion ar însemna mult, pentru că la Târgoviște este un public consumator de fotbal, dovadă că anul trecut am avut una dintre cele mai mari medii de spectatori la jocurile de acasă, dar avem destui suporteri și în deplasări. Ar fi un lucru bun, pentru că la Târgoviște s-a construit și bazinul de înot, la Complexul Turistic de Natație, ne bucurăm că lucrurile intră pe făgașul normal. Mi se pare o decizie bună construirea acestui stadion, pentru că în partea sudică a țării nu avem stadioane la un nivel foarte ridicat. La Târgoviște autoritățile susțin sportul și au ieșit în întâmpinarea publicului cu acest proiect”, a spus Croitoru, citat de Jurnal de Dâmbovița.

Compania Națională de Investiții a anunțat zilele trecute că a dat aviz favorabil pentru ridicarea unui nou stadion în Târgoviște. Noua arenă care ar urma să fie amplasată în zona gării ar trebuit să aibă aproximativ 12.000 de locuri, iar costurile sunt aproximate la 22 de milioane de euro. 

„Studiul de prefezabilitate este la Compania Națională de Investiții. Ni s-au mai cerut câteva clarificări, iar săptămâna trecută le-am înaintat. Acum va intra în comisia ministerului pentru a fi inclus pe lista de finanțare. Noi am făcut toate demersurile legale, am transferat terenul către CNI, am întocmit studiul de prefezabilitate. Sper că în 2-3 ani să avem un stadion la Târgoviște”, a declarat președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, pentru Ziare.com.

Pe aceeași temă