Anghelache: „CSMS și dacă nu vrea să promoveze în vară, tot va promova”

22 Feb. 2012, 13:34 Liga 2
Anghelache:**

Din București, unde se află într-un contact direct și permanent cu Federația Română de Fotbal, vicepreședintele Comitetului Director al divizionarei secunde CSMS Iași, Constantin Anghelache, nici nu concepe că echipa lui Ionuț Popa nu va urca la sfârșitul sezonului în Liga I. Dacă până acum nu l-au impresionat în mod deosebit achizițiile efectuate de la începutul anului, excepție făcând poate doar venirea portarului Hăisan, omul de fotbal care a mutat în Copou acum un an și jumătate pe Tricolorul Breaza s-a convins încă o dată că actualele adversare din Seria I sunt chiar mai modeste decât cele din campionatul trecut, din Seria a II-a.

Iminenta desființare a Victoriei Brănești și a Săgeții Năvodari, urmate foarte posibil și de dispariția lui FC Snagov și poate și a Gloriei Buzău, constituie în accepțiunea lui Anghelache un avantaj real pentru echipa ieșeană. Asta pentru că dintre candidatele la promovare doar liderul Viitorul Constanța pare cu adevărat hotărâtă să facă marele pas spre prima divizie, celelalte două grupări ce ar mai putea emite pretenții – Delta Tulcea și Farul Constanța – urmând să urce în primăvară Copoul. „CSMS și dacă nu vrea să promoveze în vară, tot va promova. Doar Viitorul și Iașiul s-au întărit mai serios iarna aceasta, chiar dacă pe cei mai mulți dintre jucătorii veniți în 2012 sub comanda lui Ionuț Popa nu prea îi cunosc. Problema gravă este ce se va întâmpla după ce se va termina de sărbătorit atingerea obiectivului…”, a spus Constantin Anghelache.

După ce a ajutat clubul din Copou să-i achite antrenorului secund din returul stagiunii precedente, Marius Suller, doar două prime, ce-i drept în valoare de 3.200 lei, vicepreședintele Comitetului Director al CSMS a studiat recent și memoriile înaintate de atacantul Aldea și de mijlocașul D. Orac, la care s-a renunțat încă de la sfârșitul turului. „Acțiunea lui Aldea a fost suspendată pentru moment, în timp ce Daniel Orac a dispărut de la echipă imediat după accidentarea de la Bacău, de pe 1 octombrie, revenind pe 17 ianuarie, când a solicitat achitarea facturii pentru operația suferită la Târgu Mureș”, a completat Anghelache.

„Și dacă nu vrea să promoveze, Iașul tot va fi la sfârșitul sezonului în Liga I! Majoritatea echipelor din serie se confruntă cu grave probleme, neavând condiții nici măcar pentru B. Darămite pentru Liga I, unde, pentru a putea evolua, trebuie trecut și de un foarte dur proces de licențiere, unde nu se mai fac niciun fel de concesii, spre deosebire de sezoanele trecute”

Constantin Anghelache, vicepreședinte Comitet Director CSMS Iași

Sursa: Evenimentul

22 Feb. 2012, 13:34 Liga 2
Pe aceeași temă