„Ioan Andone l-a urmărit pe Adrian Petre și vrea să îl transfere la Dinamo”. Un fost conducător al „câinilor” vorbește despre interesul pentru atacantul arădean

Adrian Petre, golgheterul ligii secunde, a atras atenția mai multor cluburi în urma evoluțiilor sale din acest sezon. Atacantul în vârstă de 18 ani de la UTA Bătrănă Doamnă a intrat pe lista scurtă a celor de la Genoa, iar Constantin Anghelache, fost președinte la Dinamo, susține că Petre este dorit și în „Ștefan cel Mare”.

Anghelache spune că Ioan Andone l-a urmărit pe fotbalistul de la Arad și a fost încântat de acesta. Anghelache subliniază, însă, că Dinamo ar trebui să se grăbească și să facă pasul chiar în perioada de transferuri din iarnă.

„Aradul a crescut jucători foarte buni. E vorba și de Man, care a ajuns la Steaua, dar și de acest Petre. E jucător bun despre care știu că a fost urmărit chiar de Andone personal, e mulțumit de el și are gândul sau ar trebui să aibă gândul să-l transfere dacă se gândește la reconstrucție”, a declarat Constantin Anghelache la ProSport LIVE.

La meciul de la Balotești, atacantul de 18 ani al UTA-ei a fost urmărit de Omar Milanetto, șeful departamentului de scounting de la Genoa Calcio. Pe lângă acesta, alți conducători din fotbalul românesc, cât și alți agenți de jucători au fost, sâmbătă, în tribunele stadionului din Balotești, acolo unde UTA Bătrâna Doamnă s-a impus cu 4-2, toate golurile arădenilor fiind înscris de Adrian Petre. Cu cele patru goluri date în meciul cu CS Balotești, Adrian Petre a devenit noul golgheter al Ligii 2, la egalitate cu Attila Hadnagy de la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe. Petre a marcat 17 goluri în 14 meciuri jucate în acest sezon.

„Genoa este o echipă care îl poate lua, dar îl va trece pe la Primavera. Eu dacă aș fi Petre, aș veni la Dinamo pentru a avea o bază de doi-trei ani și apoi poate să facă pasul spre o echipă mare”, a adăugat fostul conducător de la Dinamo, la ProSport LIVE.

Dinamo nu e singura echipă din România care îl urmărește pe Adrian Petre. După ce l-a achiziționat în toamnă pe Dennis Man, s-a zvonit că Steaua îl urmărește și pe atacantul golgheter al UTA-ei.

Altfel, Codru Grădinariu, directorul general al UTA Bătrâna Doamnă, a prezentat, prin intermediul site-ului Sport Arad, poziția oficială a clubului arădean despre posibilitatea de a-l ceda în această iarnă pe Adrian Petre: „În lumea fotbalului nu te poți ascunde și izola. Ești în permanentă discuție pentru transferuri, veniri și plecări, așa e și la noi. Într-adevăr, printre altele subiectul Adrian Petre este cel mai disputat în aceste zile. Nu confirmăm existența ofertelor sau prezența scouterilor în tribună, la Balotești, dar confirmăm că există interes în jurul jucătorului. E îmbucurător faptul că UTA, prin fotbaliștii săi, este mediatizată în presa arădeană, națională și europeană”.

Articol scris de Denis ȘCHIOPU (Mediafax)
Foto: UTA Media Design

Pe aceeași temă