Andrei Prepeliță nu și-a menajat jucătorii după ce au pierdut acasă cu FK Miercurea Ciuc: ”I-am evaluat greșit pe unii dintre ei, ne așteptam la altceva.” Ce consideră că-i lipsește Gloriei Buzău

Marius ANGHEL 02 Dec. 2023, 11:23 Liga 2
Andrei Prepeliță nu și-a menajat jucătorii după ce au pierdut acasă cu FK Miercurea Ciuc: ”I-am evaluat greșit pe unii dintre ei, ne așteptam la altceva.” Ce consideră că-i lipsește Gloriei Buzău

Favorită la o victorie la ultimul meci programat pe teren propriu în acest an, în campionatul Ligii 2, Gloria Buzău și-a dezamăgit din nou suporterii. A cedat contra FK Miercurea Ciuc, în runda a 15-a, la același scor cu care pierduse și cu Campionii FC Argeș în penultima întâlnire de acasă, 0-2.

Trupa din Crâng nu numai că a nu a reușit să înscrie pe propriul stadion și a cedat acasă pentru a doua oară în acest sezon, dar a pierdut și un joc care îi putea asigura în mare parte calificarea în play-off și îi asigura o iarnă liniștită, ba chiar a băgat serios în lupta pentru Top 6 echipa din Miercurea Ciuc.

Gloria Buzău a pierdut ultimul meci din 2023, în Liga 2. Prepeliță: ”N-au găsit cele mai bune soluții, au fost precipitați și e greu”

Richard Jelena (26′) și Bence Pinter (43′) au înscris pentru ciucani și au decis soarta jocului încă din prima repriză.

Gloria a irosit câteva situații prin Tănasă (21), Șerban (28), Chică-Roșă (29, 57), Dumitru (49), Dumitrache (58, 90+3) și Angelov (64), cea mai mare aparținându-i macedoneanului, care a avut și ghinion, balonul lovindu-l pe portar când trecea pe sub el și ricoșând de puțin pe lângă bară.

Și harghitenii au mai avut o mare ocazie de a marcat, în minutul 87, atunci când nou-intratul Makrai a șutat di ncareu în transversală.

După joc, Andrei Prepeliță a considerat că golurile au fost primite în urma greșelilor făcute de elevii săi, unul dintre ele venit pe o fază în care s-a jucat la offside, ceea ce nu s-a antrenat.

”O înfrângere dureroasă. Ne doream foarte mult să încheiem anul cu bine, mai ales în fața propriilor suporteri. Am luat două goluri din două greșeli copilărești, să spun așa, adică dintr-un corner, o minge recentrată, nu am respectat marcajul. După aceea, o chestie pe care noi nu o antrenăm. Am jucat la offside. Chiar dacă, într-adevăr, a fost offside, jucătorii trebuia să acopere acea zonă și probabil că nu s-ar mai fi ajuns acolo. După aceea, pe plan ofensiv, n-am reușit să băgăm mingea în poartă, am avut ocazii multe. Din ce m-am uitat pe raportul de joc, au fost nouă șuturi pe poartă. N-au găsit cele mai bune soluții, au fost precipitați și e greu. Când nu marchezi acasă și faci două greșeli de genul ăsta, cu o echipă arțăgoasă, care nu a jucat mare lucru, doar minge lungă”, a spus Prepeliță după joc.

Prepeliță nu-și menajează jucătorii: ”Ne așteptam la altceva din partea unora dintre jucători. Nu avem un lider și asta se vede”

Antrenorul Gloriei a fost suspendat la acest meci și a primit meciul din tribună, fără să dea indicații. Nu crede că prezența sa pe bancă ar fi putut schimba prea multe, considerând că în celelalte meciuri din acest sezon echipa nu a avut jocuri ușoare.

Nici de această dată nu și-a menajat jucătorii, afirmând că față de unii a avut o impresie prea bună atunci când i-a adus în lot. Consideră că echipei îi lipsește un lider adevărat.

”Nu am avut meciuri să stăm și noi liniștiți (n.r. – cei din stafful tehnic, pe bancă). De asta ne dă de gândit. Poate că am evaluat greșit unii dintre jucători, pentru că ne așteptam la altceva din partea lor. Mă așteptam ca în unele meciuri, jucătorii cu personalitate, cum au fost și astăzi, pe teren propriu, fiind cu cele trei puncte, cred eu, în mare parte calificați în play-off, când am avut nevoie de ei nu fost acolo. Mă refer aici la ultimele minute cu Steaua, când am pierdut două puncte, la meciul de acasă cu Ceahlăul. E clar că nu avem un lider și asta se vede”, a spus Prepeliță.

Este posibil ca unul dintre jucătorii la care se referă Andrei Prepeliță să fie Ionuț Șerban, mijlocaș cu care a lucrat la CFC Argeș și căruia i-a oferit și banderola de căpitan atunci când a fost utilizat din primul minut. În meciul cu FK Miercurea Ciuc, au fost titulari trei dintre liderii vestiarului, care au purtat banderola de căpitan în acest sezon, Dinko Trebotic, Kamil Wiktorski și Șerban.

Gloria Buzău, în eșecul cu FK Miercurea Ciuc: Greab – Sg. Pîrvulescu (Radic 84′), Patapis, Wiktorski, Sălceanu (Ferraresso 46′) – Val. Dumitrache, Trebotic (cpt.)(V. Angelov 59′), I. Șerban (Diego Izata 59′), Mat. Tănasă – Chică-Roșă (Golan 71′), Cr. Dumitru. Rezerve neutilizate: Horeboiu – Georgiev, Pervan, Brîncoveanu.

Gloria mai are un meci în acest an, în Cupa României, cu CS Tunari, și are șanse de calificare în sferturile competiției

Gloria Buzău a rămas cu 25 de puncte după 15 etape și poate pica două poziții în clasamentul Ligii 2 până la finalul rundei, momentan fiind pe locul 4, astfel că va încheia anul pe loc calificabil în play-off.

În restul sezonului regular, care se va relua în ultimul weekend al lunii februarie a anului viitor, Gloria va juca meciuri cu Progresul Spartac (deplasare), Corvinul (acasă), CSM Reșița (deplasare) și Viitorul Pandurii (acasă).

Până atunci însă, Gloria Buzău mai are un joc oficial în acest an 2023, în etapa a 3-a a fazei grupelor Cupei României. Trupa lui Prepeliță joacă marți, de la ora 19:00, pe stadionul CNAF Buftea, cu colega din campionat CS Tunari. Gloria are 3 puncte după primele două etape, fiind la un punct sub FC Voluntari și U Craiova, și cu o victorie cu Tunari are șanse de calificare în sferturile competiției. Are nevoie ca una dintre FC Voluntari sau U Craiova să nu câștige.

”Au mai fost înfrângeri și am reușit să ne regresăm. Trebuie să ne jucăm șansa. Încă avem șanse în Cupă și vom merge să câștigăm meciul și, după aia, poate cu ajutorul rezultatelor să ne calificăm mai departe”, a spus Prepeliță despre meciul cu CS Tunari, echipă pe care în campionat a învins-o cu scorul de 2-1, greu, pe stadionul din Crâng.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/claudiu-niculescu-concluzii-dupa-csc-selimbar-csm-resita-2-2-19295041

https://liga2.prosport.ro/seria-1/campionii-fc-arges-a-invins-csc-dumbravita-scor-2-0-in-etapa-15-din-liga-2-19294914

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-a-pierdut-si-ultimul-meci-din-2023-cu-cfc-arges-19294900

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-si-fk-miercurea-ciuc-la-al-saselea-meci-direct-19294903

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-15-patru-meciuri-incep-la-ora-1100-cs-mioveni-joaca-pentru-mentinerea-pe-loc-de-play-off-19295047

Marius ANGHEL 02 Dec. 2023, 11:23 Liga 2
Pe aceeași temă