Gloria Buzău a dat mâna cu egalul în play-off-ul Ligii 2! Andrei Prepeliță, după remiza cu Unirea Slobozia: ”Am pierdut două puncte.” Mesajul antrenorului pentru atacantul-căpitan Chică-Roșă

Marius ANGHEL 14 Apr. 2024, 16:56 Liga 2

Gloria Buzău a dat mâna cu remiza în acest play-off de Liga 2. Echipa antrenată de Andrei Prepeliță a terminat cu un rezultat de egalitate și al patrulea joc disputat în acest turneu care determină cele două promovare direct în SuperLigă și cele două formații care ajung în barajele de promovare.

După 1-1 la Hunedoara cu Corvinul, 1-1 la CS Mioveni, 0-0 acasă cu CSC Șelimbăr, acum, contra Unirii Slobozia, liderul play-off-ului, trupa din Crâng a terminat tot la egalitate, scor 1-1.

Spre deosebire de Adrian Mihalcea, Andrei Prepeliță este de părere că rezultatul este unul inechitabil, fiindcă Gloria merita victoria la Slobozia, duminică, în etapa a 4-a a play-off-ului ligii secunde.

Andrei Prepeliță, după egalul dintre Unirea Slobozia și Gloria Buzău: ”Cu siguranță sunt două puncte pierdute”

A fost pentru a doua oară în acest play-off, după jocul de la Mioveni, în care Gloria a condus, tot printr-un gol marcat de Adi Chică-Roșă, și a fost egalată.

Andrei Prepeliță nu crede că acum, spre deosebire de jocul cu argeșenii, jucătorii săi s-au retras, însă n-au reușit să finalizeze și a doua oară, ca să tranșeze meciul în favoare lor.

Contra Unirii, pe care o învinsese cu 1-0 în sezonul regular, tot la Slobozia, Adi Chică-Roșă a marcat acum la scurt timp după revenirea de la vestiare, în minutul 47, însă Christ Afalna a egalat în minutul 82 cu un șut spectaculos din afara careului, aproape în vinclu.

”Cu siguranță sunt două puncte pierdute. Am controlat jocul. Nu pot să spun că ne-am retras, dar la momentul fazei golului lor era o fază simplă. Mai ales că ce se întâmplă în jurul careului nostru de 16 metri trebuie să fie presiune pe jucătorul cu minge. I-am dat timp și spațiu, i-am dat șansa să gândească și a avut o execuție foarte bună.

Ne doream foarte mult victoria, dar cred eu că trebuia să facem mai mult. Trebuie să marcăm și golul doi. Asta e mentalitatea mea, asta le-am spus și lor. Ok, am avut 1-0, trebuie să rămânem acolo, am avut situații, atacuri care trebuiau duse mult mai bine și trebuia să marcăm și golul doi, ca să închidem meciul”, a spus Andrei Prepeliță la microfonul DigiSport.

Nu înțelege Chică-Roșă că are rol de atacant? ”Problema lui este că de multe ori se irosește”

Chică-Roșă putea închide meciul pentru Gloria în minutul 73, la o pătrundere până în marginea careului, însă finalizarea sa a fost extrem de modestă, o pasă la portar, deși în fața sa culoarul era liber. Rădulescu, în minutul 76, a fost și el periculos din colțul careului, însă Rusu a blocat cu pumnul. Aceste două faze de gol le-a mai avut echipa buzoiană la Slobozia, înainte ca Unirea să egaleze.

”Chică, dacă înțelege că e atacant și trebuie să stea în careul de 16 metri, în gura porții, va marca goluri, că are execuție. Problema lui este că de multe ori se irosește. Am tot lucrat la antrenamente, trebuie să stea în fața porții și sper să marcheze în continuare. A mai avut o șansă după aceea, cu stângul, foarte bună. Au fost ocazii. Și în prima repriză am avut atacuri duse bine și la ultima pasă am luat decizia greșită. N-am dat pasa bună și Mihnea Rădulescu a avut ocazie. Am pierdut două puncte”, a mai spus Prepeliță.

  • Adi Marian Chică-Roșă (25 ani) a fost la al 19-lea meci jucat în acest sezon de Liga 2, dintr-un total de 23, 13 începute ca titular, și a reușit al 7-lea său gol în ediția 2023/24. Este golgheterul Gloriei, devansându-l acum pe Cristian Dumitru, care are 6 goluri.

Gloria Buzău, în remiza cu Unirea Slobozia: Greab – Ferraresso (Sg. Pîrvulescu 83′), Dandea, Dobrosavlevici, D. Dumitrașcu – Prejmerean – Akhmatov, Perianu – Val. Dumitrache (Sălceanu 71′), Chică-Roșă (cpt.)(Cr. Dumitru 83′), Mih. Rădulescu (Mat. Tănasă 83′). Rezerve neutilizate: Haymamba – R. Crișan, Nadolu, D. Benzar, Brîncoveanu.

”Am mai trăit filmul ăsta la Mioveni”

După joc, Andrei Prepeliță și-a strâns din nou jucătorii în cerc, pe teren, și a avut un discurs în fața lor, la cald. A spus ceea ce le-a transmis lui Adi Chică-Roșă și colegilor săi.

”La final le-am spus că nu putem să câștigăm dacă ne mulțumim doar cu un singur gol marcat și că mentalitatea asta trebuie să ne-o schimbăm. Am mai trăit filmul ăsta la Mioveni, unde am controlat meciul și am făcut pasul înapoi. La fel acum, cu reacție după golul marcat de cei de la Slobozia. La Mioveni, la fel. Adică nu trebuie să jucăm doar în supraviețuire. Trebuie să jucăm să fim stăpâni pe joc.

Sunt multe lucruri care pot face diferența în această luptă din play-off. Eu sper să o facă doar fotbalul și ce se întâmplă pe teren, și înțelegeți ce vreau să spun!”, a mai declarat Andrei Prepeliță.

Gloria Buzău, în cădere o poziție în play-off-ul Ligii 2

În urma acestei remize, a patra în tot atâtea meciuri jucate în play-off, Gloria Buzău are 38 de puncte și cade o poziție în clasament, de pe 4 pe 5, fiind devansată de FK Miercurea Ciuc (39 puncte) și ar putea fi egalată și de CS Mioveni (35 puncte), care încă nu a jucat în această etapă. Locul 5 este primul care duce în barajul de promovare.

În etapa a 5-a, ultima a turului, Gloria Buzău joacă acasă, duminică, de la ora 13:30, cu FK Miercurea Ciuc.

CLASAMENT Liga 2 și al golgheterilor

Foto: Petronel Tudor și Gheorghe Flușter / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-adrian-mihalcea-dupa-unirea-slobozia-gloria-buzau-1-1-19307688

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-si-gloria-buzau-joaca-in-etapa-4-din-play-off-ul-ligii-2-19307611

https://liga2.prosport.ro/seria-1/richard-jelena-decisiv-pentru-fk-miercurea-ciuc-in-fata-corvinului-19307732

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/fotbalistul-ionut-serban-are-nevoie-urgent-de-ajutor-19307628

Marius ANGHEL 14 Apr. 2024, 16:56 Liga 2
Pe aceeași temă