Andrei Marc a fost internat după ce a fost depistat cu COVID-19: ”Primesc la 12 ore un antibiotic şi un paracetamol.” Cum au reacționat jucătorii Chiajnei: ”M-au sunat foşti colegi care nu prea credeau în acest virus şi acum au început să creadă”

Răzvan STÎNGĂ 29 Jun. 2020, 18:34 Liga 2
Andrei Marc a fost internat după ce a fost depistat cu COVID-19: ”Primesc la 12 ore un antibiotic şi un paracetamol.” Cum au reacționat jucătorii Chiajnei: ”M-au sunat foşti colegi care nu prea credeau în acest virus şi acum au început să creadă”

Andrei Marc, fundașul central de 27 de ani al echipei Concordia Chiajna, a fost depistat luni cu COVID-19. Fotbalistul a efectuat două teste de coronavirus, acestea au ieșit negative, iar abia al treilea a indicat faptul că este infectat. După primirea rezultatului, Andrei Marc a fost internat la spital, unde este ținut sub observație de către medici.

Andrei Marc: ”M-au sunat foşti colegi care nu prea credeau în acest virus şi acum au început să creadă”

În ceea ce privește tratamentul pe care îl urmează în această perioadă, fundașul central trecut o lună și pe la FCSB a precizat faptul că la un interval de 12 ore îi sunt administrate un paracetamol și un antibiotic. Din precizările sale, virusul nu i-a făcut probleme, pentru că este asimptomatic.

”Mă simt foarte bine. Nu, am avut luni o durere de cap şi atât. Am făcut două teste, iar la al treilea am ieşit pozitiv. Primesc la 12 ore un antibiotic şi un paracetamol. M-au sunat foşti colegi care nu prea credeau în acest virus şi acum au început să creadă. Sincer, e plictisitor să stai în spital, nu prea ai ce face. Nu ai voie să ieşi nicăieri. Sincer, coronavirusul este real, că stau de 5 zile în spital. Dacă nu mă omoară virusul, mă omoară plictiseala”, a declarat Andrei Marc pentru AntenaSport.

Concordia Chiajna reluase pregătirea săptămâna trecută 

Andrei Marc nu este singurul jucător al Concordiei Chiajna depistat cu COVID-19. Mijlocașul Ionuț Biceanu (27 de ani) se află în aceeași situație. Concordia Chiajna a reluat pregătirea încă de săptămâna trecută. Jucătorii au intrat în cantonament și au efectuat teste de COVID-19, în urma cărora au fost identificați și cei doi jucători cu coronavirus.

Președintele Cristian Tănase preciza pentru Liga2.ro, pe 10 iunie, că nu vor fi probleme cu respectarea protocolului medical, întrucât baza de pregătire de la Chiajna are condiții bune, care se ridică la nivelul anumitor echipe din Liga 1:

”În principiu asta vrem, să stăm 14 zile în cantonament. Dacă nu se schimbă nimic din recomandări, așa o să procedăm. Trebuie să respectăm regulamentele și să ne protejăm. Suntem un caz fericit că avem condiții. Avem hotelul lângă teren, avem restaurante care lucrează și putem să ne aprovizionăm de acolo. Avem una dintre cele mai bune baze din Liga 1, nu din Liga 2, deci respectăm fără probleme condițiile. Din păcate nu ne ridicăm la nivelul condițiilor. Avem condiții, dar nu prea am avut rezultate. Am cumpărat testele de mult timp. De când era discuția cu reluarea campionatului. Deja le-am folosit pentru angajați, dar mai puțin în cazul jucătorilor, că au stat acasă până acum. Am încercat să reluăm activitatea ușor-ușor, dar ne-am uitat și la ce se întâmplă la alte echipe.”

Situația COVID-19 în România

Suceava este cea mai afectată de răspândirea COVID-19 în România. Din cele 1.612 de decese raportate până luni la ora 18:00, multe s-au raportat în Suceava. Mai mult, în ultimul timp s-a speculat faptul că numărul deceselor la Spitalul din Suceava ar fi mult mai mare, dar acestea nu au fost raportate.

La nivel național ar putea creşte statisticile deceselor în următoarele zile, pentru că în acest moment ţara noastră are peste 26.000 de oameni infectaţi. La nivel mondial, au fost înregistrate peste 10 milioane de îmbolnăviri şi mai bine de 500.000 decese.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

 

Răzvan STÎNGĂ 29 Jun. 2020, 18:34 Liga 2
Pe aceeași temă