Andrei Cristea s-a despărțit de Poli Iași și va continua să joace în Liga 1, la CS Mioveni. Mesajul emoționant al atacantului la despărțirea de clubul din Copou și funcția pe care a refuzat-o

Narcis POHOAȚĂ 30 Jun. 2021, 11:12 Liga 2
Andrei Cristea s-a despărțit de Poli Iași și va continua să joace în Liga 1, la CS Mioveni. Mesajul emoționant al atacantului la despărțirea de clubul din Copou și funcția pe care a refuzat-o

Atacantul Andrei Cristea (37 de ani), golgeterul în activitate al Ligii 1, cu peste 100 de goluri marcate, va continua să joace în prima ligă. Deși mai avea un an de contract cu Poli Iași, dar ca antrenor, Cristea și-a reziliat pe cale amiabilă angajamentul cu gruparea din Copou și a semnat cu nou-promovata CS Mioveni.

Anunțul a fost făcut de atacant pe pagina sa de Facebook: ”O nouă provocare! Tot așa! Fotbalul este viața mea!”, a scris Andrei Cristea în dreptul unei fotografii în care este îmbrăcat în tricoul Mioveniului.

Andrei Cristea nu mai continuă cu Poli Iași după retrogradarea în Liga 2

Clubul Poli Iași a anunțat, la rândul său, despărțirea de Andrei Cristea pe site-ul oficial.

”Contractul antrenorului-jucător Andrei Cristea a fost reziliat pec ale amiabilă. Am respectat dorința lui Andrei de a mai juca fotbal în prima ligă. El rămâne un reper în istoria recentă a fotbalului ieșean și va avea, oricând, ușa deschisă la clubul din Copou. Îi dorim mult succes în noul sezon”, a declarat managerul general Florin Briaur.

Andrei Cristea a evoluat de peste 200 de ori în tricoul Politehnicii. Pentru echipa din Copou a marcat 66 de goluri în meciurile oficiale. Atacantul originar din Bacău are peste 400 de jocuri în prima ligă din România.

Cristea și-ar fi dorit să continue la echipa din Copou, însă nu ca jucător în Liga 2. Antrenorul Costel Enache a explicat de ce nu l-a inclus în stafful său tehnic pe atacant.

Andrei Cristea, mesaj emoționant la despărțirea de Poli Iași: ”Poli este cel mai important club din cariera mea, în Copou am avut trăiri unice”

La scurt timp după ce și-a reziliat contractul cu Poli Iași, Andrei Cristea a vorbit în exclusivitate pentru Liga2.ro despre plecarea de la Iași.

”Mă despart cu cele mai sincere și frumoase sentimente de Poli Iași. Politehnica este cel mai important club din cariera mea, am avut în Copou trăiri unice, bucurii mari alături de suporteri, de colegi, de antrenori și conducători. Respect pe toată lumea de acolo. Am dat multe pentru acest club, mi-am sacrificat multe momente din viață, am refuzat de multe ori anumite oferte pentru că mi-am dorit să continui la Poli Iași, cel mai frumos și mai important club din cariera mea”, a declarat Andrei Cristea.

Poli Iași i-a propus o funcție la Academie

Golgeterul Iașiului în sezonul trecut, cu 7 reușite, a explicat că noua conducere i-a propus o funcție în cadrul Academiei din Copou, dar că momentan nu se vede într-o astfel de postură.

”Foarte multe discuții nu am avut cu noua conducere a clubului. Mi s-a propus un post la Academie, ceea ce nu este momentan pentru mine. Aș fi vrut să ajut Poli Iași din orice postură, dar atâta s-a putut. Îi urez multă baftă managerului general Florin Briaur, sunt convins că este o persoană potrivită pentru acest club. Le doresc mult succes și celor din Consiliul Director. Clubul s-a reformat, încearcă să se reorganizeze și este un lucru foarte bun. Sunt persoanele potrivite acolo și sper ca Poli Iași să revină cât mai repede acolo unde îi este locul, în Liga 1”, a mai spus Andrei Cristea.

Momente unice în Copou

Andrei a enumerat momentele unice petrecute la Poli Iași.

”Le mulțumesc suporterilor și Iașiului pentru ceea ce mi-au dat. M-am implicat poate mai mult decât ar fi trebuit să o fac, am pus mult suflet și toate acestea pentru a ajuta clubul, pentru a face bine. Rămân cu bucuriile și momentele frumoase, cu golurile marcate, cu suporterii minunați, cu calificarea în play-off, cu meciurile în premieră din Europa League, cu play-out-urile câștigate. Și nu pot uita acel moment unic când am învins Steaua cu 2-1, când am venit pentru prima dată la Poli Iași. Au fost multe momente unice pentru mine la Poli Iași, pe care le voi păstra mereu în inimă”, a punctat golgeterul în activitate al Ligii 1, cu 114 goluri.

”Nu mi-am dorit să fiu antrenor principal”

Andrei Cristea a mai subliniat că nu și-a dorit să fie antrenor principal în Copou și că a acceptat această funcție în sezonul trecut pentru a ajuta echipa într-un moment în care toți tehnicienii ofertați refuzau să preia Poli.

”Nu mi-am dorit niciodată să fiu antrenor principal și nici nu știu dacă voi mai fi. Dar am făcut-o din dragoste pentru oraș și pentru club, într-un moment foarte greu al clubului, în care mulți refuzau. Am acceptat din dragoste pentru oraș să fiu antrenorul Politehnicii atunci când nimeni nu voia să vină. Sper ca Poli să revină anul viitor în Liga I, voi deveni suporterul echipei din Copou în liga a doua și chiar îmi doresc să vin la meciurile de acasă ale Iașiului și să-i susțin din tribune”, a conchis Andrei Cristea.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marian-tarsa-si-florin-plamada-se-bucura-de-revenirea-la-poli-iasi-nu-am-stat-prea-mult-pe-ganduri-fundasul-tocmai-isi-activase-clauza-de-prelungire-la-botosani-19190780

https://liga2.prosport.ro/seria-1/costel-enache-explica-de-ce-andrei-cristea-nu-face-parte-din-staff-ul-sau-nu-cred-ca-putem-fi-doi-principali-19190726

https://liga2.prosport.ro/seria-1/iesenii-si-au-perfectat-primele-meciuri-amicale-cu-cine-va-juca-poli-iasi-in-urmatoarea-perioada-si-ce-jucatori-noi-ar-putea-semna-19190732

Narcis POHOAȚĂ 30 Jun. 2021, 11:12 Liga 2
Pe aceeași temă