Andrei Blejdea nu crede că UTA mai poate fi detronată: ”Putem promova în Liga 1 de pe locul 2. Diferența de puncte e prea mare”

Răzvan STÎNGĂ 21 May. 2020, 13:43 Liga 2
Andrei Blejdea nu crede că UTA mai poate fi detronată: ”Putem promova în Liga 1 de pe locul 2. Diferența de puncte e prea mare”

Campionii FC Argeș va avea parte, în acest final de sezon, de cinci meciuri foarte importante, conform variantei play-off-ului. Piteștenii vor lua startul în mini-turneul pentru promovarea în Liga 1 alături de alte cinci echipe, iar clasarea pe unul dintre primele trei locuri este foarte importantă în îndeplinirea obiectivului, după cum a precizat antrenorul Ionuț Badea după votul echipelor. Andrei Blejdea (23 de ani), golgheterul echipei din Pitești, e convins că Argeșul poate prinde un loc pe podium la finalul sezonului.

Andrei Blejdea: ”Sistemul play-off ne avantajează” 

Argeșenii pornesc play-off-ul de pe locul 4, dar Blejdea este convins că, prin faptul că punctele obținute pe parcursul sezonului se înjumătățesc, echipa lui va avea șanse și mai mari. Un aspect foarte important care ajută să se apropie la numai șase puncte de liderul UTA Arad. În caz contrar, diferența ar fi fost de 12 puncte, iar posibilitatea de a prinde prima poziție ar fi fost foarte mică, precizează Andrei Blejdea. Fotbalistul este însă realist și spune că arădenii sunt favoriți cerți la primul loc și cu greu mai pot fi ajunși.

”Din punctul meu de vedere, acest sistem cu play-off ales de FRF pentru încheierea campionatului împacă pe toată lumea. Pe noi ne avantajează. S-au îmjumătățit punctele, iar diferența față de primul loc s-a micșorat. Practic, acum suntem doar la mâna noastră și nu depindem de alte echipe. Îmi doresc să jucăm un fotbal bun și să arătăm pe teren cine este mai bun.

Practic avem cinci finale de jucat și eu sunt încrezător în mine și în colegi. Cred că putem promova în Liga 1 de pe locul 2, pentru că UTA nu cred că mai poate fi ajunsă având în vedere avansul de puncte pe care îl are. Nicio echipă din cele șase nu cred că este de speriat. Toate sunt cam la același nivel. Atuul nostru în această luptă pentru promovare este lotul omogen și staff-ul tehnic”, a spus Andrei Blejdea pentru Curierul zilei.

Andrei Blejdea crede că lipsa suporterilor va conta: ”Aveau un cuvânt greu de spus”

Mijlocașul de 23 de ani scoate în evidență și un minus pe care echipa lui îl va avea în lupta pentru promovare, lipsa suporterilor. Competiția se va disputa fără spectatori, iar asta se va simți în jocuri. Campionii FC Argeș a fost una din formațiile care au beneficiat de un public numeros pe parcursul sezonului de Liga 2, până la suspendarea campionatului din cauza pandemiei de COVID-19, iar acum va fi nevoită, la fel ca celelalte echipe, să joace fără fani.

”Din păcate, aceste meciuri se vor juca fără spectatori. Este păcat pentru că suporterii aveau un cuvânt greu de spus. Chiar dacă nu vor putea fi prezenți pe stadion, sunt sigur că ei vor fi alături de noi sufletește. Primul meci din play-off este cel mai important. Trebuie să începem cu dreptul pentru a avea un moral bun. Pentru mine ar fi prima promovare din carieră, iar în acest fel munca noastră ar fi răsplătită. Ar fi ceva unic! Practic promovarea în Liga 1 ar fi un vis devenit realitate”, a mai precizat Blejdea.

  • Andrei Blejdea a ajuns la Campionii FC Argeș în vara anului trecut, de la Pandurii Târgu Jiu. S-a integrat imediat în echipă și a devenit unul dintre oamenii de bază. A evoluat în toate cele 23 de meciuri jucate de piteșteni în acest sezon, până la suspendare, a marcat de 12 ori și a oferit cinci pase decisive.

Trupa lui Ionuț Badea pornește play-off-ul la șase puncte distanță de liderul UTA  

Campionii FC Argeș are șanse reale la promovarea în Liga 1. Clasarea pe locul 4 în ierarhia Ligii 2, după 24 de etape, o face să spere că poate face pasul în primul eșalon odată cu începerea play-off-ului. Va avea 19 puncte după înjumătățire și se va afla la unul diferență de locurile 2 și 3, CS Mioveni și Turris Oltul Turnu Măgurele. UTA Arad va porni mini-turneul de pe primul loc, cu 25 de puncte. Petrolul și Rapid vor lua startul de pe ultimele locuri, 5 și 6, tot cu 19 puncte, câte are echipa lui Ionuț Badea.

În cele trei meciuri disputate în acest an în Liga 2, Campionii FC Argeș nu a pierdut și a adunat cinci puncte. A înregistrat o victorie, 4-0 cu Pandurii Târgu Jiu, și două egaluri, 1-1 cu CS Mioveni și 1-1 cu ”U” Cluj.

Foto: Fotbal Club Argeș Pitești 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ionut-badea-explica-de-ce-petrolul-si-rapid-sunt-vazute-ca-principale-favorite-la-promovare-desi-au-alte-patru-echipe-in-fata-cum-suporterii-se-pot-transforma-in-bumerang-si-cine-v-19133123

https://liga2.prosport.ro/seria-1/1-iunie-data-la-care-aflam-cand-se-reia-fotbalul-in-romania-anuntul-lui-ionut-stroe-suntem-din-punct-de-vedere-al-activitatii-sportive-putin-inaintea-altor-state-19133150

https://liga2.prosport.ro/liga-3/exclusiv-barajul-de-promovare-in-liga-2-din-seria-a-2-a-a-ligii-3-ar-putea-avea-alte-echipe-in-componenta-frf-a-fost-sesizata-de-cs-afumati-iar-ilfovenii-ar-putea-lua-locul-celor-de-la-mostistea-u-19133062

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pandurii-a-stabilit-data-reunirii-lotului-urmeaza-sa-si-convinga-jucatorii-sa-semneze-prelungirea-contractelor-am-vrea-sa-i-pastram-pe-toti-sper-sa-avem-voie-sa-aducem-si-straini-de-valoar-19133135

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 21 May. 2020, 13:43 Liga 2
Pe aceeași temă