An decisiv pentru Iftime la FC Botoșani: „În momentul în care echipa nu mai are nicio șansă de promovare, a doua zi mă las”

Marius ANGHEL 13 Mar. 2013, 15:41 Liga 2
An decisiv pentru Iftime la FC Botoșani:**

Valeriu Iftime a anunțat că 2013 este un an decisiv pentru el. Dacă FC Botoșani reușește promovarea, în mod cert va continua să investească în fotbal. În caz contrar el este hotărât să se retragă. Oficialul botoșănean spune că nu mai are nicio motivație pentru a cheltui bani la un club care stă în eșalonul secund al fotbalului românesc.

În același timp, el recunoaște că va fi foarte greu să asigure bugetul pentru liga I, dar este hotărât să se implice financiar.  „Ne ocupăm de ani de zile să promovăm fotbalul. Suntem la capătul unui drum în care Elsaco a cheltuit milioane de euro și ar fi păcat să nu promovăm. Suntem prea aproape ca să nu avem ambiția de a ajunge în liga I. Va fi foarte complicat să stăm dar garantez că dacă intrăm, un an de zile nu ne facem de râs. Ulterior nu știu. Cheltuielile pe care le facem noi cu fotbalul sunt prea mari ca să mai justifice rămânerea în acest joc. Am vorbit cu asociații mei și am hotărât să promovăm echipa. În momentul în care echipa nu mai are nicio șansă de promovare, a doua zi mă las. Eu sper să reușim promovarea”, a afirmat oficialul botoșănean.

„Avem 80% șanse de a promova”

După rezultatele din prima etapă a returului în care Delta Tulcea și CS Otopeni au pierdut puncte pe teren propriu iar Sportul Studențesc nu a evoluat deoarece jucătorii au făcut grevă, oficialii FC Botoșani sunt mult mai optimiști în privința promovării.

Valeriu Iftime spune că în momentul de față șansele la promovare sunt de aproximativ 80%. Oficialul botoșănean a asistat și la meciurile pe care roș-alb-albaștrii le-au disputat în turneul din vestul țării iar jocul echipei îi dă mare încredere.

„Avem 80% șanse de a promova. Depinde doar de noi. Depinde de antrenor și de băieți. Depinde și de mine dar eu fac toate eforturile să plătesc acești bani. Este o stare de entuziasm și de speranță că Botoșaniul poate fi o dată în divizia A”, a mai spus Itime.

Vor menține toți jucătorii dacă promovează în liga I

Dacă echipa reușește promovarea în liga I, nu vor fi schimbări importante în lot. Oficialii clubului spun că vor încerca să păstreze toți jucătorii care sunt în momentul de față în lot și să mai transfere doi-trei fotbaliști cu experiență. Valeriu Iftime consideră că la ora actuală FC Botoșani are cel puțin 11 jucători care fac față la liga I.

„Eu nu văd schimbări radicale în echipă, în cazul în care promovăm. Curileac este portar de divizia A. Țepeș a ajucat la divizia A. Poverlovici, Ciprian Dinu, Vali Bordeanu și Acsinte, toți pot jucat în divizia A. Același lucru îl putem spune și despre mijlocași. În atac îi avem pe Hadnagy și Gafița care au jucat în divizia A. Eu cred mai mult în forța unei echipe decât într-un jucător. Așa cum este acum lotul, ar fi o prostie să-i înlocuim. Foarte adevărat este că între divizia A și divizia B există o diferență. La Iași sunt patru jucători de la noi. Este Straton, Tincu, Keita și Țigănașu. Din cei patru, care are loc în echipa noastră? E mai bun Tincu decât Ciprian Dinu? Este mai bun Straton decât Vașvari? Iașiul poate rămâne în divizia A cu echipa asta. Trebuie să copiem modelul celor de la Urziceni. Nu au venit cu vedete dar au avut un antrenor care a știut să creeze un colectiv și să-l motiveze”, a mai afirmat finanțatorul echipei FC Botoșani.

Sursa: Bt online

Foto: Eduard BLAGA

Marius ANGHEL 13 Mar. 2013, 15:41 Liga 2
Pe aceeași temă