Opt jucători din Liga 2, convocați de Costin Curelea pentru meciurile României U20 cu Italia și Polonia, la Târgoviște. Trei dintre ei vin de la echipa aflate aproape de retrogradare!

Marius ANGHEL 18 Mar. 2024, 12:54 Naționale
Opt jucători din Liga 2, convocați de Costin Curelea pentru meciurile României U20 cu Italia și Polonia, la Târgoviște. Trei dintre ei vin de la echipa aflate aproape de retrogradare!

Selecționerul Costin Curelea a anunțat lotul de jucători pe care se va baza în următoare acțiune a naționalei U20 a României.

Dintre cei 23 de fotbaliști convocați pentru ultimele meciuri din actualul sezon al Elite League U20, opt vin de la echipe din Liga 2, iar unul de la o echipă din Liga 3.

Opt jucători din Liga 2 și unul din Liga 3, printre cei convocați de Costin Curelea la naționala U20 a României

În ciuda parcursului dezastruos din acest sezon, Unirea Dej și CS Tunari, aflate aproape de rerogradare, dau trei jucători la naționala U20. Dejenii îi au convocați pe fundașul Alexandru Șuteu (19 meciuri / 0 goluri) și mijlocașul Aurelian Ciuciulete (8 meciuri / 0 goluri), iar ilfovenii îl dau la lot pe atacantul Atanas Trică (4 meciuri / 0 goluri).

Tot de la o echipă care va juca în play-out-ul Ligii 2, CSM Reșița, a fost convocat fundașul Sergiu Rimovecz (19 meciuri / 2 goluri).

În schimb, de la formațiile calificate în play-off, lui Costin Curelea ”i-au făcut cu ochiul” doar patru jucători. De la Corvinul Hunedoara i-a luat pe portarul Ștefan Lefter (13 meciuri) și fundașul Ion Pop (10 meciuri), de la Gloria Buzău l-a convocat pe fundașul Sergiu Pîrvulescu (15 meciuri / 1 gol), iar de la FK Miercurea Ciuc l-a ales pe fundașul Botond Gergely (7 meciuri / 0 goluri).

Și unul dintre cei zece lideri din Liga 3, CS Afumați, dă un jucător la naționala U20. Este vorba despre fundașul Ștefan Duțu.

Meciuri la Târgoviște pentru România U20, cu Italia și Polonia

Joi, 21 martie, România U20 întâlnește reprezentanta similară a Italiei, iar marți, 26 martie, va întâlni Polonia. Ambele partide sunt organizate de FRF, de la ora 18:00, pe stadionul ”Eugen Popescu” din Târgoviște. Jocurile sunt ultimele din actualul sezon al Elite League U20.

Curelea nu a găsit niciun jucător eligibil la Chindia, pentru a-l convoca la această acțiune, în încercarea fie doar de a atrage mai mulți spectatori la stadionul din Târgoviște. În schimb, a găsit în Liga 3 și la modestele Unirea Dej și CS Tunari. Și convocările lui Pop și Gergely sunt cu semnul întrebării, în condițiile în care aceștia prin rar echipa la care sunt legitimați și au puține minute jucate.

La Târgoviște a jucat naționala U20 și meciul cu Cehia, câștigat cu 2-0 în luna septembrie a anului trecut, la care FRF susține că au fost 3.500 de spectatori în tribune!

AICI poți asculta un interviu cu selecționerul Costin Curelea despre această acțiune de la Târgoviște.

Lotul convocat de selecționerul Costin Curelea:

  • portari: Robert Popa (FCU Craiova), Alexandru Borbei (US Lecce / Italia), Ștefan Lefter (Corvinul Hunedoara);
  • fundași: Tony Strata (Ajaccio / Franța), Denis Radu (Petrolul), Ștefan Duțu (CS Afumați), Botond Gergely (FK Miercurea Ciuc), Sergiu Rimovecz (CSM Reșița), Ionuț Pop (Corvinul Hunedoara), Alexandru Șuteu (Unirea Dej), Sergiu Pîrvulescu (Gloria Buzău);
  • mijlocași: Doru Andrei (FC Voluntari), Andres Sfaiț (Salrenitana / Italia), Szabolcs Szilagyi (Mezokovesd Zsory / Ungaria), Aurelian Ciuciulete (Unirea Dej), Gabriel David (FC Botoșani), Denis Rența (Sepsi OSK), Ștefan Bodișteanu (SC Oțelul Galați), Antonio Bordușanu (Dinamo), Robert Filip (CFR Cluj);
  • atacanți: Atanas Trică (CS Tunari), Vladislav Blănuță (FCU Craiova), Ionuț Cojocaru (Farul Constanța).

Foto: FRF

https://liga2.prosport.ro/nationale/jucatori-din-liga-2-si-liga-3-convocati-la-nationala-romaniei-u19-19302778

https://liga2.prosport.ro/nationale/convocari-din-liga-2-si-liga-3-pentru-actiunea-romaniei-u18-19302734

https://liga2.prosport.ro/nationale/jucatori-din-liga-2-si-din-liga-3-cu-romania-u17-la-turul-de-elita-19302445

https://liga2.prosport.ro/seria-1/componenta-celor-doua-grupe-de-play-out-din-liga-2-19303007

https://liga2.prosport.ro/seria-1/componenta-play-off-ului-ligii-2-editia-2023-2024-19302993

Marius ANGHEL 18 Mar. 2024, 12:54 Naționale
Pe aceeași temă