CS Mioveni – CFC Argeș, derby și nu prea, cred gazdele! Alin Chița, Flavius Croitoru și Alexandru Răuță au vorbit despre joc. ”Forma de moment va face diferența”

Marius ANGHEL 20 Sep. 2024, 13:17 Liga 2
CS Mioveni - CFC Argeș, derby și nu prea, cred gazdele! Alin Chița, Flavius Croitoru și Alexandru Răuță au vorbit despre joc. ”Forma de moment va face diferența”

Pentru a doua etapă la rând, în Liga 2 are loc un derby local argeșean. Dacă runda trecută nou-promovata AFC Câmpulung Muscel a trecut pe teren propriu de CS Mioveni, cu scorul de 1-0, acum CS Mioveni joacă acasă contra Campionii FC Argeș. Distanța dintre ultimele două în clasament înainte de jocul direct, din runda a 7-a a sezonului regular, este de doar un punct, în favoarea piteștenilor.

Trei foști jucători la trupa reprezentativă Piteștiului au participat la conferința de presă organizată de CS Mioveni pentru a vorbi despre această partidă programată sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul Orășenesc din Mioveni. Este vorba despre antrenorul Alin Chița (47 de ani), fost fotbalist la echipa căreia cea actuală i se consideră continuatoare, dar și de portarul Flavius Croitoru (32 ani) și mijlocașul Alexandru Răuță (32 ani), foști jucători la fostul, dar și la actualul club din Pitești.

Alin Chița se gândește doar la victorie contra CFC Argeș: ”La meciul de sâmbătă și forma de moment va face diferența”

Antrenorul Alin Chița își dorește a treia victorie în acest sezon pentru echipa sa și spune că jucătorii săi nu au nevoie de o motivație suplimentară pentru a se motiva la acest meci contra Campionii FC Argeș.

”Cred că indiferent de contextul actual, fiecare echipă va încerca să obțină cele trei puncte și, implicit, a treia victorie din acest campionat. Știu ce reprezintă FC Argeș, sunt convins că vor încerca și vor face tot ce e posibil ca să câștige meciul. Și noi suntem pregătiți. Toată săptămâna am încercat să punem la punct lucrurile care nu au funcționat așa bine la Câmpulung. Ne așteptă un meci dificil și sper ca jucătorii mei, care nu cred că mai au nevoie de vreo motivație în plus, să fie conștienți de importanța partidei.

Nu a funcționat nimic la meciul de la Câmpulung și le-am spus jucătorilor că am muncit o săptămână degeaba, dar acum cred că nu mai e nevoie de o motivație în plus. Jucăm cu o echipă cu care tot timpul a fost un orgoliu, nu neapărat o adversitate, ca fiecare să își câștige punctele. Moralul este destul de bun și sunt convins că, la ora jocului, cei care vor intra pe teren vor face tot ce ține de ei pentru a câștiga”, a spus Chița la conferința de presă.

Acesta a remarcat niște slăbiciuni la echipa antrenată de Nicolae Dică și speră ca jucătorii săi să profite de ele. Este de părere și că forma de moment va face diferența la acest joc, ceea ce înseamnă că vede de valori apropiate cele două echipe. ”FC Argeș are în componență jucători care au experiență, o calitate individuală foarte bună. Am văzut o parte din meciurile lor și sunt o echipă bună, cu o dinamică foarte bună, au plusuri, dar au și niște hibe, pe care noi încercăm să le speculăm în meciul de sâmbătă. Ca orice echipă, încearcă tot timpul, sprijinită și de suporteri, să găsească cele mai bune momente. La meciul de sâmbătă și forma de moment va face diferența”, a mai spus Chița, care nu ar accepta în acest moment un rezultat de egalitate în partida de sâmbătă: ”Nu aș accepta, pentru că știu ce calitate au jucătorii mei, știu ce lucrăm împreună și pregătim meciurile să le câștigăm, nu să remizăm.”

  • Chița a mai transmis că are mai mulți jucători cu probleme, dar a numit doar doi ca fiind indisponibili, pe Andrei Panait și pe Eduard Dănilă. Totodată, a cerut sprijinul publicului local, spunând faptul că știe că la astfel de meciuri cu miză spectatorii din Mioveni vin alături de echipă și sunt mai implicați ca de obicei.

Flavius Croitoru nu vede CS Mioveni – CFC Argeș ca un derby, Alexandru Răuță îl consideră derby local

Portarul Flavius Croitoru, ultima dată la CFC Argeș în sezonul 2021-2022, de Liga 1, spune că meciul contra fostei sale echipe nu îl vede ca pe un derby sau ceva special.

”Va fi un meci dificil. FC Argeș are în componență mulți jucători care au evoluat la nivelul Ligii 1, dar noi ne-am pregătit bine în această săptămână și sper ca sâmbătă să obținem un rezultat pozitiv.

Pentru mine nu este un derby, cu toate că am evoluat acolo, acolo am debutat și în prima ligă și în a doua ligă, dar acum sunt aici și este normal să îmi doresc să câștigăm”, a vorbit Croitoru, utilizat în cinci din cele șase meciuri din acest sezon de Liga 2.

Mijlocașul Alexandru Răuță, ultima dată la Campionii FC Argeș chiar în prima parte a sezonului trecut, de Liga 2, a vorbit despre acest meci, numindu-l derby local, ca fiind unul în care ambele formații au ambiția să se impună. El nu crede că jucătorii care joacă împotriva unei echipe pentru care au evoluat în trecut trebuie să aibă o presiune suplimentară.

”Știu că la Pitești FC Argeș cu CS Mioveni este un derby local, știu de ambiții sunt de ani de zile și cred că va fi un meci disputat de ambele părți, amândouă echipele cred că avem nevoie de cele trei puncte și sperăm ca sâmbătă, după ora jocului, să fim echipa câștigătoare.

Nu cred că ar trebui să fie o presiune în plus pentru noi că am jucat la FC Argeș. Suntem crescuți de FC Argeș, știți foarte bine, dar nu este un meci special. Îi respectivăm, dar acum suntem la CS Mioveni, dăm 100 la sută aici și nu cred că fiecare jucător care a jucat la FC Argeș ar trebui să aibă o presiune în plus atunci când jucăm cu ei. Toată lumea știe ceea ce am făcut până acum pe teren și cred că nu trebuie să avem o presiune pe umeri atunci când jucăm cu FC Argeș sau cu alte echipe mai bune. Noi suntem o echipă în formare, cu foarte mulți jucători veniți în vară, așa că rămâne ca sâmbătă să arătăm pe teren că suntem mai buni ca ei”, a spus Răuță, utilizat în trei partide în acest campionat.

7 puncte în 6 meciuri, un început nu tocmai rău de sezon pentru CS Mioveni, cred Răuță și Croitoru

Cei doi jucători experimentați ai CS Mioveni au vorbit și despre acest început de sezon al echipei lor. În șase etape au fost adunate șapte puncte, la fel ca alte patru echipe, precum Corvinul (cu două meciuri în minus), Concordia, Ceahlăul și FC Bihor (cu un meci în plus). Mioveniul ocupă, momentan, locul 12.

”Nu cred că este un început rău, e clar că se putea mai bine, oricând se poate mai bine, dar ținând cont de faptul că înainte de începutul sezonului, cu două-trei săptămâni, nu aveam un lot de 20 de inși ca să se poată prezenta la Liga 2 cum ar trebui, eu cred că suntem bine. Păcat că am pierdut acum, la Câmpulung, dintr-o fază fixă, dar nu mai contează. Dacă vom câștiga sâmbătă, vom fi aproape de primele șase clasate și cred că vom juca altfel în următoarele etape”, a spus Alexandru Răuță.

”Nu este un început rău. Suntem o echipă în formare, avem trei luni împreună, dar cu timpul eu zic că o să vină și rezultatele. Toată lumea își dorește intrarea în play-off. Vom lua fiecare meci în parte. E devreme să vorbim acum. Sperăm și depinde doar de noi”, a considerat Flavius Croitoru.

Un punct între CS Mioveni și CFC Argeș înaintea meciului direct din sezonul regular de Liga 2

Așadar, CS Mioveni – Campionii FC Argeș, meci contânt pentru etapa a 7-a a Ligii 2, are loc sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul Orășenesc din Mioveni, arenă unde de mai bine de un an joacă acasă și trupa din Pitești. Deci, ambele echipe vor evolua acasă cu ocazia acestui meci.

CS Mioveni ocupă locul 1, cu 7 puncte și golaveraj 2-4, iar CFC Argeș se află pe poziția a 10-a, cu 8 puncte și golaveraj 5-4.

În sezonul trecut, cele două echipe au remizat la Mioveni, cu CFC Argeș gazdă, la scorul de 0-0. Ambele formații au retrogradat în vara anului 2023 din prima ligă.

Declarațiile lui Alin Chița, Flavius Croitoru și Alexandru Răuță înainte de CS Mioveni – Campionii FC Argeș:

Capturi foto și video: CS Mioveni

Marius ANGHEL 20 Sep. 2024, 13:17 Liga 2
Pe aceeași temă