Alexandru Pelici a explicat cum l-a bătut cu CS Mioveni pe Dan Alexa, cu 4-0: ”Am reușit să dăm gol pentru că Poli a venit cu trei fundași centrali”

Anda DELIU 19 Apr. 2021, 19:43 Liga 2

ASU Poli a pierdut cu 4-0 la Mioveni și a rămas fără antrenorul Dan Alexa, care și-a dat demisia, cel puțin din această ipostază. Pentru al doilea meci consecutiv pierdut, Poli a jucat cu trei fundași centrali, iar Alexandru Pelici, antrenorul timișorean al învingătoarei, a punctat că asta a ajutat mult echipa sa.

”Pelicanul” a făcut radiografia tactică a partidei, cu pornire de la formula de start a adversarului. ”Am putut să-i ținem pe pământ pe jucători. La fel de important va fi și de acum înainte. Să încercăm să gestionăm bine succesul acesta. O victorie frumoasă, o victorie meritată, cred eu. Muncită. Am reușit să dăm gol pentru că Poli a venit cu trei fundași centrali, a jucat în linie de cinci. Odată cu înscriere golului erau obligați să iasă la joc. Ceea ce au și făcut la pauză și au venit mai sus. Asta ne-a dat spații. Odată cu cartonașul roșu încasat de Dorinel am încercat să ținem de rezultat, dar toată cinstea pentru ei. În zece oameni au reușit să înscrie de două ori, tot așa, pe faze de atac rapid și contraatac, pentru că pe tranziție pozitivă avem jucători de viteză și pot să facă faza aceasta foarte bine”, a punctat Pelici, la microfonul DigiSport.

Nu au lipsit dedicațiile din partea lui Pelici

Așa cum i-a obișnuit deja pe microbiști, Pelici a dedicat din nou succesul unora din echipa sau din jurul ei (mai mult sau mai puțin). ”Îi felicit din tot sufletul. Mă bucură foarte mult acest lucru. Vreau să dedic această victorie celor care uni dintre ei au avut momente mai grele, alții dintre ei avut momente fericite. La primul capitol aș vorbi de Rădescu. Toată cinstea pentru acest capitol. Vine după un deces în familie. Suntem aproape de el. A fost învoit să meargă la decesul pe care l-a avut, al bunicii sale. Și a venit abia astăzi. Acesta a fost motivul pentru care nu a început din startul jocului. În același timp, tot la fel de bine vrem să dedicăm și sărbătoriților din săptămâna aceasta. Au fost Mihai Olteanu, Alexandru Iacob și astăzi, și celui care când vine și e nevoie pune presiune pe noi sau când merităm. E vorba de primarul Mioveniului, domnul Georgescu”, a mai spus Pelici.

După acest succes, CS Mioveni și-a consilidat poziția a 3-a în play-off-ul Ligii 2, acum având 41 de puncte și fiind la un singur punct în spatele primelor două clasate Rapid și U Craiova 1948 SA, care joacă în această seară pe ”Ion Oblemenco”.

În etapa următoare, a 5-a, CS Mioveni joacă în deplasare la Rapid, în 24 aprilie, de la ora 15:00.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Anda DELIU 19 Apr. 2021, 19:43 Liga 2
Pe aceeași temă