Când școala și fotbalul merg mână în mână. Alexandru Dinoci a debutat în Liga 2 pentru CFC Argeș și e elev la mate-info: ”E puțin mai greu acum, sunt clasa a 12-a și dau BAC-ul”

Andrei PASCU 12 Apr. 2024, 15:47 Liga 2
Când școala și fotbalul merg mână în mână. Alexandru Dinoci a debutat în Liga 2 pentru CFC Argeș și e elev la mate-info: ”E puțin mai greu acum, sunt clasa a 12-a și dau BAC-ul”

Campionii FC Argeș nu mai are nimic de pierdut sau de câștigat în acest sezon. Nu a reușit calificarea în play-off-ul Ligii 2 și, în play-out, e foarte greu de crezut că nu se va salva de la retrogradare. Din acest motiv, antrenorul Eugen Neagoe trimite pe teren, în ultimele etape, și câțiva tineri, de la centrul de copii și juniori al piteștenilor.

Printre tinerii debutați în acest sezon de CFC Argeș se numără și mijlocașul Alexandru Dinoci, în vârstă de 18 ani, care la 6 mai va împlini 19 ani. El a jucat 78 de minute în partida trecută, contra ACSM Ceahlăul, câștigată de echipa sa cu 4-1.

Alexandru Dinoci a debutat în Liga 2 și e elev la un liceu important din Pitești

Dinoci are șanse mari să joace și în partida din runda a 3-a a play-out-ului, contra CSM Alexandria, din deplasare, de la Turnu Măgurele, pentru că Eugen Neagoe l-a trecut pe lista celor care vor face deplasarea.

De altfel, tânărul a și participat la conferința de presă premergătoare partidei de sâmbătă, de la ora 11:00, împărtășind impresii despre cum a fost primul său meci în Liga 2, dar și cum a făcut primii pași în fotbal și cum se va descurca în acestă perioadă la liceu, mai ales că trebuie să susțină și BAC-ul în vară.

Jucătorul echipei CFC Argeș va susține BAC-ul

Alexandru Dinoci este elev la Colegiul Național Alexandru Odobescu din Pitești, profilul matematică-informatică.

Mă bucur că am debutat cu Ceahlăul, am intrat concentrat, mă bucur că echipa a câștigat. Domnul profesor mi-a dat încredere înainte de meci, mi-a zis să joc simplu, să nu pierd posesia și să am personalitate.

Am început fotbalul la vârsta de 6 ani, la LPS Pitești și vreau să îi mulțumesc tot ce m-a învățat primului antrenor. Mă bucur că am ajuns să debutez la Liga 2. Când m-am apucat de fotbal, antrenorul mi-a zis să fiu serios, să muncesc, pentru că o să ajung la un nivel foarte bun.

În această perioadă e puțin mai greu pentru mine, pentru că sunt clasa a 12-a și trebuie să dau BAC-ul, dar vreau să le îmbin pe amândouă și sper să mă descurc cât mai bine.

Am primit felicitări după debut, mi-au zis să o țin tot așa și să prind cât mai multe meciuri oficiale”, a spus tânărul jucător al piteștenilor înaintea confruntării contra CSM Alexandria.

Eugen Neagoe le dă șanse tinerilor în acest final de sezon

Pentru partida de sâmbătă pe care o va susține Campionii FC Argeș, în deplasarea de la Turnu Măgurele, acolo unde va avea loc întâlnirea contra CSM Alexandria, de la ora 11:00, Neagoe va avea în lot și opt jucători tineri, încadrați în regula ”under”.

Printre ei și Alexandru Dinoci, iar antrenorul a tot precizat în ultimul timp că vrea să vadă pe ce tineri se va putea baza din vară, când va încerca să formeze un lot de jucători care să promoveze CFC Argeș, acesta fiind, deja, obiectivul declarat.

”Am avertizat băieții, le-am spus că va fi un meci dificil, să nu se aștepte că va fi doar o plimbare până la Turnu Măgurele și se vor da de-o parte cei de la Alexandria. Nu, va fi un joc cu încrâncenare, cu dorință din partea lor, așa se întâmplă când o echipă nu are presiune.

Am încredere că jucătorii mei au înțeles mesajul, chiar dacă opt dintre cei care vor face deplasarea sunt tineri, 2003 și mai tineri. (…) Vom încerca și vom face ce depinde de noi să le dă minute și jucătorilor tineri. (…)”, a punctat Eugen Neagoe, printre altele, înaintea jocului contra CSM Alexandria.

Conferința de presă susținută de Eugen Neagoe și Alexandru Dinoci înaintea partidei CSM Alexandria – CFC Argeș:

Foto și video: CFC Argeș

https://liga2.prosport.ro/seria-1/victor-piturca-nu-le-da-vesti-bune-fanilor-stelei-19307357

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-mihalcea-a-prefatat-unirea-slobozia-gloria-buzau-19307352

https://liga2.prosport.ro/seria-1/maxim-si-manolache-au-vorbit-despre-jocul-dintre-ciuc-si-corvinul-19307343

https://liga2.prosport.ro/seria-1/maxim-si-manolache-au-vorbit-despre-jocul-dintre-ciuc-si-corvinul-19307343

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-andrei-prepelita-dupa-gloria-buzau-csc-selimbar-0-0-19307340

Andrei PASCU 12 Apr. 2024, 15:47 Liga 2
Pe aceeași temă