Se teme de o retrogradată în Liga 3. Eugen Neagoe, temător înaintea jocului cu Alexandria, deși CFC Argeș va lupta pentru promovare în sezonul următor: ”Nu va fi doar o plimbare la Turnu Măgurele”

Andrei PASCU 11 Apr. 2024, 15:23 Liga 2
Se teme de o retrogradată în Liga 3. Eugen Neagoe, temător înaintea jocului cu Alexandria, deși CFC Argeș va lupta pentru promovare în sezonul următor: ”Nu va fi doar o plimbare la Turnu Măgurele”

Eugen Neagoe a susținut o conferință de presă înaintea partidei contra CSM Alexandria, din cadrul etapei a 3-a a play-out-ului din Liga 2. Antrenorul echipei CFC Argeș a prefațat întâlnirea, plecând de la faptul că gruparea din Teleorman e retrogradată în Liga 3 deja, dar și ce va urma pentru echipa lui.

”Principalul” argeșenilor este sigur că duelul va fi unul dificil, el având drept argument chiar lipsa presiunii pentru jucătorii Alexandriei, despre care a spus că vor dori să atragă atenția pentru a prinde alte echipe din Liga 2 în vară.

Eugen Neagoe, prudent și înaintea meciului contra CSM Alexandria

Și acum, Eugen Neagoe mizează pe tresărirea de orgoliu a jucătorilor săi, care pot lega două victorii în play-out și pot să aibă un plus de moral pentru ce va urma, pentru o clasare cât mai bună, de palmares, poate chiar să câștige Grupa A.

Neagoe vrea să vadă jocuri și prestații dezinvolte ale echipei sale și de acum înainte, mai ales că nu se mai pune problema unei clasări cât mai sus în ierarhia Ligii 2, atacarea play-off-ului, doar salvarea de la retrogradare mai este o miză, care va fi realizată fără prea mari probleme teoretic.

În deplasarea de la Turnu Măgurele, acolo unde va avea loc întâlnirea contra CSM Alexandria, de sâmbătă, de la ora 11:00, Neagoe va avea în lot și opt jucători tineri, încadrați în regula ”under”.

Chiar dacă întâlnim ultima clasată, e o echipă care nu a pierdut de trei jocuri, egaluri și victorie cu Dumbrăvița, o echipă care joacă, care nu mai are nimic de pierdut. Jucătorii vor să atragă atenția, să prindă contracte, să le sară în ochi altor echipe, e normal.

Am avertizat băieții, le-am spus că va fi un meci dificil, să nu se aștepte că va fi doar o plimbare până la Turnu Măgurele și se vor da de-o parte cei de la Alexandria. Nu, va fi un joc cu încrâncenare, cu dorință din partea lor, așa se întâmplă când o echipă nu are presiune.

Am încredere că jucătorii mei au înțeles mesajul, chiar dacă opt dintre cei care vor face deplasarea sunt tineri, 2003 și mai tineri. (…) Vom încerca și vom face ce depinde de noi să le dă minute și jucătorilor tineri. (…)”, a punctat Eugen Neagoe.

Campionii FC Argeș vrea victorii pe linie în ultimele meciuri din play-out

Clubul din Pitești face parte din Grupa A a play-out-ului, fiind acum, înainte de etapa a 3-a, pe locul 4, cu 27 de puncte. CFC Argeș are de recuperat un punct în raport cu locul 3, CSM Reșița, și are avans de un punct peste locul 5, CSC Dumbrăvița.

Le-am spus jucătorilor că trebuie să tratăm serios ultimele cinci meciuri. Am spus mereu, nici jocurile amicale nu le consider amicale, sunt de pregătire! Amicale jucăm în vacanță, la plajă, iar jucătorii sunt profesioniști.

Câțiva dintre ei sunt tineri care trebuie, cu muncă, cu dorință, să ajungă sus, poate peste câțiva ani la echipa națională. Sper ca o parte din ei să ajungă acolo, jucătorii au calități. (…)

Ne dorim să câștigăm play-out-ul, dar rămâne de văzut dacă vom merita, dacă vom avea evoluții bune, dar depinde și de adversari, asta vor și ei. Vom trata serios toate meciurile și trebuie să fim responsabili, contează foarte mult”, a continuat Neagoe.

Eugen Neagoe face echipă de promovare la CFC Argeș din vară

Înaintea întâlnirii cu CSM Alexandria, Eugen Neagoe a vorbit și despre planurile pentru sezonul următor, dar și ce va dori de la echipă în rundele următoare din play-out.

Campionii FC Argeș putea rămâne luna trecută fără antrenorul Eugen Neagoe, acesta fiind dorit de Petrolul. Sponsorul Viorel Tudose se opunea plecării, dar ”principalul” are și o clauză mare în contract, de 120.000 de euro.

Acum, Neagoe se gândește la sezonul următor alături de Campionii FC Argeș, alături de care vrea să promoveze în SuperLiga României.

Ne gândim și la sezonul următor, discutăm, lucrurile trebuie să se schimbe și se vor schimba! Așa cum am spus, oamenii au luat atitudine chiar dacă am deranjat în anumite momente. Se va face ce trebuie, vom avea terenuri bune de antrenament, este meritul celor care conduc, al domnului primar Gentea și al domnului Tudose.

Au investit în terenurile de antrenament, la care se lucrează și arată destul de bine. Știu că se lucrează și la sinteticul din oraș și va fi gata în toamnă.

Vor fi schimbări și de lot, dar nu am hotărât nici cine vine, nici cine pleacă. Poate vor fi jucători care vor dori să plece, dar vor fi sigur schimbări. Trebuie să facem tot ce depinde de noi ca în sezonul următor să promovăm”, a mai punctat Neagoe.

Conferința de presă susținută de Eugen Neagoe înaintea partidei CSM Alexandria – CFC Argeș:

Foto și video: CFC Argeș

https://liga2.prosport.ro/seria-1/antoniu-manolache-a-adus-prima-victorie-in-play-off-pentru-corvinul-hunedoara-19307252

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-a-doua-remiza-la-rand-1-1-cu-fk-miercurea-ciuc-19307244

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-egalata-pe-final-de-cs-mioveni-19307238

https://liga2.prosport.ro/seria-1/majoritatea-jucatorilor-de-la-csm-resita-termina-contractele-in-vara-19305709

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-florin-maxim-dupa-corvinul-unirea-slobozia-1-0-19305827

Andrei PASCU 11 Apr. 2024, 15:23 Liga 2
Pe aceeași temă