Alexandru Boiciuc vede și partea pozitivă a remizei cu Unirea Dej: ”Nu am pierdut niciun meci și asta este tot un punct forte al nostru.” Golgheterul Gloriei, despre lipsa eficacității în atac a echipei

Marius ANGHEL 10 Apr. 2023, 12:38 Liga 2

Golgheterul Gloriei Buzău a avut cel puțin trei situații de a marca în meciul de sâmbătă cu Unirea Dej și de a apropia victoria, însă de fiecare dată conaționalul său Dorian Railean a intervenit și a păstrat poarta neperforată. Basarabeanul Alexandru Boiciuc (25 de ani) a fost, până la introducerea lui Pandele, principalul pericol la poarta clujenilor, însă golul i-a lipsit pentru al doilea meci consecutiv și trupa din Crâng a ajuns la patru partide la rând terminate la egalitate, dintre care ultimele trei desfășurate în play-off-ul Ligii 2.

Alexandru Boiciuc a pus absența golului contra Unirii Dej pe lipsa de noroc

Pe lângă situațiile lui Boiciuc, din minutele 56, 68 și 81, Gloria a avut prin Pandele, în minutele 75 și 87, alte două ocazii bune, însă de această dată, după șase partide consecutive în care a înscris cel puțin o dată, acum nu a mai marcat și a terminat la egalitate. 0-0 a arătat tabela stadionului din Crâng la finalul partidei cu Unirea Dej, în dreptul buzoienilor fiind 0 pentru a treia oară în acest sezon în jocurile de acasă, după 0-0 cu Progresul Spartac și 0-1 cu Concordia Chiajna, și pentru a patra oară per total în această ediție a Ligii 2, și după acel 0-1 de la Poli Iași.

Atacantul basarabean a pus absența golului contra Unirii Dej pe lipsa de noroc. ”A fost un meci interesant, din punctul meu de vedere, a fost un meci al norocului, al lipsei de noroc de ambele părți. Am avut și noi și ei ocazii, într-un meci în care zic eu că ne-am bătut la egal, însă trebuia să ne folosim de ocaziile pe care le-am avut”, a spus Boiciuc la finalul partidei cu clujenii.

”Ăsta e fotbalul, câteodată e suficientă o ocazie pe meci ca să marchezi și câteodată nu-ți ajung patru-cinci ca să o bagi în ațe. Și, din acest punct de vedere, mai trebuie să lucrăm, să lucrez în primul rând și eu și la următoarele ocazii să reușesc să marchez”, a mai declarat atacantul care în această ediție a Ligii 2 are 7 goluri înscrise în 17 meciuri disputate, fiind golgheterul Gloriei.

”Calitate avem toți și trebuie doar să ne impunem din punct de vedere al mentalității”

Rezultatul cu Unirea Dej a dezamăgit spectatorii puțini și pretențioși de la Buzău, care la finalul jocului, nemulțumiți de ce au văzut pe teren, au scandat demisia antrenorului și către jucători au strigat că sunt ”blatiști”, după cum a declarat Adrian Mihalcea.

Boiciuc a răspuns la întrebarea referitoare la ce ar trebui să facă Gloria în plus pentru a obține și victorii în play-off.

”Trebuie să marcăm, după care să nu luăm gol. E foarte simplu. Din punctul meu de vedere, avem un joc destul de bun și foarte importantă este atitudinea pe care o avem. Ieșim la fiecare meci cu o motivație foarte mare de a promova și cred eu că avem șanse, avem calitate ca să marcăm, după care să menținem rezultatul și să obținem și victoria mult dorită”, a spus Alexandru Boiciuc, cel care chiar în sezonul trecut a bifat, cu ”U” Cluj, obiectivul la care visează Gloria Buzău și suporterii săi acum: promovarea în prima ligă.

Cum încearcă Boiciuc să-și motiveze coechipierii? ”Suntem mai mulți jucători care avem experiența promovărilor și jocurilor în Liga 1. Încerc să-mi ajut coechipierii în momentele în care avem nevoie de un cuvânt motivațional. Niciodată nu încerc să-i critic, ci, din contră, să-i susțin și să le spun că cea mai importantă este atitudinea, deoarece calitate avem toți și trebuie doar să ne impunem din punct de vedere al mentalității”, a explicat atacantul care în România a mai evoluat pentru Poli Iași, Foresta Suceava, ASA Târgu Mureș, Academica Clinceni și ”U” Cluj, iar în prima ligă are meciuri cu Poli Iași (20 și 2 goluri), Clinceni (13) și ”U” Cluj (8).

Urmează meciul cu SC Oțelul: ”Mergem la Galați să ne dăm viața, să dăm totul pe teren și să obținem victoria”

În următoarea etapă, a 4-a din play-off, Gloria Buzău joacă la Galați, cu SC Oțelul, echipă care are două eșecuri în primele trei jocuri din acest turneu și vine după un 0-3 încasat la București cu Dinamo. Chiar și așa, gălățenii sunt la cinci puncte în față, pe locul 3, al doilea direct promovabil în condițiile în care deasupra lor se află Steaua, fără drept de promovare.

Boiciuc, la fel ca antrenorul său, a remarcat și părți pozitive după a treia remiză consecutivă din turneu de promovare. Gloria este neînvinsă în play-off, cum numai Dinamo și Poli Iași, momentan fără joc în etapa 3, au mai reușit până acum și este în obiectiv.

”Va fi o luptă crâncenă. Toate echipele sunt la același nivel, toate sunt bune. În comparație cu celelalte echipe, noi nu am pierdut niciun meci și asta este tot un punct forte al nostru în momentul de față. Cu siguranță avem nevoie și de trei puncte, pentru a ne apropia de Iași și de Steaua. Cu siguranță mergem la Galați să ne dăm viața, să dăm totul pe teren și să obținem victoria”, a comentat Alexandru Boiciuc.

Meciul dintre SC Oțelul (locul 3, 39 puncte) și Gloria Buzău (locul 5, 34 puncte) are loc joi, de la ora 20:00, la Galați.

Declarațiile lui Alexandru Boiciuc de la finalul meciului Gloria Buzău – Unirea Dej 0-0:

Foto și video: FC Buzău

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-comunicat-prin-care-vrea-sa-pastreze-energia-pozitiva-19266186

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-mihalcea-dezamagit-de-publicul-buzoian-dupa-remiza-cu-unirea-dej-daca-se-va-face-o-tragedie-eu-nu-stau-si-nu-ma-agat-de-nimic-dar-nici-sa-fiu-huiduit-de-un-stadion-intreg-si-echipa-19266120

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-unirea-dej-se-joaca-de-la-ora-1230-ambele-echipe-au-nevoie-de-victorie-pentru-a-tine-pasul-cu-dinamo-si-a-mai-spera-la-al-doilea-loc-direct-promovabil-19265911

Marius ANGHEL 10 Apr. 2023, 12:38 Liga 2
Pe aceeași temă