Adrian Mihalcea, dezamăgit de publicul buzoian după remiza cu Unirea Dej: ”Dacă se va face o tragedie, eu nu stau și nu mă agăț de nimic. Dar nici să fiu huiduit de un stadion întreg și echipa mea să fie făcută blatistă”

Marius ANGHEL 09 Apr. 2023, 14:20 Liga 2
Adrian Mihalcea, dezamăgit de publicul buzoian după remiza cu Unirea Dej: ”Dacă se va face o tragedie, eu nu stau și nu mă agăț de nimic. Dar nici să fiu huiduit de un stadion întreg și echipa mea să fie făcută blatistă”

Gloria Buzău nu a pierdut până acum în acest play-off al Ligii 2, în primele trei etape, dar nici nu a câștigat. Echipa lui Adrian Mihalcea a înregistrat sâmbătă, pe teren propriu, o nouă remiză, de această dată cu Unirea Dej (scor 0-0), adversar care pe întreaga durată a sezonului regular s-a aflat deasupra sa în clasament, iar acum se află dedesubt.

Trupa din Crâng a dominat jocul în întregime, a avut câteva șuturi periculoase la poarta lui Dorian Railean, unele chiar situații mari, în dreptul lui Pandele (75), Blejdea, Greu, Pandele și Boiciuc, toți în faza din minutul 81, și încă o dată prin Pandele, din lovitură liberă, în minutul 87. În prelungiri, în minutul 90+4, Unirea putea da lovitura chiar în două rânduri. Mai întâi a trimis de după mijlocul terenului o minge care a căzut de puțin peste transversală, iar la următoarea fază Blaj l-a driblat inclusiv pe goalkeeper, însă nu a trimis în poarta goală, a întârziat, iar apoi a parat Stoian.

Adrian Mihalcea, dezamăgit de public după jocul egal cu Unirea Dej: ”Echipa are o primă performanță deja atinsă, a doua e că nu a pierdut decât un joc din 15 meciuri și, cu toate acestea, un stadion îmi cere demisia și ne fac hoți!”

Pe stadionul din Buzău a bătut din nou vântul prin tribune, asistența fiind una în media jocurilor Gloriei, adică redusă, în ciuda faptului că echipa se află pentru prima dată în lupta pentru promovare de când a ajuns în Liga 2. În afară de cei circa 20-30 de fani care formează galeria și încearcă să încurajeze echipa, restul publicului rămâne un mare amator de spart semințe, de înjurat, certat și, bineînțeles, se crede un fin cunoscător de fotbal!

După jocul cu Unirea Dej, Adrian Mihalcea a recunoscut calitatea modestă a meciului, însă a remarcat și lucrurile pozitive. Echipa a recuperat un punct față de SC Oțelul, clasata pe locul al doilea direct promovabil, este neînvinsă și este în continuare în obiectiv. Antrenorul se declară, însă, dezamăgit de atitudinea publicului și nu înțelege de ce i se cere demisia și se scandează hoții!

”Un meci slăbuț, un meci fără ritm de joc, un meci în care nu ne-am creat foarte multe ocazii, multe au fost întâmplătoare. Parcă nici din punct de vedere fizic nu am corespuns. Un meci pe care puteam să-l pierdem în minutul 90, cum, de altfel, am mai făcut în multe dintre meciuri. Dar, ăștia suntem. În continuare luptăm, nu avem nimic de pierdut. Până la urmă, în momentul de față, am mai recuperat un punct, știu că toată lumea își dorea mai mult, dar știți ce este frustrant? Este frustrant că echipa asta nu a fost niciodată în play-off, deci are o primă performanță deja atinsă, a doua e că nu a pierdut decât un joc din 15 meciuri și, cu toate acestea, un stadion îmi cere demisia și ne fac hoți! Aici eu nu înțeleg, chiar nu înțeleg! Adică chiar nu înțeleg. Poate sunt orașe unde spectatorul este un cunoscător fin al competiției, dar nu înțeleg. Dacă ei vor să plec, nu este nicio problemă. Eu îi felicit pe băieți pentru toată munca depusă până acum, pentru că e o muncă și știam că în play-off nu vor mai fi meciuri ușoare, drept dovadă uitați-vă cum se desfășoară”, a spus Adrian Mihalcea la finalul partidei.

Publicului buzoian i se arată exemplele Galați și Dinamo. ”Poate își doresc mai mult decât ai noștri să promoveze”

Mihalcea merge mai departe și face o compație cu publicul de care are parte SC Oțelul și Dinamo, echipe care joacă cu stadioanele pline și într-o atmosferă senzațională. Crede că acolo se dorește mai mult promovarea decât o arată buzoienii prin absența lor de la jocurile Gloriei.

”Sunt extrem de dezamăgit. Nu știu dacă este un cuvânt dur, dar ăsta este cuvântul. În loc să vină la stadion, cum văd la Galați stadioane pline, văd la Dinamo… Poate își doresc mai mult decât ai noștri să promoveze. Dacă nu concep că este o competiție și putem evolua slab câte o dată și nu acceptăm lucrul acesta, nu știu ce mai e de făcut.

Se întâmplă astfel de jocuri. Poate și presiunea rezultatelor de până acum. Nu am reușit să avem o evoluție cum, de altfel, am avut în ultima perioadă în jocurile de acasă, dar nu e un capăt de țară. Încă o dată, sunt extrem de mulțumit de băieți pentru tot ce au făcut până acum, jocul de astăzi și poate încă un joc, dar noi, conducerea, antrenorii, jucătorii, am adus echipa asta în play-off, unde și-a dorit și avem în continuare șanse reale de a promova”, a comentat antrenorul echipei buzoiene.

”Am prins o zi mai slabă, se poate întâmpla, dar nu trebuie făcut un capăt de țară”

Adrian Mihalcea nu crede că rezultatele Gloriei din ultima vreme se datorează poate lipsei unor jucători și mai experimentați în lot. E de părere că are astfel de jucători.

Acesta a vorbit în continuare despre șansele reale ale echipei sale de a promova și că se află în obiectiv, dar și despre mâhnirea pe care o are atunci când vede că este huiduit de public, iar jucătorilor săi li se strigă că sunt blatiști. E decis să plece dacă se va mai întâmpla acest lucru.

”Experiență de play-off au destul de mulți jucători. Cei care au venit de prin alte părți, de la alte echipe, au jucat în play-off și anul trecut, Boiciuc, Vali Alexandru, Blejdea, acum doi ani a jucat Valentin Munteanu. Deci nu e vorba de asta. Am prins o zi mai slabă, se poate întâmpla, dar nu trebuie făcut un capăt de țară. Cel puțin eu nu fac, avem în continuare șanse reale și dacă nu vom mai avea șanse la un loc de promovare directă avem și acele două locuri de baraj. În momentul de față suntem pe un loc de baraj, așa că nu știu unde este tragedia. Dar, dacă se va face o tragedie, eu am spus, eu nu stau și nu mă agăț de nimic. Dar nici să fiu huiduit de un stadion întreg și echipa mea să fie făcută blatistă”, a transmis Adrian Mihalcea.

Gloria Buzău în meciul din play-off cu Unirea Dej: R. Stoian – Oteliță, Vîrtej, Wiktorski, Șuteu – A. Lopez (cpt.)(Godwin 90+1′), Gaitan (Greu 69′) – Dr. Lazăr (Pandele 69′), V. Angelov (Blejdea 69′), Boiciuc – Val. Alexandru (Val. Munteanu 46′). Rezerve neutilizate: D. Rusu – Marku, Cârstocea, Uțiu.

Mihalcea nu renunță ușor: ”Vom munci în continuare, ăsta este mesajul nostru”

De la eșecul cu Concordia din sezonul regular, înregistrat chiar în Crâng, Gloria are șapte meciuri oficiale în campionat în care nu a pierdut. În șase dintre ele a remizat, patru fiind în ultimele jocuri disputate. Teoretic și practic, echipa lui Mihalcea are o serie bună de rezultate pozitive.

”Diferența o va face seriile bune de rezultate pozitive. Noi avem o serie de rezultate pozitive, dar nu avem victorii, dar oricând se pot schimba aceste egaluri în victorii. Nu am reușit până în momentul de față, vom vedea, vom lucra în continuare. Astăzi am aruncat tot ce aveam mai ofensiv în teren, am avut și câteva posibilități de a marca, nu ocazii clare. Vom munci în continuare, ăsta este mesajul nostru. Dacă vom reuși să ne atingem obiectivul, bine, dacă nu, asta este competiția, vom vedea, se va trage linie cândva și se va decide”, a tras concluzia Mihalcea.

Gloria Buzău e la cinci puncte de al doilea loc direct promovabil, ocupat de SC Oțelul, chiar următorul adversar

După trei etape din play-off-ul Ligii 2, Gloria Buzău ocupă locul 5, cu 34 de puncte, la un punct peste Unirea Dej (33).

Imediat deasupra acestora sunt SC Oțelul Galați (39 puncte), aflată pe al doilea loc direct promovabil, și Dinamo (38 puncte), clasată pe primul loc calificabil la barajul de promovare. Gloria e pe al doilea loc de baraj, în condițiile în care Steaua (locul 2, 43 de puncte), nu are drept de accedere în prima ligă.

În etapa a 4-a, Gloria Buzău joacă în deplasare la Galați, cu SC Oțelul, joi, de la ora 20:00. Cu un succes în orașul de la malul Dunării, Gloria se apropie la două puncte de trupa lui Dorinel Munteanu.

Declarațiile lui Adrian Mihalcea de la finalul meciului Gloria Buzău – Unirea Dej 0-0:

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto
Video: FC Buzău

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-remiza-cu-gloria-buzau-si-primul-punct-in-play-off-ul-de-liga-2-19266026

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-unirea-dej-se-joaca-de-la-ora-1230-ambele-echipe-au-nevoie-de-victorie-pentru-a-tine-pasul-cu-dinamo-si-a-mai-spera-la-al-doilea-loc-direct-promovabil-19265911

https://liga2.prosport.ro/program-tv/programul-celor-doua-etape-din-liga-2-din-preajma-pastelui-jocurile-din-play-off-sunt-intinse-pe-mai-multe-zile-in-play-out-runda-a-4-a-are-loc-vineri-nu-sambata-19265570

Marius ANGHEL 09 Apr. 2023, 14:20 Liga 2
Pe aceeași temă