Alexandru Boiciuc i-a adus un punct Gloriei Buzău cu Dinamo: ”Mă bucur că am marcat. Ador astfel de meciuri, cu așa atmosferă”. Analiza luptei pentru promovare

Andrei PASCU 20 Mar. 2023, 14:09 Liga 2
Alexandru Boiciuc i-a adus un punct Gloriei Buzău cu Dinamo: ”Mă bucur că am marcat. Ador astfel de meciuri, cu așa atmosferă”. Analiza luptei pentru promovare

Alexandru Boiciuc (25 de ani), unul dintre oamenii importanți din lotul echipei Gloria Buzău, a reușit să iasă în evidență și în partida cu Dinamo, în care s-a înregistrat un rezultat de egalitate, scor 1-1. Jucătorul lui Adrian Mihalcea a declarat la final că e mulțumit cu remiza.

Alexandru Boiciuc, mulțumit cu punctul luat de Gloria Buzău în deplasarea cu Dinamo

La fel ca antrenorul său, Boiciuc a scos în evidență faptul că Dinamo a avut parte de un impuls moral, ”Arcul de Triumf” fiind aproape plin la confruntarea de duminică, din play-off-ul de Liga 2.

Își dorește, așa cum s-a decis în vestiar și la nivelul conducerii buzoienilor, o clasare pe un loc direct promovabil în SuperLiga României, dar e convins că meciurile rămase de jucat în play-off vor fi foarte complicate.

Alexandru Boiciuc, opinie despre lupta pentru promovare, după Dinamo – Gloria Buzău: ”Avem obiectivul să ajungem în prima ligă” 

Din perspectivă individuală, Alexandru Boiciuc a prins încredere în urma golului cu Dinamo, întrucât a reușit să marcheze după o acțiune personală superbă, contribuind la un punct luat, un rezultat pozitiv care poate cântări decisiv la finalul competiției.

Mă bucur că am reușit să marchez, pe un astfel de stadion, cu astfel de suporteri și cu o astfel de echipă. E un punct meritat, e un punct muncit, am suferit mult pe durata întregii partide și ne putem mulțumi cu acest punct în deplasare.

Mi-a plăcut foarte mult atmosfera. Ador să joc astfel de meciuri, cu astfel de atmosferă. Și anul trecut, la baraj cu Dinamo (n.r. – barajul de menținere – promovare în SuperLigă, evolua pentru Universitatea Cluj), a fost o atmosferă incendiară făcută de «șepcile roșii» alături de cei de la Dinamo. Au fost aproape 30.000 de oameni, atunci te simți cu adevărat fotbalist și sper ca și în Liga 1 și în Liga 2 astfel de meciuri.

Avem obiectivul să promovăm! Va fi o luptă foarte crâncenă, toate echipele sunt cam la același nivel, cred că diferența o va face atitudinea la fiecare etapă. Și suporterii vor veni cu un plus. Noi așteptăm suporterii la Buzău să vină în număr cât mai mare.

În deplasare, când o să jucăm cu echipele mari, va trebui să evoluăm și împotriva suporterilor, care îi motivează pe jucători. Toată echipa își dorește să promovăm și vom face tot posibilul să realizăm acest lucru”, a spus Alexandru Boiciuc la finalul partidei Dinamo – Gloria Buzău, la conferința de presă.

Gloria Buzău, duel cu Poli Iași în etapa 2 din play-off

Gloria Buzău a debutat în play-off, așadar, cu Dinamo, scor 1-1. Formația lui Adrian Mihalcea va întâlni apoi, în runda a 2-a, Politehnica Iași, în deplasare, iar ulterior, până la finalul turului, va da peste Unirea Dej (acasă), SC Oțelul (deplasare) și Steaua (acasă).

Deși nu a învins Dinamo, Gloria Buzău a urcat de pe ultimul loc în play-off până pe poziția a 5-a, devansând Unirea Dej la golaveraj, ambele având câte 32 de puncte, tot atâtea câte are și Dinamo, locul 4. Tot duminică s-a disputat și duelul dintre SC Oțelul și Poli Iași, scor 1-2.

Liga 2 intră într-o pauză competițională acum, pentru meciurile echipelor naționale, și, cel mai probabil, Adrian Mihalcea va programa și câteva confruntări de verificare, pentru a mai pune la punct din problemele semnalate la echipă, în etapele scurse din 2023.

Foto: George Filip / Mediafax Foto

 

 

 

Andrei PASCU 20 Mar. 2023, 14:09 Liga 2
Pe aceeași temă