Alb-violeții, îngrijorați de starea terenului la meciul cu Foresta. „Depinde cât de repede va ceda. Sperăm totuși să nu fie precum cel de la Arad”

În cadrul conferinței de presă pe care a susținut-o ieri clubul ASU Poli, în care au fost prezentate cinci dintre cele șapte achiziții din această iarnă, antrenorul Sorin Brîndescu și managerul sportiv Marius Cociu au vorbit și despre primul meci oficial pe care echipa timișoreană îl va disputa la finalul acestei săptămâni. Sâmbătă, de la ora 11:00, gruparea alb-violetă va evolua pe stadionul Areni din Suceava cu Foresta.

„Sunt mulțumit de pregătirea pe care am făcut-o, dar despre asta vor vorbi rezultatele. Și în tur am făcut meciuri bune, însă rezultatele au lăsat de dorit. Sau mai bine spus momente bune de joc, în care am jucat de la egal la egal sau chiar am fost peste adversar, dar și momente în care am făcut greșeliși până la urmă rezultatul a fost în defavoarea noastră. Dacă e să dau un singur exemplu, m-aș referi chiar la meciul tur cu Foresta, când am condus și le-am făcut pur și simplu cadou trei goluri. Prin transferurile pe care le-am făcut, în special pe axul central, unde avem doi jucători cu experiență, Mera și Nicolescu, sperăm să căpătăm acea încredere care ne-a lipsit în prima parte a campionatului, iar aceasta să se vadă în jocul echipei și în rezultate”, a declarat, citat de Druckeria, Brîndescu.

„S-ar putea să apară schimbări în așezarea noastră în funcție de adversar”

Timișorenii au plecat spre Bucovina în această dimineață, cu autocarul, și urmează să ajungă la orele serii la Suceava. Vineri vor efectua un antrenament, iar sâmbătă dimineață au meciul cu Foresta. Antrenorul poliștilor speră ca jucătorii săi să se adapteze cât mai repede la suprafața de joc de pe Areni, care se anunță una destul de grea din cauza terenului moale.

„Am informații despre cei de la Suceava, despre amicalele pe care le-au disputat. La fel ca noi, și ei s-au pregătit și au jucat doar pe sintetic. Cunoaștem componența lotului lor, le cunoaștem primul 11. Ne-am și antrenat în această săptămână în funcție de acest joc, astfel că s-ar putea să apară schimbări în așezarea noastră în funcție de adversar. Sperăm ca aceste schimbări să fie de bun augur, să fie eficiente, pentru a-i putea anihila. Noi ne dorim să câștigăm acest joc, dar rămâne de văzut dacă și reușim. S-ar putea să fie un atu suprafața de joc… și noi am avut această problemă, la Lugoj, când am intrat pentru prima oară pe terenul de iarbă. În această săptămână am reușit să facem antrenamente pe iarbă, dar rămâne de văzut dacă ne putem adapta suprafeței de la Suceava. Ne-am uitat și la prognoză, până vineri va fi cald la Suceava, dar pe sâmbătă se anunță lapoviță și ninsoare. Probabil va fi un teren la fel ca la Lugoj, depinde cât de repede va ceda. Sperăm totuși să nu fie precum cel de la Arad”, a mai spus Brîndescu, făcând referire în dese rânduri la meciul amical cu CSM Lugoj, pierdut cu 0-1.

Patru jucători accidentați pentru meciul cu Foresta

Antrenorul alb-violeților nu e însă scutit de accidentați înaintea primul meci oficial din 2017. Pe lângă Ungureanu, Telescu și Taub, incerți de mai mult timp, ASU Poli l-a pierdut, cel puțin pentru jocul cu Foresta, și pe tânărul Darius Neamțu.

„Ne-am pus la un moment dat întrebări dacă aceste accidentări au apărut din cauza pregătirii pe care am făcut-o. Credem că nu e așa, pentru că Ungureanu a recidivat la o entorsă, Telescu a alunecat pe zăpadă la jocul de la Salonta, cu Luceafărul, și a făcut întindere, iar Taub a făcut întindere la tendon, care necesită pauză. Sperăm să nu necesite operație. Nici Neamțu nu va face deplasare, fiind și el accidentat. Acum două săptămâni a avut un contact la gleznă, el nu a spus nimic, randamentul lui a început să scadă, iar astăzi a recunoscut că îl doare glezna. A fost și la doctor, a făcut și un film, și i s-a recomandat o săptămână de pauză”, a declarat Brîndescu.

Cociu: „Ne dorim menținerea în Liga a 2-a, dar prin rezultatele din teren, nu datorită retragerii altor echipe”

În schimb, managerul sportiv Marius Cociu a vorbit mai mult despre situația de incertitudine care planează asupra campionatului Ligii 2. În această pauză de iarnă alte două echipe, CSM Râmnicu Vâlcea și Unirea Tărlungeni, au decis să se retragă din campionat din cauza problemelor financiare.

„Și această reluare a campionatului stă în incertitudine, pentru că se tot aude că sunt echipe care vor să se retragă. Iar acesta nu e un lucru bun, chiar nu o spunem cu ipocrizie, deși toată lumea ne spune că șansele noastre de a ne menține cresc dacă se mai retrag echipe. Eu am mai spus, ne dorim menținerea în Liga a 2-a, acesta a fost obiectivul trasat la începutul sezonului, dar ne dorim să-l îndeplinim prin rezultatele din teren, nu datorită retragerii altor echipe”, a spus Cociu.

Pe aceeași temă