Se apropie Steaua – Dinamo, iar Ahmed Bani se gândește tot mai des la derby-ul din Ghencea: ”Toată lumea îl așteaptă. Mai sunt două meciuri, trebuie să luăm toate punctele”

Andrei PASCU 21 Mar. 2023, 17:03 Liga 2
Se apropie Steaua – Dinamo, iar Ahmed Bani se gândește tot mai des la derby-ul din Ghencea: ”Toată lumea îl așteaptă. Mai sunt două meciuri, trebuie să luăm toate punctele”

Dinamo e deja cu gândul la meciul cu Steaua, mai ales că vrea revanșa după eșecul de pe Arena Națională, din sezonul regular. Abia a început play-off-ul, dar nu mai e mult până la confruntarea din Ghencea.

Doar două meciuri ne despart de derby-ul Steaua – Dinamo, care va avea loc în etapa a 4-a, la jumătatea lunii aprilie. Pentru a avea încrederea la capacitate maximă, Ahmed Bani vrea victorii în etapele premergătoare, după 1-1 cu Gloria Buzău.

Ahmed Bani începe să se gândească la Steaua – Dinamo: ”E un derby, toată lumea îl așteaptă”

Dinamo a debutat cu un egal în grupa pentru promovare, dar își dorește toate punctele în duelurile cu Unirea Dej, din deplasare, și SC Oțelul, de pe teren propriu. Fotbalistul ”câinilor” a adus un punct în duelul cu buzoienii, în urma unei execuții personale foarte frumoase, dar a fost dezamăgit că echipa nu a câștigat.

Acum, se gândește doar la confruntările următoare, sperând că Dinamo, la finalul celor 10 etape de play-off, va fi pe un loc direct promovabil.

Golul care a adus un punct (n.r. – golul său din partida cu Gloria Buzău), degeaba a fost de nota 10. Cele trei puncte erau importante, aveam așteptări să începem bine. Noi o să jucăm fiecare meci în parte, mai sunt nouă meciuri, e mult fotbal de jucat.

Au avut și ei o bară, dar dacă Popică (n.r. – Alexandru Pop) dădea bine cu capul și dădea gol, eu zic că închideam meciul și luăm cele trei puncte. Detaliile o să facă diferența, e o luptă foarte strânsă, eu zic că suntem pregătiți. Meciul cu Steaua este un derby, toată lumea îl așteaptă, mai sunt două meciuri până atunci, noi trebuie să luăm toate punctele la fiecare meci în parte.

A fost greu la începutul campionatului, am ajuns aici și vom lupta până la final. S-au mișcat lucrurile în bine de când s-a schimbat acționariatul. Eu nu mă gândesc la baraj, doar la promovare directă, dar dacă o să fie baraj, asta este”, a declarat Ahmed Bani, citat de Radio Dinamo 1948.

David Irimia, 82 de minute în Dinamo – Gloria Buzău, la numai 16 ani 

În partida cu Gloria Buzău, în ciuda mizei importante, Ovidiu Burcă a mizat pe un jucător de 16 ani, David Irimia, care a stat pe teren până în minutul 82. El mai prinsese minute doar într-un meci, nouă minute mai exact, în confruntarea din etapa a 17-a a sezonului regular, cu Unirea Constanța, scor 6-0.

Tânărul lui Dinamo a povestit cum a primit vestea că va fi titular cu Gloria Buzău, dar și ce i-a transmis antrenorul Ovidiu Burcă.

În decursul săptămânii m-a chemat Mister la el în birou și m-a întrebat dacă sunt pregătit să joc de la început. I-am spus că da și de atunci știam că urmează să joc. Sincer, speram ca de anul viitor să joc titular constant. Mister mi-a spus să intru fără frică, am gestionat bine majoritatea fazelor.

Ne bucurăm că au fost aproape de noi fanii, speram să fie alături de noi, sperăm să promovăm direct. Dacă nu, de la baraj și să le mulțumim pentru suportul oferit”, a declarat David Irimia.

Dinamo, meci cu Unirea Dej în etapa a 2-a a play-off-ului

După ce a debutat cu Gloria Buzău, pe teren propriu, scor 1-1, Dinamo va întâlni, până la finalul turului play-off-ului, Unirea Dej, în deplasare, SC Oțelul, acasă, Steaua, în deplasare, și Poli Iași, pe teren propriu.

În acest moment, Dinamo e pe locul 4 în play-off, cu 32 de puncte, iar Gloria Buzău e sub ea, cu același punctaj, 32. Formația lui Ovidiu Burcă a urcat un loc, peste Unirea Dej, care a pierdut partida cu Steaua, scor 0-3, dar care are tot 32 de puncte.

Foto: George Filip / Mediafax Foto
Video: Dinamo

https://liga2.prosport.ro/seria-1/prima-cheltuiala-pe-care-si-a-asumat-o-redwhite-la-dinamo-19264130

https://liga2.prosport.ro/seria-1/crainicul-de-la-meciul-dinamo-gloria-buzau-cerere-inedita-catre-spectatori-tinand-cont-de-situatia-materiala-destul-de-grea-a-echipei-19264088

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-boiciuc-multumit-dupa-meciul-dinamo-gloria-buzau-19264075

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-egal-cu-gloria-buzau-19264047

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-gloria-buzau-se-joaca-de-la-ora-1200-cele-doua-echipe-incep-play-off-ul-cu-acelasi-numar-de-puncte-19263859

 

 

 

Andrei PASCU 21 Mar. 2023, 17:03 Liga 2
Pe aceeași temă