Dinamoviștii, triști și rușinați după remiza cu FK Miercurea Ciuc, chiar dacă s-au salvat de la retrogradare. Antrenorul Zeljko Kopic, singurul mai pozitiv: ”Ne-am atins obiectivul”

Marius ANGHEL 28 May. 2024, 01:44 Liga 2

Dinamo a jucat penibil în manșa retur a barajului de menținere-promovare în prima ligă contra FK Miercurea Ciuc, luni seară, pe stadionul Municipal din Miercurea Ciuc.

Contra divizionarei secunde antrenată de Robert Ilyeș, echipa bucureșteană a preferat să se apere tot meciul, abia a ajuns să finalizeze de două-trei ori, multe momente din repriza a doua a părut că este groggy și că urmează să încaseze gol, dar ineficiența în atac a ciucanilor a făcut-o să termine întâlnirea la egalitate, scor 0-0.

În urma acestui rezultat, cumulat cu cel înregistrat în manșa tur, 0-2 pe Arena Națională, Dinamo a reușit să se salveze de la retrogradare.

Zeljko Kopic, după remiza cu FK Miercurea Ciuc: ”Trebuie să fim fericiți, ne-am atins obiectivul”

Antrenorul croat al echipei Dinamo a privit partea pozitivă a acestui joc. Faptul că s-a obținut un rezultat care asigură menținerea în prima ligă. După jocul de la Miercurea Ciuc, în care transversala lui Politic (24) nu a fost contabilizată din cauza poziției de offside în care a fost semnalizat Abdallah, iar Dinamo a mai avut șuturi la poartă doar prin Pavicic (45+1) și Abdallah (73), Zeljko Kopic l-a menționat și pe Ovidiu Burcă pentru meritul său de a fi readus echipa în prima ligă în primăvara trecută!

”Sunt satisfăcut de faptul că am rămas în SuperLigă, ăsta e cel mai important lucru. Dacă vorbesc despre aceste 90 de minute, nu am jucat bine. Am avut probleme în a ține de minge și a fost un meci dificil din punct de vedere mental. Nu a fost ușor să menținem aceeași energie după eșecurile din ultimele meciuri. Îi înțeleg pe jucători, de aceea sunt mulțumit de cele două rezultate obținute în meciurile de baraj.

Nu e momentul să vorbim despre viitorul meu. Trebuie să fim fericiți, pentru că acum ne-am atins obiectivul, acela de a rămâne în SuperLigă. Pentru club a fost al patrulea an consecutiv cu probleme. Trebuie să discutăm despre tot și să evităm astfel de momente, pentru că acest club nu merită să treacă prin astfel de situații și să joace astfel de meciuri.

Cred că a fost o situație grea când am venit. Toată lumea știe că nu aici trebuie să fie Dinamo, dar când iei tot contextul în considerare, este un succes că am rămas în prima ligă. Vreau să spun că domnul Ovidiu Burcă este parte din acest succes, pentru că el a promovat echipa și a luptat cât a putut împreună cu stafful. Am dat totul pentru a îmbunătăți echipa, dar acum trebuie să vedem cum putem să o facem pe Dinamo mai bună”, a declarat Zeljko Kopic la microfonul DigiSport.

Andrei Nicolescu, rușinat de remiza cu Ciucul: ”Nu avem ce să sărbătorim, am făcut un meci jalnic”

Andrei Nicolescu, administratorul special al clubului Dinamo, a fost tranșant după joc, nemulțumit de evoluție, spunând că s-a evitat o mare rușine.

”Am evitat o rușine. Nu am fost la nivelul la care ne așteptam. Nu știu, mi-e greu să-mi găsec cuvintele. Rămânerea asta în Liga 1 e cu suferință mare. E ciudat ce s-a întâmplat. Am avut emoții, nu e normal să fim dominați. Felicit Ciucul, echipă cu mult entuziasm. Noi am evitat, azi, o rușine. Poate unii jucători se gândeau deja la vacanță, nu ne reprezintă acest meci. Toată lumea a arătat foarte rău astăzi, nu avem ce să sărbătorim, am făcut un meci jalnic. Se va face o analiză pentru toată lumea, începând cu mine, de mâine vedem ce am greșit pentru a nu repeta situația. Locul lui Dinamo nu este aici. Cât de curând vom avea concluzii. Nu am arătat bine deloc anul acesta și meciul de azi a fost o oglindă a suferinței”, a spus Nicolescu la Fotbal Club, de la DigiSport.

Răzvan Patriche abia aștepta vacanța: ”Suntem triști din pricina meciului de astăzi, am făcut un meci rău”

Absent la meciul tur din cauza unei suspendări, căpitanul Răzvan Patriche a jucat pentru Dinamo în manșa retur a barajului pentru menținerea în prima ligă. Fundașul a evitat a doua retrogradare cu trupa bucureșteană și s-a declarat extrem de nemulțumit de jocul în fața harghitenilor.

”Cu siguranță, Dinamo va arăta altfel în noul sezon, va fi un nou început. Deocamdată nu știu ce voi face, vom vedea. Încă mă mai simt bine și vreau să continui să joc fotbal. A fost un campionat greu, antrenorul ne-a felicitat că am terminat cu bine și asta e tot. Suntem triști din pricina meciului de astăzi, am făcut un meci rău.
Vom ajunge dimineață acasă, mulți vor pleca la casele lor, în țările lor. Așteptăm vacanța aceasta, de trei ani tot suntem la baraj. Să sperăm că va urma un campionat mult mai bun, să nu ne chinuim până în ultimul moment”, a declarat Răzvan Patriche după joc. El a mai spus și faptul că se află la finalul contractului cu Dinamo și nu știe ce-o va rezerva viitorul.

A dispărut fotbalul-șampanie de la Dinamo. Ahmed Bani: ”Am suferit așa cum am făcut-o tot anul”

Ahmed Bani nu s-a ferit, la rândul său, să spună că Dinamo a jucat slab în acest meci retur cu FK Miercurea Ciuc.

”Nu a fost cel mai bun meci, într-adevăr. Am suferit așa cum am făcut-o tot anul. Ăsta e finalul. Am suferit tot anul. Și astăzi am suferit. Da, mi-a fost incomod că ne-am apărat. Important e că nu am luat gol și că s-a terminat cu bine.

Nu știu dacă am suferit mai mult decât ceilalți. Eu sunt crescut aici, în spiritul clubului. E normal. Nu știu ce decizii trebuie luate (n.r. – ca să nu ne mai aflăm în situații de genul). Eu nu sunt în măsură. Sunt doar un jucător care își face datoria.

Faptul că am primit multe goluri pe final constituie unul dintre motivele pentru care am ajuns aici. Am făcut multe greșeli individuale, detaliile ne-au tras în jos. Nu știu dacă e o diferență atât de mare între echipele din prima ligă și a doua ligă, mai ales într-un astfel de meci”, a spus Bani, la flash-interviu. El mai are contract cu Dinamo.

În sezonul trecut, în play-off-ul Ligii 2, Ahmed Bani spunea despre Dinamo că joacă fotbal-șampanie. Despre jocul din prima ligă al echipei, Bani nu l-a categorisit până acum.

Dennis Politic s-a apărat ca niciodată: ”Cred că este cel mai urât meci în care am jucat în viața mea”

Dacă în manșa tur a înscris două goluri și și-a mai creat câteva mari ocazii prin care putea marca, în retur, Dennis Politic a fost aproape inexistent în atacul dinamovist. A trimits mingea în transversală în minutul 24, însă această fază a fost ștearsă din statistică, fiindcă s-a dictat poziție de offside la Abdallah.

Despre partida cu ciucanii, Politic a spus că nu a jucat niciodată așa, să se apere tot meciul, însă a apreciat faptul că s-a reușit îndeplinirea obiectivului.

”Ne-am atins obiectivul pentru care am venit aici, am rămas în Liga 1. Sincer să fiu, cred că este cel mai urât meci în care am jucat în viața mea. Nu m-am apărat niciodată 90 de minute, cum am făcut-o azi. Am jucat fundaș stânga, dar important e că am rămas în Liga 1.

Din punctul meu de vedere, nu trebuia să fim în această situație. Am pierdut multe puncte pe final de meci, trebuia mai multă concentrare. Nu a fost un meci plăcut nici pentru noi, nici pentru fani, cărora le mulțumim că au venit până aici”, a declarat Dennis Politic, care așteaptă întâlnirea cu Andrei Nicolescu pentru a vedea dacă va mai continua la Dinamo sau va pleca.

Dinamo, în meciul retur cu FK Miercurea Ciuc: Golubovic – Gabriel Moura, Rz. Patriche (cpt.), Homawoo, Amzăr (Ric. Grigore 83′) – Milanov (Cr. Costin 75′), Gnahore, Pavicic (Dani Iglesias 46′) – Bani, Abdallah (Bordușanu 87′), Politic (Goncalo Gregorio 87′). Rezerve neutilizate: Railean – N. Roșu, Ilic, Edgar Ie.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și Mihai Pop (ProSport)

Marius ANGHEL 28 May. 2024, 01:44 Liga 2
Pe aceeași temă