Agresorii lui Bocăneală, un an de suspendare!

05 Nov. 2008, 18:38 Liga 2
Agresorii lui Bocăneală, un an de suspendare!

Jucătorii formației Cetatea Suceava, Lucian Pavel și Mugur Bolohan, au fost suspendați, miercuri, de către Comisia de Disciplină a FRF pentru un an și amendați cu 5.000 de lei ca urmare a incidentelor de la finalul partidei cu Ceahlăul Piatra Neamț, informează frf.ro.

Comisia de Disciplină a mai decis suspendarea pentru trei jocuri a antrenorului secund Florin Cristescu și amendarea acestuia cu 4.280 de lei, deoarece l-a lovit și el pe arbitrul Bocăneală, în timp ce Aron Martin, Bogdan Cotolan și Ionel Celpan au fost suspendați fiecare câte un joc și amendați cu câte 500 de lei ca urmare a cumului de cartonașe galbene.

Arbitrul Marius Bocăneală, care a condus la centru partida Cetatea Suceava – Ceahlăul Piatra Neamț, scor 0-1, contând pentru etapa a XII-a a Ligii a II-a, a fost bătut de jucătorii formației gazdă, după ce a acordat, în minutul 90+6, un penalti pentru oaspeți.

În minutul 49 al partidei, arbitrul Marius Bocăneală a dictat lovitură de pedeapsă pentru Ceahlăul Piatra Neamț, iar jucătorii Cetății au protestat, acuzând că infracțiunea a avut loc în afara careului. Bocăneală a fost îmbrâncit de către jucătorii suceveni, iar între fotbaliștii celor două echipe au avut loc mai multe lovituri. Între timp, tușierul Cătălin Savu s-a îndreptat către unul dintre fotoreporterii aflați la marginea terenului și s-a uitat pe camera foto a acestuia, observând că infracțiunea avusese loc în afara careului. Savu s-a îndreptat către Bocăneală, căruia i-a spus că trebuie dictată lovitură liberă.

În minutul 90+6 al partidei, arbitrul Marius Bocăneală a acordat o lovitură de la 11 metri pentru Ceahlăul Piatra Neamț, moment în care jucătorii celor două formații au început să se îmbrâncească.

Penaltiul nu a putut fi executat până în minutul 90+15, deoarece toate baloanele fuseseră ascunse de către copiii de mingi. În momentul în care s-a făcut rost de o minge, unul dintre jucătorii formației gazdă a șutat-o în tribune. În cele din urmă, Cebotaru a transformat lovitura de la 11 metri, iar imediat după aceasta, arbitrul a fost culcat la pământ și bătut de jucătorii formației gazdă. Arbitrul Bocăneală a fost salvat doar după intervenția forțelor de ordine.

La finalul partidei, Bocăneală a fost lovit la coaste, la picioare, peste față și peste umeri, cei mai "vehemenți" fiind Mugur Bolohan și Ionuț Pavel, care îl mai bruscase pe arbitru și la faza din minutul 49.

Bocăneală a părăsit stadionul la o oră și jumătate de la finalul partidei, fiind escortat de poliție până la ieșirea din localitate.

05 Nov. 2008, 18:38 Liga 2
Pe aceeași temă