Afectată de coronavirus, Petrolul are parte de un debut infernal în play-off, cu rivala Rapid. Costel Enache: ”Suntem într-o situație delicată, credem în șansa noastră și ne vom lupta până la capăt”

Marius ANGHEL 10 Jul. 2020, 23:57 Liga 2
Afectată de coronavirus, Petrolul are parte de un debut infernal în play-off, cu rivala Rapid. Costel Enache: ”Suntem într-o situație delicată, credem în șansa noastră și ne vom lupta până la capăt”

La patru luni distanță de la ultimul meci oficial disputat, victoria cu 2-1 la Miercurea Ciuc, Petrolul revine pe teren și reîncepe cursa pentru obținerea promovării în Liga 1. De această dată o va face în play-off, un turneu de cinci etape inventat de FRF pentru a stabili echipele care merg în prima ligă la finalul acestui sezon afectat de pandemia COVID-19. Iar startul în play-off nu va fi unul oricare, ci contra marii rivale Rapid. Va fi un ”Primvs Derby” trist însă, fiindcă înfocații suporteri ai celor două echipe nu vor avea acces pe stadionul ”Ilie Oană”, deoarece autoritățile vor să țină în frâu răspândirea noului coronavirus.

Petrolul ar fi trebuit să înceapă play-off-ul cu un meci la Arad, cu liderul UTA, sâmbăta trecută, însă în lotul ”lupilor” au fost descoperite cazuri de COVID-19. Partida a fost amânată, jucătorii au intrat în izolare, s-au făcut retestări, iar cei șase sportivi depistați pozitiv au fost reconfirmați, astfel că vor lipsi o perioadă mai îndelungată. Restul au primit accept să se antreneze și să joace, astfel că următorul lor meci programat în play-off, cel cu Rapid, va avea loc sâmbătă, de la ora 20:15.

Costel Enache: ”Trebuie să acceptăm realitatea și să încercăm să acoperim lipsurile cu jucători valizi”

Cu lotul afectat de aceste probleme cu coronavirusul, rămâși pentru o perioadă fără Younes Hamza, Serge Ekollo, Armando Vajushi, Ștefan Bărboianu, Alberto Olaru și Adrian Nicolae, petroliștii vor fi nevoiți să completeze raportul arbitrului cu juniori din cadrul clubului. Chiar și așa, Costel Enache are un singur obiectiv: promovarea în Liga 1.

”Chiar dacă suntem într-o situație delicată, credem în șansa noastră și ne vom lupta până la capăt pentru victorie! Avem mulți absenți, am completat lotul cu juniori, dar trebuie să acceptăm realitatea și să încercăm să acoperim lipsurile cu cei care sunt valizi. Trebuie să rămânem pozitivi și să facem tot ceea ce depinde de noi, astfel încât să ne atingem obiectivul”, a spus antrenorul Costel Enache înaintea meciului cu Rapid, citat de fcpetrolul.ro.

În meciul desfășurat de cele două echipe în turul campionatului regulat, Rapid s-a impus în Regie cu 1-0, prin golul lui Bogdan Manole, marcat în minutul 80, după o centrare din corner, însă cei care au controlat mare parte din acea întâlnire au fost petroliștii. Atunci, ambele formații aveau alți antrenori, Daniel Pancu, respectiv Flavius Stoican.

Iulian Dima arbitrează de la centru ”Primvs Derby”

Partida se sâmbătă, programată de la ora 20:15, pe stadionul ”Ilie Oană” va fi arbitrată de centralul Iulian Dima (București) și asistenții Marius Cristian Marchidanu (Brăila) și Ferencz Tunyogi (Zalău). Arbitru de rezervă va fi Ionuț Coza (Cernica – Ilfov), în vreme ce observatori au fost delegați Andrei Ioniță (București) și Adrian Petre (Buzău).

În clasament, Rapid ocupă locul 5, cu 20 de puncte și un meci mai mult jucat. Petrolul se situează pe poziția a 6-a, cu 19 puncte, și cu o restanță, cea cu UTA, care a fost programată pentru miercuri, de la ora 18:30, la Arad.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-muta-presiunea-din-primvs-derby-pe-petrolul-pentru-rivala-noastra-este-un-meci-de-viata-si-moarte-antrenorul-rapidului-se-teme-de-adversarul-ranit-de-co-19138812

https://liga2.prosport.ro/seria-1/probleme-mari-de-lot-pentru-petrolul-inaintea-derby-ului-cu-rapid-costel-lazar-anunta-ca-mai-multi-tineri-vor-fi-promovati-la-prima-echipa-vom-alinia-o-formatie-cu-multi-juniori-e-sansa-l-19138800

https://liga2.prosport.ro/seria-1/uta-si-petrolul-au-aflat-data-la-care-isi-desfasoara-restanta-din-prima-etapa-a-play-off-ului-meciul-fusese-amanat-din-cauza-cazurilor-pozitive-de-covid-19-de-la-echipa-ploiesteana-19138699

https://liga2.prosport.ro/seria-1/barajul-de-promovare-mentinere-in-liga-1-ramane-in-dubla-mansa-si-are-noi-date-de-desfasurare-fata-de-cum-fusesera-stabilite-initial-finalul-play-out-ului-ligii-1-a-fost-decalat-19138625

Marius ANGHEL 10 Jul. 2020, 23:57 Liga 2
Pe aceeași temă