AFC Odorheiu Secuiesc a câștigat manșa tur a barajului cu Viitorul Dăești inclusiv cu o mână mare de ajutor din partea arbitrului! Ovidiu Robu s-a făcut că nu vede un penalty în ultimele minute | VIDEO

Adrian MUJEA 26 May. 2022, 08:32 Liga 3

AFC Odorheiu Secuiesc (locul 1 în Seria 5 a Ligii 3) a câștigat, miercuri, la Râmnicu Vâlcea, manșa tur a fazei semifinale a barajului de promovare în Liga 2, scor 1-0 în disputa cu Viitorul Dăești (locul 2 în Seria a 6-a a Ligii 3), iar echipa din Harghita are prima șansă de calificare în faza finală a barajului.

Trupa din Odorhei a câștigat în Zăvoi și cu ajutorul arbitrului Ovidiu Robu (Chitila – Ilfov), care în minutul 88 al jocului nu a dictat un penalty pentru vâlceni, prin care ar fi putut egala.

Florian Guță a înscris unicul gol al meciului de la Râmnicu Vâlcea aproape după o oră de joc

În fața a circa 3000 de spectatori veniți în pe stadionul Municipal din Râmnicu Vâlcea, Viitorul Dăești și Odorheiu Secuiesc au oferit un joc foarte echilibrat, iar un rezultat de egalitate poate ar fi fost perfect echitabil. Nu a dorit însă acest lucru arbitrul Ovidiu Robu.

Viitorul Dăești a avut prima ocazie a jocului în minutul 14, după o fază frumoasă, dar Călin trage slab din poziție excelentă! AFC Odorheiu Secuiesc a început să-și arate colții în minutul 24, dar fundașul vâlcenilor, Grosu, respins de pe linia porții, din fața lui Kilyen, salvând un gol ca și făcut. Peste doar un minut, la un corner, portarul gazdelor, Lungu, a deviat un balon care a izbit bara.

Intrat pe parcursul primei reprize, nigerianul Samson Nwabueze a fost aproape de deschiderea scorului în minutul 53, când a șutat puternic din careu, dar mingea a lovit pasa laterală.

Cei care au marcat însă au fost oaspeții, în minutul 57, după o contră rapidă pe flancul stâng, mingea a ajuns la Florian Guță, care a preluat printre doi adversari și a înscris din 5 metri.

Vedeta Dăeștiului, fostul internațional Florin Costea, a intrat pe teren în minutul 73, abia refăcut după o accidentare, dar nu a avut mingi utile. Mai mult, din minutul 80, echipa sa a rămas în inferioritate, după ce Vlad Mocioacă a primit al doilea cartonaș galben.

În final, harghitenii s-au impus cu 1-0 și sunt favoriți la accederea în cel de-al doilea baraj de promovare în Liga 2, cel decisiv, însă până atunci trebuie să treacă cu bine de returul cu Viitorul Dăești.

Gafă grosolană a arbitrului Ovidiu Robu! Dăeștiul a avut penalty în ultimele minute

În minutul 88 al partidei din Zăvoi a avut loc o fază care putea aduce egalarea pentru Viitorul Dăești și care putea schimba soarta acestui baraj. Arbitrul centralul Ovidiu Robu a refuzat echipei vâlcene un penalty, într-o fază la care fundașul Criștiu putea primi și cartonașul roșu pentru fault în postura de ultim apărător.

La o diagonală trimisă lung din stânga, în fața careului harghitenilor, Octavian Vasile i-a luat fața lui Criștiu și scăpa singur cu portarul, însă fundașul Odorheiului l-a tras de tricou și mijlocașul Dăeștiului a căzut pe spate în careu. Deși ținerea a început inițial în afara suprafeței de pedeapsă, ea a continuat și în careu, după cum se poate observa în captura foto de mai jos.

Penalty-ul a fost evident, l-a văzut toată lumea de pe stadion, chiar Criștiu a șutat supărat în minge în afara terenului, cu toate că nu era nimeni lângă el și putea chiar opri balonul și continua jocul, însă arbitrul Ovidiu Robu nu a văzut nimic neregulamentar și a dictat corner, spre surprinderea harghitenilor.

În loc de penalty și o posibilă egalare, meciul a continuat în apostroforile publicului și cu tensiune pe teren din partea jucătorilor Viitorului, supărați pe decizia arbitrului.

În fotografia de mai jos din momentul fazei penalty-ului necordat se poate observa cum inclusiv asistentul Răzvan Tudor (Craiova) a văzut ținerea de tricou în careu și faultul, însă nici acesta nu a intervenit.

Gafa centralului din Ilfov poate cântări mult în lupta pentru calificarea în finala barajului.

Observator de arbitri a fost Eduard Dumitrescu din Pitești, iar cel de joc a fost federalul Felix Grigore (Bucureşti).

Faza penalty-ului neacordat de arbitrul Ovidiu Robu:

https://www.youtube.com/watch?v=QSnvBSHBvtk

Adrian Popa încă mai speră la calificarea în faza finală: ”Mai avem returul!”

Antrenor-jucător la Viitorul Dăești, Adrian Popa spune că echipa sa nu a renunțat la luptă și va miza totul pe returul de sâmbătă, de la Odorheiu Secuiesc.

”Am fost un meci echilibrat, am avut și noi șansele noastre! Le mulțumim vâlcenilor că au venit în număr mare alături de noi! Ne pare rău că nu am reușit să câștigăm meciul și să le facem o bucurie! Mai avem returul! Mai este încă un meci și vom lupta cu toții să reușim să câștigăm și să ne calificăm în finală”, a spus Adi Popa, care în minutul 73 i-a lăsat locul său pe teren lui Florin Costea.

Jocul retur de la Odorheiu Secuiesc are loc sâmbătă, de la ora 17:30. Învingătoarea din această dublă manșă va întâlni în faza finală a barajului de promovare în Liga 2 câștigătoarea dintre FC Pucioasa și CSM Slatina, scor 0-2 în tur.

VIITORUL DĂEŞTI – AFC ODORHEIU SECUIESC 0-1

Florea Florian Guță 57′

Viitorul Dăești: J. Lungu – Mocioacă, Ct. Pîrvulescu, Cr. Munteanu (Nwabueze 22′), Grosu – Fl. Pîrvu (cpt.), Precup – Oct. Vasile, Garcia (Cioablă 58′), A. Călin (Fierbințeanu 58′), Ad. Popa (Fl. Costea 73′)
Rezerve neutilizate: Păușescu – Ov. Popescu, A. Șerban, Mitru, Ceapă
Antrenor: Marian Deaconescu
Eliminat: Vlad Mocioacă (80′ – cumul de cartonașe galbene)

AFC Odorheiu Secuiesc: Alb. Popa – Sz. Kilyen, Merdariu, Marucza (B. Antal 75′), Criștiu, Savin (cpt.), Guță, Simo (Mih. Manole 62′), Bobea (Kr. Lazar 83′), Petra, Al. Pop (Nisipeanu 83′)
Rezerve neutilizate: Albert – Berkeczi, Baga, R. Balint, Mitra
Antrenor: Mihai Ianc

Stadion: 1 Mai (Municipal) (Râmnicu Vâlcea – Vâlcea); Arbitru: Ovidiu Robu (Chitila – Ilfov); Asistenți: Cristian Daniel Ilinca și Răzvan Claudiu Tudor (ambii din Craiova); Rezervă: Dan Ștefan Buzărnescu (Craiova); Observatori: Eduard Dumitrescu (Piteşti) și Felix Grigore (Bucureşti).

Foto: Dan Lixandru și Arena Vâlceană
Video: Peter Andrey

https://liga2.prosport.ro/liga-3/ultimele-batalii-pentru-promovarea-in-liga-2-meciurile-tur-din-faza-semifinala-a-barajului-se-joaca-astazi-de-la-ora-1800-19232871

https://liga2.prosport.ro/liga-3/festival-de-goluri-la-orastie-csc-dumbravita-a-facut-instructie-cu-csm-deva-si-este-ca-si-calificata-in-faza-finala-a-barajului-de-promovare-in-liga-2-concluziile-lui-stefan-nanu-si-cosmin-stan-19232948

https://liga2.prosport.ro/liga-3/victorie-italiana-pentru-csm-resita-la-ghiroda-in-mansa-tur-a-primului-baraj-de-promovare-in-liga-2-timisenii-au-acuzat-arbitrajul-aradeanului-ardelean-a-fost-un-hent-in-careu-vizibil-de-p-19232945

https://liga2.prosport.ro/liga-3/veste-crunta-pentru-sr-brasov-judecatoria-brasov-constata-dizolvarea-clubului-sustinut-de-suporterii-stegari-de-unde-i-se-trage-problema-si-reactia-echipei-19232941

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cs-hunedoara-e-aproape-de-promovarea-in-liga-2-municipalitatea-anunta-primii-pasi-facuti-in-construirea-unui-nou-stadion-cate-locuri-va-avea-si-cat-se-estimeaza-ca-va-costa-19232816

Adrian MUJEA 26 May. 2022, 08:32 Liga 3
Pe aceeași temă