AFC Câmpulung Muscel pregătește primul sezon în Liga 2. Planurile conducerii și ale lui Costin Lazăr

Andrei PASCU 11 Jun. 2024, 17:10 Liga 2
AFC Câmpulung Muscel pregătește primul sezon în Liga 2. Planurile conducerii și ale lui Costin Lazăr

AFC Câmpulung Muscel a promovat în Liga 2, după ce s-a impus în finala barajului cu SCM Râmnicu Vâlcea. Formația lui Costin Lazăr e pregătită acum să ia startul în divizia secundă, unde are obiectiv realist, salvarea de la retrogradare, nu ca o altă nou-promovată, CS Afumați, care a anunțat că tinde chiar la calificarea în play-off.

Urmează să se facă o strategie pentru mutările care vor apărea la nivelul lotului de jucători, pentru ca țelul să fie atins și Costin Lazăr să poată bifa performanța, menținerea în Liga 2.

AFC Câmpulung Muscel pregătește primul sezon în Liga 2

Este o performanță istorică pentru AFC Câmpulung Muscel, după cum a punctat Costin Lazăr la finalul întâlnirii dublei decisive din baraj, aspect confirmat și de președintele echipei, Costin Ghiță.

În câteva zile, conform conducătorului, AFC Câmpulung Muscel va anunța data reunirii, programul de pregătire premergător startului Ligii 2, amicale, achiziții, plecări și așa mai departe.

Jucătorii care au promovat din Liga 3 în Liga 2 rămân în mare măsură

Poate și pentru că nu dispune de un buget foarte stufos, nou-promovata din Liga 3 în Liga 2 a anunțat că, în linii mari, lotul de jucători va rămâne același ca sezonul trecut, iar fotbaliștii care au dus echipa în divizia secundă vor continua pentru campionatul 2024/ 2025.

Ne întâlnim cu toții, săptămâna viitoare (n.r. – declarația a fost făcută sâmbătă, 8 iunie) pentru a stabili toate detaliile legate de reluarea pregătirilor. Vor fi și noutăți, la nivel de lot, dar vrem să mizăm, în general, pe jucătorii care ne-au condus către eșalonul secund.

Obiectivul realist, la revenirea fotbalului din Câmpulung Muscel, după 20 de ani, în Liga 2, în primul sezon, este menținerea la acest nivel competițional”, a punctat președintele Costin Ghiță, la Metropola TV.

  • Costin Ghiță (în stânga), alături de antrenorul Costin Lazăr.

AFC Câmpulung Muscel, în Liga 2 după ce a trecut de SCM Râmnicu Vâlcea în finală

Reamintind, AFC Câmpulung Muscel a promovat în premieră în Liga 2, după ce a remizat, în returul finalei, în Zăvoi, scor 0-0 cu SCM Râmnicu Vâlcea. În manșa tur, pe teren propriu, echipa antrenată de Costin Lazăr câștigase cu scorul de 2-1.

La finalul sezonului 2003-2004, ARO Câmpulung Muscel retrograda din eșalonul secund și se desființa. După 20 de ani, Câmpulung Muscel revine în Liga 2 prin AFC, o echipă aproape nouă, însă rămâne de văzut dacă aceasta va rămâne în oraș pentru a-și disputa jocurile de acasă.

Foto: SCM Râmnicu Vâlcea, Sabin Neacșa și AFC Câmpulung Muscel

Andrei PASCU 11 Jun. 2024, 17:10 Liga 2
Pe aceeași temă