Adrian Mihalcea nu poate alinia cel mai bun ”11” nici cu FC Hermannstadt, însă spune că Unirea Slobozia nu se predă: ”Ne așteaptă o nouă luptă. Nu am renunțat la locul 4”

Petronel TUDOR 19 Apr. 2022, 17:47 Liga 2
Adrian Mihalcea nu poate alinia cel mai bun ”11” nici cu FC Hermannstadt, însă spune că Unirea Slobozia nu se predă: ”Ne așteaptă o nouă luptă. Nu am renunțat la locul 4”

Unirea Slobozia își numără fotbaliștii accidentați și suspendați înaintea unei alte partide programate pe teren propriu, din care vrea să scoată un rezultat pozitiv.

Adrian Mihalcea regretă că echipa sa nu a reușit să păstreze avantajului golului marcat cu Petrolul, iar la final a plecat de la Ploiești fără măcar un punct, cedând cu scorul de 1-3.

Unirea Slobozia are multiple absențe din lot. Mihalcea: ”Cred că nici pentru meciul cu Hermannstadt nu voi reuși să întregesc banca”

Problemele mari avute în lot și faptul că a fost nevoit să folosească jucători nerefăcuți complet se repetă și pentru meciul cu FC Hermannstadt, programat joi, de la ora 17:30, la Slobozia, în etapa a 6-a a play-off-ului Ligii 2.

”Avem un meci greu cu FC Hermannstadt, cum au fost, de fapt, toate din play-off. La Slobozia vine echipa care în play-off a acumulat cele mai multe puncte, echipă care nu a pierdut până acum și care are o forță de atac extraordinar de bună. Este clar, ne așteaptă o nouă luptă!”, anticipează Adrian Mihalcea confruntarea cu sibienii.

Antrenorul Unirii trece în revistă jucătorii pe care nu se poate baza în partida cu formația de pe locul 2 din play-off. ”Din păcate, am avut și avem probleme cu jucători indisponibili. În poartă, Gurău își ispășește etapele de suspendare, îi avem scoși din circuit pentru o perioadă pe Perju, care are probleme la genunchi și este programat la RMN, și pe Greu. Recuperarea lor o să mai dureze. Sunt probleme musculare pentru Mihai Daniel, cu întindere, Afalna a avut nevoie de o săptămână de pauză, el a ieșit accidentat din meciul cu Steaua și de accea am fost nevoit să-l introduc mai târziu cu Petrolul, când a jucat incomplet refăcut.

Neavând un lot extraordinar de mare, cred că nici pentru meciul cu Hermannstadt nu voi reuși să întregesc banca, având atât de mulți jucători indisponibili. Acum este șansa celor care intră să facă față ritmului competițional”, spune Mihalcea.

”Nu avem ce să menajăm, pentru că nu avem nici ce și nici de ce”

Unirea Slobozia s-a bazat în acest campionat pe un nucleu de 14-15 fotbaliști, parte dintre aceștia acum de nefolosit, fie din princina suspendărilor, fie din cauza accidentărilor.

”Nu avem ce să menajăm (n.r. – referitor la oremarcă făcută ieri seară de Denis Ispas, fundașul Universității Cluj), pentru că nu avem nici ce și nici de ce. Marea mea problemă este că Unirea Slobozia nu are un lot numeric care să-mi permită să mai odihnesc unul-doi jucători. De-asta și pe finalul meciului cu Petrolul Ploiești am apelat la un puști care era singurul pe bancă de vârstă ce putea să-l înlocuiască pe tânărul Bolohan (n.r. – se referă la Viorel Gîrbăcea, un mijlocaș de 16 ani are a debutat la prima echipă a Unirii, respectiv în Liga 2), completează Mihalcea.

Mihalcea țintește al doilea loc de baraj cu Unirea: ”Nu am renunțat la locul 4”

În ciuda problemelor mari de lot, Adrian Mihalcea spune că nu renunță la obiectivul fixat la intrarea în play-off: locul 4, ce duce la participarea la barajul de promovare în Liga 1 cu clasata de pe locul 7 din play-out-ul Ligii 1.

Momentan e pe locul 6, cu 35 de puncte, la cinci puncte în spatele celor de la Concordia Chiajna și la șapte de Steaua, care se află pe locul 4, dar nu are dreptul de a promova sau participa la barajul de promovare.

”Este clar că ne vom lupta cum putem, noi nu am renunțat la locul 4. Presiunea unui obiectiv important, cum este cel al echipelor ce se bat pentru promovarea în Liga 1, este foarte mare, dar nu are nicio legătură cu ceea ce se întâmplă la noi.

Aceeași atitudine am avut-o pe teren oriunde am jucat. Când s-a putut, s-a putut, când nu s-a putut, am pierdut. Mă bucură că lumea vede în echipa noastră o echipă potentă, ce poate pune probleme, dar uită că Unirea Slobozia, dintre toate echipele din play-off, este cea mai necunoscută. Să nu uităm că majoritatea specialiștilor ne dădeau victime sigure și pronosticau că nu vom lua niciun punct în play-off”, a mai spus Adrian Mihalcea.

În turul play-off-ului Ligii 2, Unirea Slobozia a jucat de trei ori în deplasare și a pierdut de fiecare dată, 0-2 cu FC Hermannstadt, 0-1 cu Concordia Chiajna și 1-3 cu Petrolul Ploiești. În cele două meciuri de pe teren propriu echipa antrenată de Adrian Mihalcea a izbutit două remize: 2-2 cu Universitatea Cluj și 0-0 cu Steaua București.

  • În deschiderea etapei a 6-a a play-off-ului Ligii 2, Unirea Slobozia (locul 6, 35 puncte) joacă pe teren propriu, joi, de la ora 17:30, cu FC Hermannstadt (locul 2, 52 puncte). În tur, sibienii s-au impus fără mari probleme la Mediaș, prin golurile marcate de Petrișor Petrescu (20′) și Daniel Paraschiv (54′).

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Petronel TUDOR 19 Apr. 2022, 17:47 Liga 2
Pe aceeași temă