Unirea Slobozia continuă fără eșec în acest sezon! Adrian Mihalcea, supărat pentru golul primit de la CS Tunari: ”Am dat dovadă de puțină relaxare. Altădată putem să suferim”

Marius ANGHEL, Petronel TUDOR 27 Aug. 2023, 20:01 Liga 2

Unirea Slobozia se menține printre echipele neînvinse în acest sezon de Liga 2, șapte la număr după încheierea etapei a 4-a. Trupa ialomițeană nu are, însă, un parcurs perfect până acum, fiindcă a înregistrat două victorii și două egaluri.

Sâmbătă, la a doua partidă disputată pe teren propriu în noul sezon, Unirea s-a impus cu 3-1 în fața nou-promovatei CS Tunari, reușind să înscrie pentru prima dată mai mult de un gol per joc.

Unirea Slobozia, victorie acasă după șapte partide

În precedentul meci de acasă, cu Viitorul Pandurii, echipa lui Adrian Mihalcea a remizat la scorul de 1-1 după ce a condus. În fața propriilor spectatori nu mai câștigase din 5 noiembrie 2022, de la acel 1-0 cu SC Oțelul, în sezonul trecut.

Au trecut, de atunci, șapte partide, în care Unirea a înregistrat cinci remize și două eșecuri.

”Sunt momente dintr-astea psihologice. Vizavi de lucrul acesta, mulți dintre băieți știau și, cumva, exista un blocaj. Azi am câștigat pe merit”, a spus Adrian Mihalcea despre acest aspect.

Adrian Mihalcea, nemulțumit de golul încasat în prelungiri de la CS Tunari

Cu CS Tunari, în fața unui adversar care a avut antrenorul principal trimis după gard, suspendat etapa trecută, Unirea a avut 2-0 la pauză după reușitele lui Ionuț Dinu (30), căpitan la acest joc cu Constantin Toma neaflat în lot, și Laurențiu Vlăsceanu (39). Pentru 3-0 s-a marcat abia în minutul 86, de nou-venitul Cosmin Bîrnoi, iar ilfovenii au reușit golul de onoare în minutul 90+3, prin Mihai Ene, jucător aflat la debut pentru noua sa echipă.

Acest gol primit de către Unirea Slobozia l-a nemulțumit pe Adrian Mihalcea, care speră ca astfel de moment de relaxare, cum a fost cel de la reușita Tunariului, să nu se repete și în alte confruntări.

”Îmi pare rău, sincer, că am luat gol în ultimul minut, dintr-o fază care nu anunța nimic și nu trebuia să se ia gol. Am dat dovadă de puțină relaxare, lucru care nu trebuie să se întâmple în meciurile următoare, pentru că poate nu vom mai avea 3-0 și atunci putem să suferim.

Dar, una pesta alta, ne-am atins obiectivul, contra unei echipe care până acum a avut evoluții destul de bune și echipele cu care au jucat ori nu au reușit să câștige, ori au câștigat foarte greu. Mă bucur, suntem în plan, vom avea o săptămână încărcată, cu meci de Cupă joi, deplasare extrem de grea la Târgoviște, dar ne vom pregăti. Temperatura nu te lasă să joci, e imposibil, sunt 40 de grade. Am jumătate de echipă cu crampe, dar mergem înainte, încercăm să ne refacem și să continuăm acest traseu”, a spus, pentru Liga2.ro, Mihalcea, la finalul jocului.

”Avem patru rezultate bune, satisfăcătoare, dar încă nu arătăm ca o echipă”

Până acum, Unirea are o victorie la Reșița (1-0), o remiză acasă cu Viitorul Pandurii (1-1), un egala la Mioveni (1-1) și o victorie acasă cu CS Tunari (3-1). În afară de meciul cu fosta prim-divizionară CS Mioveni, celelalte trei partide au fost contra unor adversari modești din Liga 2.

Mihalcea e mulțumit de rezultate, mai ales că spune că jucătorii săi încă nu formează o echipă, și vrea ca seria pozitivă să continue.

”Avem patru rezultate bune, satisfăcătoare, dar încă nu arătăm ca o echipă. Avem în permanență șase jucători noi în echipă și lucrul acesta se vede în unele momente, dar, față de meciul trecut, cel puțin, cei care au venit de pe bancă au venit cu un plus, și lucrul acesta mă bucură. Nu putem să ne culcăm pe o ureche, avem de muncit în continuare, să continuăm parcursul ăsta bun. Cunosc Liga a 2-a și pe acești jucători români. Mai mult sunt satisfăcut de străinii pe care i-am adus”, a spus Mihalcea la Metropola TV.

Unirea Slobozia în meciul cu CS Tunari: D. Rusu – Aioanei (Dr. Lazăr 59′), I. Dinu (cpt.), Pospielov, Mih. Șandru, Coadă, Ekollo (Bîrnoi 84′), Zukanovic, Atanase (Ibrian 59′), Cojocari (Șt. Pacionel 59′), Vlăsceanu (Melniciuc 84′). Rezerve neutilizate: Șt. Georgescu – Mih. Lemnaru, Gab. Lazăr, Dorobanțu.

Meciu cu FC Hermannstadt, în Cupa României, și apoi joc la Târgoviște cu Chindia, în campionat

După patru etape, Unirea Slobozia are 8 puncte acumulate, la fel ca fosta echipă a lui Adrian Mihalcea, Gloria Buzău, pe care o devansează la golaveraj, 6-3 față de 4-2. Ocupă locul 3 și în etapa a 5-a va evolua în deplasare la Chindia Târgoviște, una dintre formațiile care țintesc promovarea și acum se află pe locul 8, cu 6 puncte și cu antrenor nou de două etape.

Până la jocul de duminică, de la ora 11:00, de la Târgoviște, Unirea Slobozia joacă acasă, joi, de la ora 17:30, cu prim-divizionara FC Hermannstadt, în Play-off-ul Cupei României.

”Întâlnim o echipă de Liga 1. Nu este obiectivul principal acela de a juca în Cupă. Dar, până la urmă, jucăm acasă, nu vrem nici să ne facem de râs, de asta vom face un mixt între jucătorii care au jucat mai puțin și jucătorii care trebuie să se acomodez mai repede cu grupul și vom juca. Dacă vom reuși să le ținem piept, bine, dacă nu, eu am declarat de la început, campionatul e prioritar”, a mai spus Mihalcea, pentru Liga2.ro.

”Noi am declarat, ne dorim play-off-ul și ne vom lupta pentru el. Ce va fi în play-off va fi un cu totul alt campionat. Acum mă interesează punctele și golaverajul”, a declarat Mihalcea despre obiectivul din campionat al Unirii Slobozia.

Foto: Petronel Tudor / Info Ialomița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-a-primit-de-la-unirea-dej-aproape-atatea-goluri-cate-incasase-in-ultimul-an-acasa-daniel-oprescu-dupa-esecul-surprinzator-i-am-atentionat-dar-se-pare-ca-nu-au-inteles-19282309

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-daniel-oprita-dupa-steaua-csm-alexandria-1-1-19282238

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-vasile-miriuta-a-pus-ochii-pe-inca-un-jucator-de-la-cfr-cluj-un-mijlocas-pe-care-l-a-mai-antrenat-chindia-a-confirmat-liga2-ro-cu-un-alt-transfer-19282224

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vasile-miriuta-si-a-laudat-jucatorii-dupa-cfc-arges-chindia-0-2-19282104

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-in-etapa-a-4-a-a-ligii-2-19281798

Marius ANGHEL, Petronel TUDOR 27 Aug. 2023, 20:01 Liga 2
Pe aceeași temă