Adrian Iencsi mută presiunea pe Turris Oltul înaintea partidei de sâmbătă: ”E favorita seriei. O echipă omogenă, cu același antrenor, cu continuitate. Are cele mai mari șanse de promovare.” Cum a schimbat fața Rapidului în câteva săptămâni

Răzvan STÎNGĂ 18 Sep. 2020, 14:26 Liga 2
Adrian Iencsi mută presiunea pe Turris Oltul înaintea partidei de sâmbătă: ”E favorita seriei. O echipă omogenă, cu același antrenor, cu continuitate. Are cele mai mari șanse de promovare.” Cum a schimbat fața Rapidului în câteva săptămâni

Rapid are nouă puncte din nouă după primele trei etape din Liga 2. Este singura echipă din campionat cu punctaj maxim, dar urmează un meci foarte complicat, cu una dintre formațiile care și-au anunțat candidatura la promovare. Giuleștenii joacă pe teren propriu cu Turris Oltul, la Buftea, iar antrenorul Adrian Iencsi a vorbit despre această confruntare. Chiar dacă Rapid nu a câștigat niciodată într-un meci oficial cu gruparea din Turnu Măgurele, nu a pregătit ceva special pentru disputa de sâmbătă.

Adrian Iencsi: ”Cele trei victorii dau moral jucătorilor, exact cum vorbeam și cu ei în vestiar” 

Adrian Iencsi a afirmat la conferința de presă că tratează fiecare meci la fel, iar programul pentru cel cu Turris Oltul a rămas același ca în primele trei runde. Pe lângă faptul că jucătorii s-au mai obișnuit între ei, după transferurile din vară, antrenorul a declarat că atmosfera va conta foarte mult. Victoriile le dau fotbaliștilor un plus de moral, astfel că vor aborda la capacitate maximă confruntarea din runda cu numărul patru.

Atmosfera e una bună. Întotdeauna rezultatele bune îți dau satisfacție și entuziasm. Eu îmi doresc ca atmosfera bună să aibă continuitate. Cred că e dorința fiecărui antrenor și nu în ultimul rând chiar și a suporterilor. Să își vadă echipa cu entuziasm. Sunt mulțumit de atitudinea jucătorilor și de determinarea lor. Mă bucur că am posibilitatea să continui acest lucru, sunt o persoană foarte exigentă și îmi doresc continuitate. Îmi doresc tot timpul asta, deși e destul de greu.

Încerc să îi mobilizez la fiecare partidă, să îi capacitez la maxim, indiferent de adversar. Vreau să le insuflu jucătorilor o mentalitate solidă. Noi suferim foarte mult la continuitate, în general sportivul român. Eu nu mă pot bucura foarte mult după meciuri, pentru că mereu urmează o altă partidă dificilă.

Cele trei victorii dau moral jucătorilor, exact cum vorbeam și cu ei în vestiar. E o atmosferă bună, asta se întâmplă la toate echipele care au victorii. Partida cu Turris este foarte importantă, trebuie să o tratăm cu aceeași seriozitate. Așa cum o să tratăm și partida de după cea cu Turris, de la Recea. Pentru noi, campionatul e foarte echilibrat. Chiar și echipele mici pot să pună probleme. Meciul de mâine nu e un examen special, pentru Rapid toate meciurile sunt un examen.

 Am spus-o și înaintea începerii campionatului, când vorbeam de Turris. Este favorita seriei, o echipă omogenă, cu același antrenor, cu continuitate. Acolo s-au creat niște relații de joc și eu cred că e echipa cu cele mai mari șanse de promovare”, a declarat Adrian Iencsi pentru FC Rapid 1923, care este convins că Turris Oltul va veni la Buftea cu o motivație în plus.

Adrian Iencsi discută cu Ionuț Voicu și Cătălin Țîră. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Antrenorul giuleștenilor crede că ultimul meci din sezonul trecut, dintre Rapid și Turris Oltul, va conta pentru adversari. Dat fiind faptul că au ratat promovarea în Liga 1 în ultimul minut, Iencsi se așteaptă ca formația lui Erik Lincar să caute răzbunarea.

”Probabil că vor avea o ambiție foarte mare, pentru că sezonul trecut au pierdut promovarea la o secundă. Eu trebuie să mă gândesc foarte serios la echipa mea. Mereu avem în față o echipă ambițioasă. Nu vreau să mă gândesc că nu am câștigat cu Turris. Ei au reușit să se impună prin valoarea lotului, dar nu mă iau după aceste aspecte. Eu mă gândesc la prezent și la viitor”, a continuat Adrian Iencsi.

Meciul Rapid – Turris Oltul se va juca la Buftea 

Rapid și Turris Oltul vor juca pe alt stadion, nu pe cel din Regie, pe care s-a jucat ultima dată. S-a luat această decizie pentru că gazonul arăta destul de rău. Astfel, bucureștenii vor disputa meciurile de acasă la Buftea.

”Terenul de la Buftea nu e unul perfect, dar e unul mult mai bun decât cel din Regie. Sper să avem un avantaj. Băieții au calitate, iar exprimarea va fi una mai bună. Noi ne-am obișnuit să ne pregătim pe un astfel de teren. Vom juca pe un teren bun și așa ne dezvoltăm”, a încheiat Adrian Iencsi.

Cum a reușit Rapid să schimbe imaginea din sezonul trecut? Petre Goge: ”Adi Iencsi ne-a dat echilibru, ne-a dat încredere, s-a văzut asta în primele etape” 

Petre Goge, fundașul Rapidului, a fost prezent la conferința de presă premergătoare meciului cu Turris Oltul, și a vorbit despre atmosfera bună din jurul echipei. Cele trei victorii din debutul campionatului le dau multă încredere lui și colegilor săi, dar a declarat că rămân cu picioarele pe pământ. Va fi luat fiecare meci în parte, pentru că dacă se va proceda altfel, atunci se va ajunge la situația din sezonul trecut, a afirmat apărătorul.

Avem încredere, venim după o perioadă bună. Avem trei victorii și sperăm să facem un meci bun, să obținem punct sau puncte. Atmosfera e foarte bună, pentru că suntem mulți jucătotori noi, e un proiect nou. Am suferit foarte mult după ratarea promovării. Ne doream să mergem în Liga 1. Am fi făcut istorie cu trei promovări consecutive. Din păcate s-a ratat promovarea, anul acesta e un nou început, e un proiect nou și o luăm pas cu pas.

Nu ne mai avântăm, nu mai spunem că vrem, că facem. Luăm fiecare meci în parte și tragem linie la iarnă. Apoi, în vară să vedem ce putem să obținem. Adi Iencsi ne-a dat echilibru, ne-a dat încredere, s-a văzut asta în primele etape. Sper să continuăm așa, toți ne dorim asta, toți rapidiștii.

După ce am ratat promovarea, atât eu cât și colegii mei nu ne mai gândim la câte puncte putem să facem, să ne gândim doar la obiectiv. Trebuie să luăm fiecare meci, pentru că așa am făcut-o acum și ne-a ieșit în primele trei etape”, a declarat Petre Goge.

Rapid a câștigat în primele trei runde cu Viitorul Pandurii (3-1, deplasare), Pandurii Târgu Jiu (2-1, acasă) și CSM Slatina (3-0, deplasare). În etapa a patra Rapid va juca, așadar, cu Turris Oltul pe teren propriu, sâmbătă de la ora 14:30.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/mircea-pascu-fost-presedinte-al-frf-si-conducator-la-jiul-corvinul-rapid-si-poli-timisoara-a-murit-exista-informatii-ca-ar-fi-decedat-de-coronavirus-19148396

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapelor-4-si-5-ale-ligii-2-si-meciurile-televizate-rapid-turris-oltul-e-derby-ul-din-aceasta-saptamana-19148359

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-iencsi-le-cere-prudenta-maxima-jucatorilor-inaintea-partidei-urmatoare-fiecare-meci-e-tratat-cu-seriozitate-in-speta-cel-cu-turris-mesajul-antrenorului-pentru-fani-19148138

 

 

Răzvan STÎNGĂ 18 Sep. 2020, 14:26 Liga 2
Pe aceeași temă