Adrian Falub așteaptă transferuri la ”U” Cluj: ”Sper să vină jucători în zilele ce urmează”. Cum arată echipa la trei săptămâni de la reluarea antrenamentelor și ce spune de promovarea în Liga 1: ”Sunt sigur că acest lucru se va întâmpla”. INTERVIU

Liga2.ro 29 Jul. 2020, 18:40 Liga 2

Universitatea Cluj a început antrenamentele de aproape o lună, iar Adrian Falub a făcut o analiză a modului în care au decurs pregătirile până în acest moment. Antrenorul a declarat pentru site-ul oficial al clubului că totul se desfășoară conform programului, dar că încă nu a putut să-și facă o impresie clară asupra aspectului care privește valoarea lotului.

Așa cum a anunțat încă din prima zi de antrenament, după pandemia de COVID-19, ”U” Cluj se va baza în mare parte pe jucătorii tineri pe care îi are deja în lot, dar și pe câteva nume noi, care au făcut/ vor face pasul de la echipele ”under” ale clubului. Totuși, Adrian Falub așteaptă și câteva întăriri, pentru că e nevoie de fotbaliști cu experiență.

Adrian Falub: ”Cu siguranță, pentru a fi competitivi este nevoie de câțiva jucători cu experiență”

Venirea unor jucători cu ani de fotbal în spate, a declarat antrenorul principal al ardelenilor, este benefică tinerilor, care numai așa pot crește. E nevoie să se adapteze la cerințele din Liga 2 prin antrenamente cu jucători cu experiență.

Redăm integral interviul acordat de Adrian Falub pentru Universitatea Cluj.

Sunteți mulțumit de lotul de jucători pe care îl aveți la dispoziție?
E dificil de spus. Noi am hotărât în această vară că obiectivul nostru este acela de a ne baza pe jucătorii din propria academie și avem 15 jucători care se antrenează astăzi cu noi.

Ce profil de jucători urmăriţi pentru transfer?
Cu siguranță, pentru a fi competitivi este nevoie de câțiva jucători cu experiență. Sper ca aceștia să vină la club în zilele ce urmează, pentru că acești copii nu pot crește singuri și au nevoie de puterea exemplului, de jucători ce le pot oferi siguranță în teren. În acest moment, pot spune că nu avem foarte mulți jucători de acest tip și de asta este nevoie de câțiva fotbaliști experimentați. Subliniez că obiectivul nostru rămâne acela de a ne baza pe jucătorii crescuți în propria academie, alături de care să construim o echipă puternică.

Adrian Falub: ”Eu am mare încredere în jucătorii care vin din urmă și sunt 15 juniori alături de noi”

Ați spus că anul acesta e anul jucătorilor formați de club. Care sunt jucătorii de la Academie pe care îi veți promova anul acesta în echipă?
Eu am mare încredere în jucătorii care vin din urmă și sunt 15 juniori alături de noi, pe lângă Andrei Gorcea, Victor Dican, Alex Pop sau Tudor Telcean, care au jucat anul trecut și au deja un an de Liga a II-a. Vor mai veni Pașcalău, Morar, Meșter, Ilieș și Vomir. Aceștia sunt jucători pe care vom încerca să îi creștem, deoarece sunt jucători buni, ei au nevoie de încredere și cu siguranță, crescându-i pe ei, vor veni și rezultatele.

Adrian Falub: ”Legat de promovare, eu sunt sigur că acest lucru se va întâmpla. Nu știu dacă va fi anul acesta sau anul viitor”

Care este obiectivul dumneavoastră personal pentru acest sezon, în campionat?
Obiectivul meu personal este să formez o echipă la ”U” Cluj din jucătorii crescuți aici, care să poată face performanță. Aceasta este prioritatea mea. Legat de promovare, eu sunt sigur că acest lucru se va întâmpla. Nu știu dacă va fi anul acesta sau anul viitor, dar promovarea trebuie să vină ca urmare a unei munci începută acum și să fie rezultatul unor jucători crescuți aici. Îmi doresc să cresc niște jucători care să fie formați de ”U” și care să construiască o echipă bună și peste cinci, șase ani de acum înainte.

A trecut o perioadă în care jucătorii s-au antrenat singuri pentru câteva luni. A fost grea reacomodarea la efort?
A fost dificil pentru că s-au antrenat singuri și acum ne antrenăm în grupuri de zece, iar asta face toată munca mai dificilă atât pentru jucători, cât și pentru antrenori.

Ce la transmiteţi celor care îţi doresc promovarea la finalul sezonului viitor?
Sunt convins că promovarea va veni. Eu nu am spus niciodată că nu vom promova, echipa asta va ajunge mai sus. Că va fi anul acesta, anul viitor sau peste doi ani, cu siguranță ”U” Cluj va promova, dar trebuie să fim conștienți că e nevoie de o construcție. Nu va trebui să aducem zece jucători și să avem automat pretenții de promovare. Liga 1 este plină de juniori crescuți aici, iar asta nu este plăcut pentru noi. Eu vreau ca toți jucătorii care cresc aici să rămână în cadrul clubului și să facă o echipă puternică. Atunci când clubul acesta va avea șapte, opt jucători crescuți aici și va ajunge în prima ligă, putem spune că la ”U” are loc o construcție serioasă.

Așa a fost și generația mea, pe vremuri, crescută de Dan Anca, cu șapte sau opt jucători care au rămas zece ani în prima ligă. Acela este un exemplu de construcție serioasă. Dacă se dorește altceva, o echipă cu 20 de jucători aduși în grabă și să anunțăm că dorim să promovăm, iar la sfârșit să căutăm vinovații, asta este foarte simplu. Eu nu vreau să fac asta. Doresc să fac o echipă și echipa aia să promoveze și să rămână în Liga 1 pentru mai multe sezoane. Eu m-am săturat să mai văd jucători crescuți de FC Universitatea Cluj la alte echipe din România.

Universitatea Cluj a jucat trei meciuri amicale până aum 

Universitatea Cluj a disputat sâmbătă, 25 iulie, un meci de verificare în compania celor de la Avântul Reghin, echipă din Seria 5 a Ligii a 3-a. Elevii lui Adrian Falub s-au impus cu 2-1 în partida care s-a desfășurat la baza sportivă ”Clujana”. La pauză, ardelenii au condus cu 1-0. A fost al treilea meci pe care l-a jucat Universitatea Cluj în această vară, după ce autoritățile au anunțat că antrenamentele și meciurile de fotbal pot fi reluate.

Anterior, ardelenii au mai jucat cu Recolta Dorolț, din Liga 4 Satu Mare, în fața căreia s-au impus cu 8-0, și cu Fotbal Comuna Recea, Seria 5 din Liga 3, scor 3-1.

Foto: FC Universitatea Cluj 

 

 

 

Liga2.ro 29 Jul. 2020, 18:40 Liga 2
Pe aceeași temă