Adrian Fabub rămâne antrenorul Universității Cluj! Conducerea continuă să-i acorde încredere: ”Am avut o discuţie şi am decis să mergem pe aceeaşi variantă”

Răzvan STÎNGĂ 09 Apr. 2020, 12:30 Liga 2
Adrian Fabub rămâne antrenorul Universității Cluj! Conducerea continuă să-i acorde încredere: ”Am avut o discuţie şi am decis să mergem pe aceeaşi variantă”

”U” Cluj are emoții în privința menținerii în Liga 2, dar nu are în plan schimbarea antrenorului. Ardelenii vor merge tot pe mâna lui Adrian Falub (48 de ani) și după reluarea campionatului, după cum a declarat Daniel Stanciu (45 de ani), directorul sportiv. În această pauză, a existat o discuție în cadrul conducerii clubului și s-a decis că o schimbare nu e prielnică la momentul actual.

În aceste zile în care fotbalul este oprit, Daniel Stanciu speră ca Adrian Falub să găsească soluția perfectă pentru ca echipa să se salveze de la retrogradare și să continue în Liga 2 și în sezonul următor.

”Nu s-a pus problema să fie schimbat. Am avut o discuţie şi am decis să mergem pe aceeaşi variantă. Adi Falub e antrenorul care şi-a asumat atunci când a venit continuarea acestui proiect. Acum trebuie să vină cu nişte soluţii prin care să rezolve problemele şi să pună echipa pe linia de plutire. Nu au fost rezultate foarte rele, dar nici bune”, a declarat directorul general al clujenilor la Look Plus.

Jucătorii lui ”U” încearcă să păstreze din condiția fizică acumulată în iarnă, prin respectarea unui program impus de preparatorul fizic al echipei. Ei sunt verificați în online dacă respectă sarcinile trasate. ”Jucătorii au un program mai special, mai fac şi antrenamente împreună cu preparatorul fizic, sunt anumite exerciţii care se filmează şi se trimit. Se fac şi online. Încercăm şi noi să mai copiem nişte metode, pentru că sunt foarte multe lucruri de care eşti privat. E şi un blocaj psihic cu toată această situaţie”, a mai precizat Daniel Stanciu.

Ardelenii au redus salariile jucătorilor la 50 la sută 

Universitatea Cluj a decis ca pe timpul pandemiei jucătorii să primească doar 50 la sută din salariile din contracte. Hotărârea Consiliului Director a fost luată pe o perioadă de patru luni, de pe 1 martie până pe 30 iunie. Durata poate să fie scurtată sau prelungită, în funcție de momentul în care s-ar putea relua Liga 2.

”A fost decizia Consiliului Director. Am încercat să propunem o soluție pentru a nu se suspenda contractele. Jucătorii au înțeles și este normal, pentru că impactul este foarte mare. Cei din administrativ au intrat în șomaj tehnic. Vom face toate eforturile pentru ca în toată perioada asta să le asigurăm confortul necesar”, a spus Daniel Stanciu pentru Liga2.ro.

”U” Cluj, în pericol să retrogradeze în Liga 3

Universitatea Cluj își propusese la începutul acestui nou sezon de Liga 2 să promoveze, însă, acum, după 24 de etape desfășurate, riscă retrogradarea. Echipa condusă de Adrian Falub are emoții în privința menținerii în Liga 2. Ocupă locul 14, cu 27 de puncte, la doar trei puncte de poziția a 16-a, ultima care duce în Liga 3. Concordia Chiajna se află pe poziția respectivă, dar are un meci în minus.

”U” Cluj nu a mai câștigat în campionat de șapte meciuri consecutive, perioadă în care a înregistrat șase egaluri. Echipa ardeleană este, de altfel, campioana egalurilor în acest sezon de Liga 2, având nu mai puțin de 12 remize în 23 de meciuri jucate.

Foto: Leczki JOZSI / Mediafax Foto 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-u-cluj-a-taiat-salariile-la-jumatate-daniel-stanciu-e-foarte-greu-sa-faci-un-buget-mai-ales-ca-e-un-club-nou-de-3-ani-cine-sunt-fotbalistii-care-s-a-19129304

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fotbalistul-de-la-u-cluj-care-n-a-acceptat-injumatatirea-contractului-nu-are-de-ce-sa-mi-para-rau-cine-l-a-sfatuit-si-de-ce-s-a-opus-deciziei-conducerii-19129469

Răzvan STÎNGĂ 09 Apr. 2020, 12:30 Liga 2
Pe aceeași temă