Adi Popa, după ce Steaua a pierdut din nou cu ”U” Cluj: ”Trebuie să jucăm din primul minut, nu din 45 sau 20, 35.” Mijlocașul consideră că echipa sa a fost mult superioară celei antrenate de Lincar

Marius ANGHEL 07 Apr. 2022, 23:47 Liga 2

Steaua a suferit la Cluj-Napoca prima înfrângere în 2022 și a cincea în total în acest sezon, tot în acest an fiind și la primul joc, din șase, în care nu a reușit să înscrie. 0-1 a fost rezultatul cu ”U” Cluj, pe Cluj Arena, în fața unui public numeros, cu scorul deschis încă din minutul 10, când Florian Haită a marcat cu un șut deviat din fața careului.

Echipa lui Daniel Oprița l-a surprins cu forța de joc arătată în special în repriza a doua pe antrenorul Universității, Erik Lincar, care se aștepta ca elevii săi să fie mai pregătiți fizic și să domine. Chiar și așa, dominând meciul autoritar, cel puțin în partea secundă, Steaua nu a reușit să înscrie la Cluj și a cedat toate punctele pentru prima dată în play-off.

Adi Popa și-a taxat coechipierii după eșecul cu ”U” Cluj: ”Am repetat greșelile din trecut. Începem de la 0-1”

După meci, experimentatul Adrian Popa a vorbit despre acest eșec suferit de Steaua, care în precedentele cinci jocuri din acest an câștigase patru dintre ele, iar într-unul a remizat.

”A fost o partidă intensă, consider că noi am făcut un joc foarte bun în a doua repriză. Păcat că am repetat greșelile din trecut, ca să spun așa. Am început mai greu, începem de la 0-1 și este greu să revi în 45 de minute la fiecare meci. Am întâlnit și o echipă bună, dar consider că noi am fost, cel puțin a doua repriză, mult superiori”, a spus Adi Popa la microfonul DigiSport.

Mijlocașul a apreciat însă publicul numeros de pe Cluj Arena și atmosfera făcută de cele două galerii. ”Dacă excludem două-trei echipe din Liga 1, nici atâtea, una sau două, nu cred că vedeți așa atmosferă. Asta spune multe. Vorbele sunt de prisos la ce atmosferă a fost și la meciul cu Petrolul, și la meciul acesta. Ambele galerii au fost la înălțime. Este bine pentru spectacol, pentru spectatori și sperăm să fie din ce în ce mai bine”, a declarat Popa.

”În repriza a doua suntem bine pregătiți, simțim asta, arătăm asta pe teren meci de meci”

Daniel Oprița a felicitat atitudinea jucătorilor săi, inclusiv galeria Stelei a apreciat-o, iar Adi Popa spune că așa va decurge evoluția echipei și în meciurile următoare. Mijlocașul e de părere că mai sunt de pus la punct unele probleme, referitoare la modul în care se abordează începutul de meci.

”Cu siguranță noi vom juca cu aceeași determinare și ardoare, doar că trebuie să jucăm din primul minut, nu din 45 sau 20, 35. La început de meci suferim, acolo sunt bubele noastre, să spunem așa. Trebuie să fim mai pragmatici pe început de meci, pentru că în repriza a doua suntem bine pregătiți, simțim asta, arătăm asta pe teren meci de meci, avem puterea să revenim. Am arătat asta la Chiajna, am egalat în ultimele minute, pe un teren foarte greu, pe Petrolul, liderul, l-am întors într-o repriză. Și aici, cu puțin noroc la câteva faze, dacă am fi înscris un gol, cu siguranță am fi întors”, a mai spus Adrian Popa, care are 13 meciuri jucate pentru Steaua și trei goluri marcate.

Adi Popa, amintiri din vremea în care a jucat pentru ”U” Cluj

În final, jucătorul care la începutul carierei sale a evoluat inclusiv pentru ”U” Cluj, a povestit cum s-a încheiat aventura sa la trupa ardeleană.

”La vremea aceea am fost aici, am jucat 30 și ceva de meciuri din 34 sau 38 posibile, la final mi-au spus că nu sunt destul de bun pentru Liga 1. Le-am strâns mâna, le-am acceptat părerea lor și am demonstrat pe mai departe”, a spus Adi Popa, care după sezonul 2009-2010, petrecut cu ”U” Cluj în Liga 2, a mers la Concordia Chiajna, alături de care a reușit să acceadă în Liga 1 și pentru care a evoluat în prima ligă, iar apoi a semnat cu Steaua, cum se numea atunci actuala FCSB, unde s-a consacrat.

După acest eșec, Steaua a rămas pe locul 4 în play-off-ul Ligii 2, cu 41 de puncte. În etapa a 4-a joacă în deplasare la Unirea Slobozia (locul 6, 34 puncte), la 10 aprilie, de la ora 15:00.

CLASAMENTUL play-off-ului Ligii 2 și al golgheterilor

Foto: Flaviu Buboi / Mediafax Foto și Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florian-haita-a-dus-u-cluj-la-un-punct-de-locul-2-mijlocasul-entuziasmant-dupa-golul-cu-steaua-ma-bucur-foarte-mult-ramane-sau-nu-in-ardeal-din-vara-cum-a-rasp-19226416

https://liga2.prosport.ro/seria-1/erik-lincar-recunoaste-superioritatea-stelei-pe-cluj-arena-am-suferit-mult-si-ma-asteptam-ca-cei-de-la-steaua-sa-sufere-din-punct-de-vedere-fizic-antrenorul-impresionat-de-public-19226404

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-oprita-ferm-dupa-esecul-stelei-cu-u-cluj-mai-bine-pierd-un-meci-cum-l-am-pierdut-noi-decat-sa-castig-cum-au-facut-o-ei-a-avut-un-dialog-cu-arbitrul-care-19226402

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-steaua-se-joaca-de-la-ora-1930-in-incheierea-etapei-a-3-a-a-play-off-ului-ligii-2-pe-cluj-arena-e-asteptata-o-asistenta-record-in-acest-sezon-la-meciurile-ardelenilor-19226338

Marius ANGHEL 07 Apr. 2022, 23:47 Liga 2
Pe aceeași temă