Adi Popa are două goluri în două meciuri pentru Steaua în 2022! Omul jocului cu Poli Iași șochează privind dreptul la promovare: ”Orice se poate schimba, suntem în România”

Marius ANGHEL 04 Mar. 2022, 23:58 Liga 2
Adi Popa are două goluri în două meciuri pentru Steaua în 2022! Omul jocului cu Poli Iași șochează privind dreptul la promovare: ”Orice se poate schimba, suntem în România”

Adrian Popa (33 de ani) a fost omul meciului în jocul dintre Steaua și Poli Iași, disputat vineri seară în Ghencea și încheiat cu victoria ”militarilor” cu 3-1, în cadrul etapei a 18-a a Ligii 2, penultima a sezonului regular. Intrat la pauză în locul lui Cristian Bustea, fostul jucător al Concordiei Chiajna sau FCSB a contribuit decisiv la primele două goluri ale echipei sale și a și marcat.

Vasile Buhăesu și Adrian Popa au contribuit la toate cele trei goluri ale Stelei

A fost 0-0 la pauză între Steaua și Poli Iași, după o primă repriză controlată de echipa lui Daniel Oprița, însă în care ocazii au fost rare. Înainte de partea secundă, antrenorul a făcut două schimbări, iar ambele s-au dovedit extrem de inspirate. Au ieșit Ștefan Pacionel și Cristian Bustea și au intrat Vasile Buhăesu și Adrian Popa. Aceștia doi au contribuit la toate golurile Stelei în acest meci.

În minutul 48, Popa a centrat dintr-un corner din stânga, Buhăescu a deviat cu capul spre bara a doua, iar de acolo Remus Chipirliu a împins mingea în plasă. 2-0 s-a făcut după ce Popa a centrat dintr-o lovitură liberă din dreapta careului, iar de această dată Vasile Buhăescu s-a demarcat bine și a înscris cu o lovitură de cap.

La scurt timp, pe o fază de contraatac purtată pe centru de Popa, acesta i-a pasat în dreapta lui Buhăescu, însă aceste a preferat șutul în locul unei pase înapoi, portarul Brînză a deviată în bara colțului lung, iar Adi Popa (66) a fost acolo și a trimis în plasă.

Ulterior, Poli Iași a înscris și ea prin ucraineanul Mykhailo Plokhotnyuk (72), însă insuficient pentru a da emoții Stelei.

Adi Popa, la al doilea meci consecutiv în care înscrie pentru Steaua

După joc, ”Motoreta” Adi Popa a spus că în acest meci nu s-a pus problema decât a scorului.

”A fost un meci disputat. Dacă am fi marcat din prima repriză cred că am fi dat mult mai multe goluri. Consider că am făcut un joc bun, am dominat de la un cap la altul, nu cred că s-a pus problema câștigătoarei, ci doar cât de repede vom putem să marcăm pentru a ne face meciul mai ușor”, a spus fotbalistul care a reușit al doilea gol pentru Steaua în acest sezon, în meciuri consecutive, chiar primele oficiale din 2022. În runda trecută a punctat pentru ultima reușită în succesul cu 5-0 cu Unirea Constanța.

Acesta a vorbit, din nou, și despre starea sa fizică: ”Am spus-o din toamnă, când am venit, după cinci luni de pauză. Nu am avut un cantonament dinainte de pandemie. Am spus că am nevoie de o pregătire, de câteva lucruri și mă bucur că aceste lucruri încep să se vadă: o pregătire bună, un ritm de meci și sper să o țin tot așa, din contă, mai bine.”

Popa, șocant privind dreptul de promovare al Stelei: ”Nu cred că este ceva bătut în cuie. Orice se poate schimba, suntem în România”

Fan declarat al Stelei, Popa nu se gândește decât la a oferi numai victorii suporterilor, lucru care, crede el, va atrage și mai mulți spectatori la meciuri și o clasare cât mai sus în Liga 2.

”Ne dorim să fim cât mai sus, cât de sus se poate. Luăm meci cu meci în parte, avem mentalitatea noastră de a câștiga fiecare meci, nu contează că avem sau nu voie să promovăm, le suntem datori suporterilor la fiecare meci cu victoria”, a mai spus Adi Popa la microfonul DigiSport.

Acesta a avut și o declarație șocantă referitor la dreptul de promovare al Stelei și fotbalul românesc. Mijlocașul ofensiv va crede până în ultima clipă că Steaua ar putea promova, deși regulamentul este clar în această privință și nu poate fi încălcat.

”Nu cred că este ceva bătut în cuie. Orice se poate schimba, suntem în România.
Primele trei clasate au niște loturi valoroase, cu jucători de Liga 1, consacrați, și e foarte interesantă bătălia sus. Suporterii noști sunt minunați. Prin jocul nostru sperăm să-i aducem din ce în ce mai mulți la stadion. Nu știu numărul celor care au fost în seara asta, dar peluza a fost extraordinară, aproape plină”
, a comentat Popa, care are 9 meciuri jucate pentru Steaua în acest sezon de Liga 2 și 2 goluri marcate..

Regulamentul e clar în această situație în care se află Steaua, și nu poate fi schimbat în timpul sezonului. Un club de drept public, așa cum este cel din Ghencea, nu are drept de promovare. Dacă va terminat pe o poziție care duce direct în Liga 1 sau la baraj de promovare, locul lui va fi luat de următoarea clasată, care îndeplinește condițiile de licențiere.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-oprita-dupa-victoria-cu-poli-iasi-ii-felicit-pe-jucatorii-care-au-intrat-la-pauza-au-facut-diferenta-in-ce-conditii-obtine-steaua-calificarea-matematica-in-play-off-din-ac-19221677

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pas-apasat-spre-play-off-facut-de-steaua-dupa-ce-a-invins-clar-poli-iasi-mutarile-facute-de-oprita-la-pauza-au-decis-meciul-19221626

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-poli-iasi-se-joaca-de-la-ora-1730-in-deschiderea-penultimei-etape-a-sezonului-regular-al-ligii-2-19221588

Marius ANGHEL 04 Mar. 2022, 23:58 Liga 2
Pe aceeași temă