ACSM Reșița, a doua victorie în trei zile cu FC Bihor. A marcat iar trei goluri și Flavius Stoican nu s-a ferit de cuvinte: ”Mergem pe aceeași linie, ne bucurăm de victorie”

Andrei PASCU 31 Aug. 2024, 15:28 Liga 2

ACSM Reșița arată bine în acest start de campionat, într-o întrecere în care are drept obiectiv prinderea play-off-ului Ligii 2, să fie în primele șase echipe la finalul stagiunii regulare. Antrenorul Flavius Stoican a pus la punct partea sportivă, toate detaliile, iar acum echipa din Reșița a mai obținut o victorie, în etapa a 5-a.

Formația din Valea Domanului a plecat de la Oradea cu trei puncte, reușind să termine cu victorie întâlnirea cu FC Bihor, prima din runda actuală de Liga 2, de vineri. Elevii lui Flavius Stoican au revenit pe tabelă, fiind conduși cu 0-1, iar până la urmă partida s-a terminat 3-2 pentru reșițeni.

ACSM Reșița, succes la limită cu FC Bihor

Florian Haită (minutul 39), Marius Cioiu (minutul 45+5) și Moussa Samake (minutul 83) au marcat pentru ACSM Reșița în duelul de la Oradea, iar pentru FC Bihor au punctat Ioan Filip (minutul 24) și Andreas Chirițoiu (minutul 55). Trupa din Valea Domanului a arătat din nou că are forța mentală să revină, aspect remarcat și de Flavius Stoican, care l-a lăudat, în special, pe Haită.

Antrenorul de la ACSM Reșița a scos în evidență și faptul că echipa lui a reușit să treacă de FC Bihor și în play-off-ul Cupei României, în urma căreia s-a calificat în grupe.

În Cupa României, ACSM Reșița a învins cu 3-1 FC Bihor.

A fost o partidă grea, mult mai grea decât cea din Cupa României, deoarece cei de la FC Bihor Oradea au vrut să-și ia revanșa. Ceea ce este important este că noi am continuat parcursul bun pe care l-am început în acest campionat și nu numai. Suntem neînvinși dinainte de play-out-ul din campionatul trecut.

Mergem pe aceeași linie și ne bucurăm foarte tare pentru această victorie. Am obținut un succes împotriva unei echipe care greu pierde puncte acasă. Pot spune că am fost inspirat cu introducerea lui Moussa Samake, la fel cum am fost și la meciul cu Steaua. Este un jucător care-și face simțită prezența atunci când intră pe teren și mă bucură foarte tare acest aspect.

Toți jucătorii au avut o evoluție foarte bună atât în acest meci, cât și la meciul din Cupa României. Jucătorii care au venit de pe bancă au avut realizări, mai ales Moussa care a și marcat”, a declarat Flavius Stoican, conform Caraș Online.

  • ACSM Reșița, contra FC Bihor Oradea: Mat. Goga – Dolghi, Dudea (cpt.), Rimovecz – Al. Negru (Doană 79′), Dam. Isac (Bocșan 87′), Cioiu, Chera – Haită (Tucaliuc 87′), Lascu (Fota 79′), Andr. Burlacu (Samake 60′). Rezerve neutilizate: Dincă – D. Fărăgău, Bărboianu, M. Angelov.

Flavius Stoican, laude pentru Florian Haită

Florian Haită este printre cei mai în formă jucători de la ACSM Reșița, el marcând deja trei goluri în Liga 2, în cinci runde scurse. Stoican l-a lăudat pentru faptul că are o amprentă importantă în jocul echipei.

Florian Haită are deja trei goluri în Liga 2 în cinci meciuri, plus a marcat și în meciul din Cupa României. Este un fotbalist în care eu cred foarte mult și are un potențial enorm.

Este într-o formă foarte bună, dar nu este încă la capacitatea lui maximă, dar este bine că are realizări și sper că va avea încredere în continuare în forțele lui. Este un jucător foarte talentat”, a mai spus Stoican.

ACSM Reșița, amical cu UTA în pauza competițională

Datorită celor 11 puncte acumulate în primele cinci etape, ACSM Reșița ocupă locul 2 în clasament, cu golaveraj de nouă goluri marcate și cinci primite, deasupra Slatinei, care are 10 puncte, dar care încă nu a evoluat în etapa a 5-a.

Pe primul loc în Liga 2 se află FK Miercurea Ciuc, cu 12 puncte, dar nici echipa lui Robert Ilyeș nu a evoluat momentan în runda actuală.

În etapa a 6-a din campionat, trupa din Valea Domanului va juca pe teren propriu, contra FK Miercurea Ciuc. Ultima partidă dintre cele două s-a disputat în august anul trecut, în etapa a 4-a a sezonului regular trecut, la Miercurea Ciuc, iar scorul final a fost 1-1.

Până la partida cu gruparea ciucană, pentru că urmează o pauză competițională pricinuită de jocurile echipelor naționale, ACSM Reșița va juca un amical cu UTA.

Se va întrerupe campionatul odată cu convocările pentru echipa națională, iar în această perioadă vom avea un meci amical contra celor de la UTA Arad. Cel mai probabil acest joc se va desfășura vineri. Cât timp campionatul va fi întrerupt ne vom pregăti foarte bine pentru meciul cu Csikszereda din 14 septembrie, una dintre cele mai bune echipe din Liga 2.

Amicalul cu UTA Arad cred că se va desfășura la Reșița, încă nu am stabilit acest aspect”, a mai punctat Stoican.

Foto: FC Bihor Oradea

Andrei PASCU 31 Aug. 2024, 15:28 Liga 2
Pe aceeași temă