Flavius Stoican și-a lăudat echipa înaintea duelului din etapa a 4-a din Liga 2: ”ACSM Reşiţa are potențial! Jucătorii pot face spectacol.” Reacție încrezătoare premergătoare meciului cu Focșani

Andrei PASCU 23 Aug. 2024, 16:09 Liga 2
Flavius Stoican și-a lăudat echipa înaintea duelului din etapa a 4-a din Liga 2: ”ACSM Reşiţa are potențial! Jucătorii pot face spectacol.” Reacție încrezătoare premergătoare meciului cu Focșani

ACSM Reșița arată bine în acest start de campionat, într-o întrecere în care are drept obiectiv prinderea play-off-ului Ligii 2, să fie în primele șase echipe la finalul stagiunii regulare. Antrenorul Flavius Stoican a pus la punct partea sportivă, toate detaliile, iar acum e convins că echipa din Reșița va arăta bine și în etapa a 4-a din Liga 2, contra CSM Focșani, pe teren propriu.

Duelul cu nou-promovata, care va fi în format live-text pe Liga2.ro, vine după un start bun pentru ACSM Reșița, care până acum nu a pierdut, în campionat bifând o victorie și două remize.

ACSM Reșița primește vizita formației CSM Focșani în etapa 4 din Liga 2

La nivel declarativ, Flavius Stoican vrea mai mult decât s-a reușit în campionatul precedent. Revenită în divizia secundă vara trecută, ACSM Reșița se concentrează doar pe campionatul Ligii 2 și pe un parcurs cât mai lung în Cupa României, iar imaginea lăsată până acum este una promițătoare.

Startul de stagiune le-a dat încredere fanilor că afirmațiile antrenorului nu au fost doar de complezență sau fără o convingere clară, iar în etapa a 4-a ACSM Reșița va avea un duel teoretic la îndemână, contra CSM Focșani.

Flaviu Stoican a prefațat întâlnirea din Valea Domanului

Premergător confruntării cu trupa din Focșani, Stoican a ținut să scoată în evidență aspectele sportive, dar și ce vrea de la partida de sâmbătă, ce își dorește, anume că țintește neapărat victoria, cele trei puncte, pentru ca etapa să fie încheiată cât mai sus în clasament.

Am fost într-adevăr echipa care a controlat jocul din Ghencea, și vreau să mergem pe linia asta. De aceea aduc în discuție jocul pe care l-am făcut, pentru că echipa aceasta pe care o antrenez, ACSM Reşiţa, are potențial. Avem jucători care pot să creeze și spectacol, dar mai presus de toate sunt importante punctele.

Am avut o discuție cu jucătorii și le-am spus că e păcat că avem doar cinci puncte după aceste trei partide. Prin urmare, trebuie să tratăm fiecare meci ca și când ar fi ultimul. Sper că meciul de sâmbătă contra celor de la CSM Focșani va fi un prilej să punem puncte în clasament, pentru că avem chiar mare nevoie.

Adversara este o echipă care se apără compact, o echipă pe care o desfaci destul de greu, dar cu răbdare, cu aceeași dorință, cu poftă de fotbal o să reușim. Sper să ne creăm cât mai multe ocazii, sper să marcăm la prima situație care o avem, pentru ca să ne facem meciul mult mai ușor.

Sunt optimist când știu ce jucători antrenez, cât de mult își doresc. Cu toate astea, nu o să ne fie ușor – dar jucăm acasă şi vrem să luăm toate cele trei puncte”, a spus Flavius Stoican, conform Radio Reșița.

ACSM Reșița, parcurs solid până acum, în Liga 2 și Cupa României

Până acum, pe lângă cele trei meciuri din Liga 2 cu FCU Craiova (scor 2-1), CSC Dumbrăvița (scor 1-1) și Steaua (scor 1-1), ACSM Reșița a bifat și un meci în Cupa României, în turul 3, cu Ghiroda și Giarmata Vii. A învins-o cu 2-0 și a acces în play-off-ul întrecerii.

În play-off-ul Cupei României, formația lui Flavius Stoican va întâlni FC Bihor Oradea, în deplasare.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Andrei PASCU 23 Aug. 2024, 16:09 Liga 2
Pe aceeași temă